Nasturcje mam i ja, jeszcze nie odważyłam się skonsumować a mam ich sporo. Te porastają leżakującą odwróconą darń.
Chwasty
I rabata której nie potrafię z fotografować. Zdjęcia nie oddają zupełnie jej urody.
Dorotko pięknie wyglądasz jak dobrze ci z tym bukietem.
Wchodząc na twój wątek myślę co ty znowu wymysliłaś. Jak ja bym chciała mieć takie kompozycje kwiatowe, bukiety, wieńce.
Zagłądam na twój porządeczek w altanie u mnie to Sodoma i Gomoria ciągle bałagan teraz. Inna sprawa, że nie jesteśmy w stanie tam siedzieć ze względu na komary. Tak masz czysto u mnie to przechowalnia roślin.
Tyle lilii pięknych. Posadziłam w tym roku dosyć sporo lilii ale część mi coś zjadło jak wychodziły z ziemi. To samo miałam z daliami.
Też mam taką, posadziłam i inne, ale coś nie za bardzo wychodzą z ziemi takie mikre. Czerwone, różowe, białe wszystkie ładne na tle ciemnych liści.
Czekam na dalie kołnierzykowe. Też bardzo ładne
Aniu bardzo kolorowo u ciebie. Lilie piękne, u mnie trochę opóźnienia ale nie mam ich za dużo mają dużo pąków. Za to lillie drzewiastą mam już bardzo wyrośniętą ok. 1,5 metra. Ale jak zwykle będzie kwitła jak mnie nie będzie.
Jeszcze chciałam odnośnie trawy Memory bardzo szybko rośnie. Mam 2 sezon i bardzo urosła.
Mój eM mówi, że bedę żyła i żyła bo masz pasję ogrodową.
Przyszło odmienne, zaczarowane
Gdzieś tak w połowie dnia
Lato dziwacznie ubrane
Co sto pomysłów na minutę ma
Z farbami i pędzlem w ręku
Ze wzruszoną jasną głową
Z ociąganiem, pomaleńku
Maluje znów świat na nowo
Kolorowe lato - wędruje przez świat
Kolorowe lato - na organkach gra
Kolorowe lato - piegi ma na twarzy
Kolorowe lato - niech się nam przydarzy