Iza, to muszę się zaopatrzyć w wygodne leżaczki, to jak wpadniesz będzie na czym poodpoczywać. Chociaż czasem wystarczy, że usiądę na pomoście albo położę się wprost na trawie i to jest to na co czekałam całe lata
Anita ... no freszcie ... nie wiem czy magnolia tam może czy nie bo ja bezkrytycznie u Ciebie się zachwycam i odpoczywam ... jest tak pięknie ... oklepane ale co napisać jak pięknie jest ...
machnęłaś kolejne wianki ... uwielbiam je podziwiać ... pozdrawiam
Brakowało mi Twojego ogrodu - masz prześlicznie
Magnolia byłaby dobra w to miejsce, jeśli chcesz mieć cień nad pomostem i placykiem, bo po kilku latach będzie już niezłej wielkości drzewem
Teraz jak się lepiej przyjżałam to faktycznie trochę inna niż ta którą ma u siebie. Moja dużo mniejsza i rośnie w formie krzewu a u Ciebie bardzo ładne drzewko. Też myślałam żeby jeszcze jakąś magnolię u siebie posadzić ale już raczej nie w tym roku. Swoją magnolię kupiłam już po kwitnieniu potem przez klika lat nie kwitła aż przyszła taka wiosna kiedy już postanowiłam ją wykopać i kupić nową. Już z łopatą nad nią stałam, patrzę a tam pączki, więc została jest nawet w ubiegłym roku troszkę podrosła. Tak mi się wydaje ze kupiłam egzemplarz z nasion wysiany i dlatego tak długo nie kwitła.
Doradźcie czy Waszym zdaniem magnolia 'Stellata' może rosnąć w tym miejscu????? Sama przytargałam, więc mam nadzieję, że nie będę musiała jej targać gdzie indziej, bo M niedomaga dzisiaj;-(
ja kiedyś czytałem o magnolii, że bardzo ale to bardzo nie lubi przesadzania
a tym czasem moja była już przesadzana 4 razy
teraz znalazła miejsce docelowe - mam nadzieję !
rośnie sobie w zacisznym miejscu przed bramą - a nie dalej jak wczoraj dowiedziałem się że będą nam robić drogę z kostki
fajna wiadomość tylko pewnie będę musiał przesunąć mój parawan z roślin bliżej płotu - no mam nadzieję że własnie magnolia nie będzie musiała być ruszana
Dzięki, w sumie też w tym kierunku moje myślenie biegło. To co teraz kwitnie najbardziej cieszy i najbardziej jest wyczekiwane.
Naprzeciw miejsca gdzie pracuję kwitnie od tygodnia piękna magnolia - olbrzymi krzew, drzewo raczej, cała w jasnych, prawie białych kwiatach, cudo! Przeniosłabym ją chętnie do siebie, bo ja się już mogę tak pięknej nie doczekać Sporo na Dolnym Śląsku takich wiekowych magnolii, najczęściej przy starych poniemieckich domach rosną. Ciekawe ile mają lat.
Konrado czekam na te obiecane fotki... Ta magnolia Black Tulip bardzo ładna. No i na ten Twój kurnik też czekam A deszcz od Marzenki to ja chętnie przygarnę jeśli go nie chce Pozdrówka i dobrej niedzieli Ci życzę
Danusiu cieszę się że u Ciebie się zdjęcia pojawiłyi jak zwykle zachwycają.
Piękna magnolia- też pytam o odmianę, czy to Susan, bo już się zgubiłam w identyfikacji....wszystkie mi się podobają
Byłam u Kapiasów kilka dni temu i stałam nad Susan, ale w planach jest Nigra i Genie. A teraz wiem, że Susankę posadziłabym z drugiej strony domu
w tym roku narazie koniec drzew i krzewów bo potrzebuje duzo bylin hi hi hi zrobiłem sie gospodarzy i juz nie kupuje co widze jak kiedys teraz bardziej planujemy hi hi hi