Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród bez reguł 19:04, 21 cze 2020

Do góry
A wiecie, że od wczoraj mamy LATO

Co prawda pogoda nie współpracuje ostatnio, ale cieszmy się
Zaczęły kwitnąć lipy, po raz pierwszy od dawna po staremu - pod koniec czerwca

Choroby i szkodniki hortensji, hortensja - Hydrangea 19:03, 21 cze 2020

Do góry
Dzień dobry, czy mogę prosić o pomoc w diagnozie? Kupiłam piękne białe hortensje, wysadziłem do bardzo dużych donic - przez tydzień były piękne, a potem po jakimś tygodniu kwiaty na czubkach zbrązowiały - ogólnie kule kwiatowe są twarde i normalne - tylko te kwiaty jakby spalone. Rosną w mocno nasłonecznionym miejscu - pytanie czy są popalone przez słońce czy to jakaś choroba?
Do raju daleko - u Ewy 19:02, 21 cze 2020

Do góry
Piwonia 'Sarah Bernhardt'

Garden of Roses

Leonardo da Vinci

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:00, 21 cze 2020

Do góry
Kasiu jak zawsze masz speeda nie tylko ogrodowego
również do reporażu dziennikarskiego

Darii dziękuję szczególnie za tą ostatnią fotkę wszystkie jesteśmy piękne
bo przy Was to można się kompleksów nabawić
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 19:00, 21 cze 2020

Do góry
Basia_KRK napisał(a)
Doradźcie proszę, jaką trawę podsadzić jako tło do klona 'Red Flamingo', który tak się wybarwia?

Gardenarium napisał(a)
Albo Imperata Red Baron, albo słomkowa turzyca Frosted Curls, albo brązowo-miedziana
Carex buchannanii.

Efekt wyszedł genialny, podsadziłam klony turzycą 'Frosted Curls' Pięknie pasuje do nietypowego pnia tych drzewek. Dołożyłam od siebie jeszcze gaurę A jesienią posadzę w tych turzycach jakieś cebulowe, ale jeszcze nie mam pojęcia co

Ogród bez reguł 18:59, 21 cze 2020

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Różane piękności chyba nigdy się nie opatrzą. Ptaszkowe pstryczki urocze.
Ptaszkowych pstryczków nie mam zbyt dużo, dopiero uczę się polować na ptaki. A one są bardzo wdzięcznym obiektem

A róże są cudne, również w deszczu

Moje ogrodowe życie 18:59, 21 cze 2020

Do góry
No to lecimy dalej
Do raju daleko - u Ewy 18:58, 21 cze 2020

Do góry
Mój wczorajszy zakup Nie mogłam się oprzeć

Moje ogrodowe życie 18:54, 21 cze 2020

Do góry
Witam wszystkich serdecznie. Wreszcie odważyłam się, żeby założyć swój wątek. Ogrodowisko podczytuję już od jakiegoś czasu i jak większość z Was przepadłam oglądając Wasze ogrody. Swój tworzę tak naprawdę od 2017 roku i myślę, że od tego czasu przeszedł wielką metamorfozę. Po części oczywiście dzięki temu portalowi. Na początku popełniałam wiele błędów i pewnie nadal jeszcze tak jest, ale wyciągam wnioski, uczę się na błędach i czerpię inspiracje. To teraz pismo obrazkowe. Uwielbiam porównania, bo wtedy widzę jaki ogrom pracy już za mną. Ta rabata powstała jako pierwsza, niektóre rośliny już z niej "wyleciały", "szmaty" już też dawno nie ma.
Widać, że popracowałam też nad trawnikiem.
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 18:49, 21 cze 2020

Do góry
Dorii napisał(a)
Piwonia od Misi, piękna i cudnie pachnie.
Czy one nie miały być białe? Tak jakoś w głowie mi się wbiło że białe będą.

No własnie miała być biała mój krzak też kwitnie jednym kwiatem myślę że to dlatego że sadzona jesienią przez rok się lepiej zadomowi i będzie miała więcej paków w następnych latach

Szałwia u mnie na takim samym etapie więc chyba jest nadzieja ze coś z tych moich sadzonek będzie

Ps. zakupy super jestem ciekawa gdzie posadzisz
Mój nowy ogród na wsi 18:48, 21 cze 2020

Do góry
Cykoria także pierwszy raz w ogrodzie.
Mój nowy ogród na wsi 18:46, 21 cze 2020

Do góry
Jarmuż mam pierwszy raz w ogrodzie podobno lubi sąsiedztwo ziemniaka i też tak go posadzilałam.
Chodźże na pole, do mojego ogrodu 18:39, 21 cze 2020

Do góry
Rabata w kółku prawie wykończona, jeszcze tylko muszę dosadzić zawilce 'Honorine Jobert'. Wydawało by się, że ona jest naprawdę duża (ok. 1,8 m szerokości), a ledwie wcisnę te zawilce. Znów za dwa lata będzie przesadzanie, bo za gęsto..

Co posadzić przed irysami? Najlepiej coś niższego, co dopiero teraz będzie się rozkręcało do kwitnięcia Wcześniej, wiosną, cała ta rabata to łączka fioletowych krokusów. Czy irysom ściana się te liście po przekwitnięciu? Zwykle jak już się 'połamią' to je obcinam, ale nie wiem czy dobrze robię? No i fajnie jakby właśnie coś teraz zajęło ich miejsce (półcień tu jest). Nie chcę sadzić tam bodziszków Za irysami mam 'poletko' z 15 krzakami hortensji 'Pink Annabelle'.

Wśród irysów są dwa(!) jedyne czosnki, które mam w ogrodzie Ich wielkość (pomimo zdjęcia) jest naprawdę mikroskopijna Nie mam pojęcia co to za odmiana, ma ogromną ilość liści, mały kwiat. Dlatgego też, to ich zdjęcia pożegnalne, czosnki wylatują do ogrodu mojej mamy

Ostatni, pełny, tegoroczny kwiat rododendrona. Nie mam pojęcia co to za odmiana, pewnie jakiś najzwyklejszy, najpopularniejszy.

I bodziszki 'Rozanne' - mój aparat ma problem z ujęciem ich koloru, są zdecydowanie bardziej niebiesko-fioletowe, tu wyszły jakieś bladziochy

W ogródku emerytki 18:35, 21 cze 2020

Do góry
Takie są te hosty po roku
Choroby róż 18:32, 21 cze 2020

Do góry
Witam ponownie Zmniejszenie nawożenia faktycznie zapobiegło żółtym liściom, ale coś nowego mi się przyplątało na krzaki.

Zapewne przędziorki i nie wiem, co to za brązowe liście z czarnymi plamami, da się te plamki rozetrzeć w palcach jak sadzę.

Czy to mączniak? Na czubku jednego krzewu się pojawiło.

W ogródku emerytki 18:20, 21 cze 2020

Do góry
Wpadło mi w oko zdjęcie 2 host z maja ubiegłego roku /te 2 z przodu/, zaraz wstawię zdjęcie do porównania.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 18:17, 21 cze 2020

Do góry

LeŚnicZaNka 18:11, 21 cze 2020

Do góry
Zielonym od linijki - ogród Ivony 18:10, 21 cze 2020

Do góry

Mój ogrodowy pamiętnik 18:09, 21 cze 2020

Do góry
Dawno nie pamiętam takiego czerwca. Na palcach jednej ręki no może dwóch mogę policzyć kiedy korzystaliśmy z mebli ogrodowych w tym roku.
Nawet Caradonny poległy pod ciężarem wody.

Podparliśmy śliwę bo 1 gałąź mocno pochyliła się pod cięzarem wody i rosnących owoców.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies