Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kolorowy ogród na piasku 11:36, 24 cze 2020

Do góry
W rabatę wchodzi ścieżka prowadząca w dalszą część cienistego ogrodu i nad staw.

Za drzwiami do ogrodu... 11:34, 24 cze 2020

Do góry
Aniu fajnie było Was widzieć, ogród piękny , dziękuję za kwiatuchy

Wielkie buziole
Kolorowy ogród na piasku 11:33, 24 cze 2020

Do góry
Za brzozami jest skarpa, a potem łąka. Brzozy rosną poniżej rabaty.
Piszę, aby była jasność, że nie jest to rabata "pod brzozami"
Takie usytuowanie daje możliwość utrzymania tej rabaty, brzozy nie wypijają wody.

Jest jeszcze trawa Carex muskingumensis, gatunek

na przodzie carex appropiquata

i jak widać brunery i telimy opierające kwiaty na hostach i paprociach.
Nie wiem czemu u mnie nie chcą stać. Czy u kogoś stoją kwiaty telimy?

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 11:30, 24 cze 2020

Do góry
Dominika11 napisał(a)
ja też przepieknie wygląda ogród

Dziękuję Dominiko
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 11:29, 24 cze 2020

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Uwielbiam takie kadry

Zieleń, drewno i antracyt 11:29, 24 cze 2020

Do góry
antracyt napisał(a)
Różano-piwoniowa rabata tworzy się w bólach, głównie moich mięśni. Myślałam, że jakoś łatwiej mi pójdzie. Dzisiaj wsadziłam drugą jabłonkę, przeniosłam donice z różami ma docelowe miejsca (to był mega wysiłek, zdecydowanie za duże te donice im dałam), posadziłam dwie sadzonki Przetacznika Melanie White i zrobiła się 20ta. Resztę przeprowadzek zostawiam na jutro. Te kołki drewniane to piwonie do przesadzenia i róża MW

Mam problem z tą rabatą, tzn z jej najniższym piętnem. Może coś doradzicie? Są na niej róże, piwonie, lwie paszcze, dwie jabłonki i jedna hortensja. Jako wypełniacze mam werbenę patagońską, firletki, liatrie, białą gipsówkę, przetacznika i kolendrę. Dojdą na wiosnę irysy w odcieniu maślanym(Jak znajdę) i łubiny. Zastanawiałam się nad naparstnicą, ale nie znalazłam w łososiowym kolorze. Najniższe piętro stanowią teraz dwa rodzaje bodziszka i niskie białe marcinki. No i nie wiem co jeszcze na przód dać. Nie chcę szałwii, bo ma ostry pokrój, chcę coś "miękkiego w odbiorze", niekoniecznie bardzo kolorowego. Takie coś z babcinego ogródka. Już nawet o ziołach myślałam. Pustka twórcza mnie dopadła.

Dam CI te irysy maślane - mam je. Ale musiałybyśmy zrobić jakiś punkt spotkania. Poznań? Za daleko dla Ciebie?
Małymi krokami-Ogród Wioli 11:29, 24 cze 2020

Do góry
Juzia napisał(a)

O widzisz. A u mnie dzisiaj słońce od rana.

Jak nie ma co przesadzać??? Zawsze coś jest!

Ja też chcę słońce

Fakt już mam siewki werbeny muszę przesadzić a i takie mam jeżówki, eh... :/ jedna duża druga mała

Małymi krokami-Ogród Wioli 11:25, 24 cze 2020

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Wyplewiłam moje serbki ,bo zarosły oczywiście masakrycznie przez te deszcze
ale opady im slużą,bo urosły baaardzo w tyn sezonie nie mogę się na nie naparzeć,bo sadzone były jakiś czas temu jako 10 cm patyczki

To mój przyszły żywopłot ,który osloni nas od zachodu jak zniknie ten szkaradny budynek

Wiola, protestuję. ten budynek nie jest szkaradny. Duży, szary, piękny.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 11:24, 24 cze 2020

Do góry
BKosimkArt napisał(a)

Tylko mie mówcie nic o grzybkach... ja nie chcę już deszczu

JOasiu, piękne róże a tacytowana zwłaszcza, co to za odmiana?

Basiu to Sweet Dream. Ta którą Ci polecam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 11:22, 24 cze 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Jeżeli to z patyczka to masz rękę do roślin i powinnaś sadzic. Ja tam wolę jechać do sklepu i kupić. Jeszcze sianie mi wychodzi, ale w tym roku wschody roślin załatwiają ślimaki.

Piszesz 1000 m to doskonałe zaprojektowany jak robi wrażenie dużego.
Znowu leje teraz u nas muszę jechać zobaczyć czy mam ryby w oczku.
W moim oczki to kilka żab mieszka, ważki fruwaja stadami w kilku kolorach.

Jak z za dużo tej wilgoci. Róże nie mogą się rozwinąć. Te które rozwinięte pod ciężarem wody.

Może jakiś to bedzie

Rozmnażam Elu tylko gdzie to później sadzić?
U mnie też lało całą noc. Teraz też pada ale taki spokojny. Jak dla mnie na jakiś czas wystarczy tego deszczu.
Ogród bez reguł 11:21, 24 cze 2020

Do góry
Kasya napisał(a)

Ania zimowała ja w garazu
Nie wiem tylko czy światło musi mieć
Ja swoje zimowałam na balkonie, ale się przestraszyłam mrozu i schowałam do domu. Na parapecie 2 z 3 padły. Więc tym razem przygotuję zaciszne miejsce, może nawet ze styropianu sklecę "domek" , z możliwością przykrycia, i nadal będę eksperymentować. Pelargonie na balkonie przezimowały bez niczego, więc szałwia też powinna. Powtarzam im to na okrągło

O, proszę: jedna z zimotrwałych pelargonii
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 11:19, 24 cze 2020

Do góry
Mirka napisał(a)

Niezła kolekcja Chcę przy tarasie zrobić różankę ale taras dopiero się będzie robił więc jeszcze troszkę. Jakąś pnącą fajną bym chciała też .
U mnie znów dziś od nocy pada .

No troszkę się tych róż uzbierało
Ogród do odnowy 11:18, 24 cze 2020

Do góry
Dla Kwartecika poglądowe zdjęcia - to tak mniej więcej wrzesień 2019

kalimeris mongolska 'Antonia' na pierwszym planie, z tyłu floks wiechowaty Natural Feelings

a tu już rozkwitnięty asterek

Kolorowy ogród na piasku 11:17, 24 cze 2020

Do góry
Adiantum

Wietlica Lady in Red
tutaj w innym miejscu

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 11:17, 24 cze 2020

Do góry
Makao_J napisał(a)

Pada ale nie codziennie. Ostatnio padało w niedzielę.

Grzyb zaatakował nasze tuje Aurea Nana. Jedną musiałam mocno ciąć. Za późno zareagowałam. Jeśli choroba będzie postępować będę musiała je wymienić na coś innego (pewnie cisy).

Wasz ogród mimo tych ulew jeszcze się trzyma dobrze. Przynajmniej na tych zdjęciach nic nie widać.
Bardzo ładne róże. Jak zwykle u Ciebie.

U nas pada codziennie.
Lało w nocy i teraz też pada. Zaczynam mieć dość takiej pogody bo nic nie można w ogrodzie zrobić.
Osiedlowy ogródek 11:12, 24 cze 2020

Do góry
Takiego robaczka ostatnio ustrzelilam aparatem

O tym nie wspomnę, tak wysoko wlazł

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 11:11, 24 cze 2020

Do góry
Makao_J napisał(a)
Moje dwie pierwsze kępy werbeny też odradzają się co roku. Tylko u mnie jeszcze dodatkowo też się troszkę sieje. Niektóre z tych siewek też odrastają w następnym roku a niektóre przepadają.

Mi ewidentnie ktoś je plewi

Liliowce już za chwileczkę.....
Zieleń, drewno i antracyt 11:10, 24 cze 2020

Do góry
antracyt napisał(a)
Powoli do kwitnienia zbiera się Swany.
Kojarzę, że na forum nie jest za bardzo lubiana przez to, że wypuszcza długie, pokładające się pędy. Mi się to w niej bardzo podoba, nadaje luzu rabacie. W tym roku wyjątkowo mocno ją przycięłam i zobaczymy kiedy nabierze rozpędu. Zdrowa, nie boi się mszyc i skoczka. Rośnie dorodnie w półcieniu.

Ja też ją mam posadziłam 2 sztuki przy tarasie w półcieniu tylko na jakiś czas,ale tak bujnie tu rosną,że nie mam serca przesadzać.Narazie w towarzystwie stipy i werbeny.Puszcza długie baty,ale kwitnie niezmordowanie
Jak udała się motocyklowa wyprawa?
Zieleń, drewno i antracyt 11:02, 24 cze 2020

Do góry
Powoli do kwitnienia zbiera się Swany.
Kojarzę, że na forum nie jest za bardzo lubiana przez to, że wypuszcza długie, pokładające się pędy. Mi się to w niej bardzo podoba, nadaje luzu rabacie. W tym roku wyjątkowo mocno ją przycięłam i zobaczymy kiedy nabierze rozpędu. Zdrowa, nie boi się mszyc i skoczka. Rośnie dorodnie w półcieniu.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies