Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:58, 09 kwi 2014

Do góry
Zdjecia obejzane i podziwiam wszystko po kolei sliczna magnolia moja mlodziutka cale 2 paki posiada. Ciagle u ciebie podziwiam stawik kiedy u mnie taki bedzie na razie prace ziemne w moim wykonaniu trwaja, a dzis pada wiec odpoczywam i juz oczmi wyobrazni widze jak bedzie choc narazie zastane znowu mnustwo wody a do dalszej pracy potrzebna koparka by na glebokosc powiekszyc. A u ciebie pieknie podziwiam nadal
Ogród ogrodniczki 09:50, 09 kwi 2014

Do góry
Śliczne kule bukszpanowe no i narcyzy już Ci kwitną U mnie jeszcze nie. Magnolia też jeszcze chwila i pokaże na co ją stać
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:42, 09 kwi 2014

Do góry
widzę, widzę- ładnie
Zostań przy dwóch strażnikach, aleja za mocna by była chyba
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 09:41, 09 kwi 2014

Do góry
postarałaś się i to jak wisienki prościutkie i jak wysoko szczepione magnolia piękna
podlewa u ciebie?
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 09:29, 09 kwi 2014

Do góry
W tym czasie magnolia rozwinęła swoje kwiaty

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:21, 09 kwi 2014

Do góry
jakie dobre wiadomości!
Ja też zaglądam do mikołajków prawie codziennie. Rosną!
A z papryki nic mi nie wyszło, ani jedna- jakaś 'zepsuta' jestem.
dzięki że o mnie pamiętasz, aż mi głupio.

Za czosnki o. trzymam kciuki.
Purple S od Ciebie są już wielkie. Niektóre Krzyśki też, a inne dopiero się pokazały. Dziwne jakieś- może dlatego że kupowałam z kilku źródeł, różnej wielkości, więc może i z witalnością u nich różnie.

fajnie Ci się udało z platanami.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 09:04, 09 kwi 2014

Do góry
AniaK napisał(a)
Piękna wiosna u Ciebie Anitko. Magnolia śliczna, a miejsce, jakby rosła tam zawsze. Już pierwsze ozdoby świąteczne wykonałaś, wianek prezentuje się bardzo ładnie.
Pozdrawiam serdecznie

Aniu droga, dziekuję za tyle miłych słów.

Jak otwarłam dziś komputer i zobaczyłam, ile sympatycznych osób mnie odwiedziło, to od razu zrobiło mi się dobrze na serduchu

Życzę Wam wszystkim miłego i słonecznego dnia Pozdrawiam
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 09:03, 09 kwi 2014

Do góry
atena35 napisał(a)

Bo Anitka jest jak elf. Delikatna, przemiła i pracowita
Anita,
Piękne odsłony wiosny u Ciebie.
Cudowne miejsce wybrałaś dla magnoli gdy tylko oglądałam zdjęcia pomyślałam sobie "czy tam stała magnolia?". Czyli wygląda jakby była tam od zawsze

Tosieńko kochana Bardzo Ci dziękuję za takie miłe słowa Muszę koniecznie przed świętami wpaść do Ciebie choćby na krótką chwilkę, bo mam coś dla Ciebie

Pozdrawiam serdecznie
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 09:01, 09 kwi 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Ozdoba bardzo się wpasowała w otoczenie, poduchy żagwinowe i inne kwitnące piękne no i magnolia oczywiście i wiśnia na którą i Marzenka zwróciła uwagę pozdrawiam

Witaj Aniu Dziękuję za odwiedzinki i pochwały Czekam teraz na tę wiśnię, aż otworzy pączki W zeszłym roku bardzo bujnie kwitła

Pozdrawiam serdecznie
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 08:59, 09 kwi 2014

Do góry
tusiawka napisał(a)
Zaglądam zawsze do Ciebie z wielką przyjemnością. Magnolia super, też na nóżce nie widziałam.

A to miłe bardzo Dzięki serdeczne i pozdrawiam serdecznie
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 08:59, 09 kwi 2014

Do góry
grembosia napisał(a)
Anitko, jak zwykle zjawiskowo, wiosenna odsłona ogrodu powala na kolana!
Magnolia w idealnym miejscu.

Witaj, dawno Cię nie było u mnie Cieszę się, że Cię nie rozczarowałam z ogrodem

Pozdrawiam serdecznie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:54, 09 kwi 2014

Do góry
ale masz wiosennie
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 08:47, 09 kwi 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
Oj...znowu mi się zaległości u ciebie pozrobiły...ale już nadrobiłam...i słów mi zabrakło, żeby opisać swój zachwyt PIĘKNIE MASZ!!!!!
I ta biała magnolia - po prostu urocza!
Pozdrawiam wieczorowo.

U mnie nie tak trudno nadrobić zaległości Bardzo się cieszę, że wiosenna odsłona tak bardzo Cię zachwyciła, a zwłaszcza moja ostatnia zdobycz- magnolia stellata

Pozdrawiam porannie
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 08:43, 09 kwi 2014

Do góry
'wiszę' Ci jaką jeszcze odpowiedź? Już się pogubiłam
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 08:43, 09 kwi 2014

Do góry
butterfly napisał(a)
Też już bym ja zamowiła ale mam 2 "ale"

- nie wiem w jakich odstępach ją sadzić ? co 30-40 cm? strzelam...
poustawiałabym swoim sposobem doniczki i policzyła

- nie wiem czy się wyrobie przed świętami.... bo remont salonu trwa, a święta za pasem... a tu okna bez firanek i nie pomyte...

Podoba mi się jak ustawiłaś kule danik i bukszpanów.
Szałwia Sensation Deep Blue - tą najlepiej , jestem nią zauroczonna najbardziej.
Ona jest mniejsza, jej potzreba odstępów ok 35 cm, możesz nawet co 30.
Carex Frosted napewno co 40, nie gęsciej bo zleje się w 1 masę, a fajnie jak jest taki kępkowy.

ładnie u Ciebie, bardzo
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 08:32, 09 kwi 2014

Do góry
Praca u Ciebie wre! turzyce Ice Dance bardzo ładne kupiłeś, już chciałabym dostać moje, ciekawe jakie będą. Te trawy naprawdę pięknie wyglądają.
Magnolia gwieździsta - często się na nią ostatnio natykam i jestem pod coraz większym wrażeniem. Super u Ciebie kwitnie, już teraz wygląda jak biały obłok, a co dopiero, gdy będzie większa. Może na taką właśnie kiedyś się zdecyduję.
U mnie trawa znów do koszenia . Dziś mnie taka myśl dopadła, gdy wyjeżdzałam do pracy. Już się zaczyna zagęszczać, może po nawozie . Jednak w paru miejscach mam takie mniej soczyste placki, mam nadzieję, że z czasem wyrówna się to.

MIłego dnia!
A miało być tak pięknie.... 07:54, 09 kwi 2014

Do góry
Rench napisał(a)

Ale piękne kwiaty! Jaka to magnolia? Przeprowadzam casting
Miejska ogrodniczka :) 07:47, 09 kwi 2014

Do góry
Hahahahaha, ale się uśmiałam, jak was tu wszystkie zobaczyłam, zakupoholiczki ogrodnicze
Coś w tym jest Magda, chyba masz rację, bo ja zakupów nienawidzę, poza dwoma wyjątkami: zakupy do ogrodu i ciuchy sportowe. Tego jakoś nigdy nie mam dosyć...
Byłam, ptaszora postawiłam, ale on się wywala za każdym razem, jak mocniej dmuchnie... Chyba mu muszę czymś stópki obciążyć

Musicie mi wybaczyć brak zdjęć, bo wczoraj po pracy tylko podjechałam rozładować to wszystko, a dzisiaj, zaraz jadę do rodziców. Jeśli wrócę i jeszcze będzie widno, to cyknę wam te fotki.
Matrwię się, ze tego wszystkiego od razu nie posadzę, ale nie mam możliwości.

I magnolia wreszcie w pełnym rozkwicie, nawet jej wczorajszy deszcz z gradem nie zaszkodził (no chyba, ze w okolicy mojego domu grad nie padał, bo padał, jak jechałam do pracy i zanim z samochodu dobiegłam, to mnie przemoczyło do suchej nitki.
Tak mnie zlało, że chyba urosnę

Krysiu, tak, u Ciepłuchy już otwarte, chyba z miesiąc wcześniej niż w ub. roku

Anita, ojjj... bidulko, ty tez ciężko doświadczona przez tę chorobę... Tylko parę brateczków powiadasz?

Bożenko wpadaj kiedy chcesz! Nawet jak nie będzie co rozładowywać, to kawkę zrobię i pogadamy. Bo ty u mnie jeszcze nie byłaś

Kasiu fajnie, ze zaglądasz, a kiedy w końcu założysz swój wątek??? Taki piękny ogród, a tylko kilka osób o nim wie Pozdrawiam ciepło

Pani przyroda, zapraszam Jutro postaram się foty wrzucić

Kondziowy ogrod cz II 07:28, 09 kwi 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Kondzio, już 32 strony w nowym wątku natrzaskałeś! No i jak tu nadążyć!?!?
ALe powiem Ci, ze super wrażenie robi ten ogród. Widać włożoną pracę. I ta altana nad wodą - super! Magnolia - tulipan niesamowita, nie wiedziałam, ze takie są.
Pozdrówka.
hi hi hi dziekuje sa sa
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:43, 09 kwi 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
tak pół na pół ... ... bo fiesz trochę się cieszę, żę jutro i pojutrze istnieje domniemanie spokoju dla moich zmysłów poznawczych ... Madżen ten stożek ... a za nim ta żółta magnolia (na którą się zafiksowałam ... no może nie konweniuje z zaplanowaną kolorystyką ale co ja zrobię, że tylko taką chcę ... ) ... już zrobiły swoje ... no a jeszcze dojdą róże ... austinki ... a w stópkach okrywowe ... o ile ich nie wyniosłaś gdzieś w afekcie ...
moje drugie ja trochę niezadowolone ... ono bardzo lubi zdjęcia tego ogrodu ... ono czeka na kolejne przemeblowanie i obrazy z bukami ... (może być z telefonu ... nie pora na kaprysy ) ...

co do sąsiadki ... no cóż ... jak lata temu oglądałam filmy o "pustynnych inaczej" cywilizacjach miast (poukładanych w skomputeryzowanych kostkach domach z trawnikiem i tują sztuczną zresztą ) to nawet nie przeszło mi przez myśl, że w tej ponurej rzeczywistości przyjdzie mi żyć ...
niestety ... no cóż ... ale są niedobitki co w szaleństwie liściaste sobie wsadzą ... są inni co dżem zrobią zupełnie niemodnie gar przypalając (o sobie ... tak o sobie piszę ... ) ...
a sąsiadka no pewnie na kawce nie będziecie ale niech no sobie ona zwizualizuje 8 drzewek mirabelek tuż pod granicą ... ha ... zaczyna się śniegiem z płatków w dzień taki jak dziś ... niebawem będą owoce ... potem te owoce spadowywują i tworzy się owocowe ... fermentujące błocko z rojem skrzydlatych ... pomijam, że to nawet nie mirabelki tylko coś mocno zdziczałego bo ja do zerówki chodziłam jak guguły z tych drzewek mniamałam ... a one wciąż są ... u sąsiadki ... chyba ich nie lubi bo 90 % gałęzi na jej areale wycięte ... za to sąsiadom (znaczy nam zostawione ... co za szczodrość ) ... w napełnionej połowie szklanki jest: wczorajszy piękny zapach i fakt, że za białym parawanem korony drzewek nie widzę wciąż zezującej pani zza firanki ... ... wolałabym buki ale liściastych na mojej ulicy siem nie lubi ...
a i owszem sensację zrobiły już brzozy na frontowej ... nie było takiego co by nas nie przestrzegał ... ... a jeszcze nic nie wiedzą o grabach ... zastanawiam się nad sfilmowaniem ... off camera 2015 moja ...

czekam na nową rabatę ... cała ...

Iza wspołczuję drzew sąsiadki... Ja moje buczki bedę wąziutko strzyc... A ponadto licze, ze tuje sąsiadów jeszcze podrosna, gdyz nie planuja ich ciac... Gdy dojda do 4 m chyba będę. Musiała interweniować...
Z magnoli polecilabym ci bardziej Suzan lub Nigre, uprzedzam ze yellow urosnie kiedys (to w perspektywie ok 5-7) lat w wielkie drzewo.
Hi hi wielkbicielka lisciastych brzozy, kto to widzial sadzic, skoro tak brudzą... A ja z iglakow to mam cisy i kosodrzewiny....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies