Agnieszko, ja podziwiałam Twoje narzuty żagwinowe na murkach, ładnie je pokazałaś na zdjęciach.
Moją magnolię dotknęły przymrozki, i kwiaty jej piękne straciły na urodzie.
Tawuła wczesna za to zaczyna przyciągać uwagę, floksy szydlaste, żagwiny... Jeszcze będzie ładnie.
Miłej atmosfery świątecznej, a uczta od rana z Tv w ogrodzie rododendronowym,
przy śniadaniu. Trzeba się zorganizować i oglądać bo temu odcinkowi "zagraża" największa oglądalność i najwięcej wysłanych "ach-ów" i dobrych fluidów do naszej kochanej ogrodniczki, poetki Bogdzi.
Pozdrawiam Ciebie Agnieszko, Mirko, Magdaleno i zaglądających.
Weroniko, jeżeli dobrze pamiętam to oglądałam u Ciebie w zeszłym roku skalnicę... i pod wpływem zdjęć kupiłam sobie jedną doniczkę... niestety nie wygląda ona zbyt dobrze po zimie... konkretnie część liści zbrązowiała. Roślina co prawda wypuszcza młode liście i będzie kwitła, ale od środka jakby "wyłysiała". Chciałabym zobaczyć czy u Ciebie też wygląda podobnie, czy może trochę lepiej. Czy mogłabyś zrobić zdjęcie?
A masz może ewentualnie jakieś rady dotyczące tej roślinki?
Ta roślina z niebieskimi kwiatami to nawrot, hosta wiesz jaka i szkarlatka amerykańska
Radosnych świąt