Blaski i cienie nowego życia
11:25, 21 cze 2020
Wczoraj mnie zaskoczył widok hortensji dębolistnej, będą 4 kwiaty a może więcej bo jeszcze dolne pędy mogą zaskoczyć. Ale już przez mszyce i mrówki oblegane...dostały octem po głowie
czytałam że kwitną w 2 lub 3 sezonie a. Ja jeszcze w tym roku te 3 marne pędy przycięłam i myślałam że kwiatów nie będzie. A tu niespodzianka. Cjoć niektórzy ją lubią nie dla kwiatów ale liści.
Bałam się czy w takim głębokim cieniu dębolistna będzie chciała rosnąć. Tam też jest suche miejsce do podlewania ręcznego. A ja ją testowałam bez zbytniego podlewania.
I chyna drugą dokupię żeby bylo symetrycznie. I Vanilka wreszcie wypadnie a na jej miejsce dosadzę cisa. Decyzja chyba wreszcie zapadła i tu już nic nie zmienię. To będzie miejsce skończone
i tawułka w ich nogach do przesadzenia bo ładna i trzeba ją oglądać
a tu zgubi się bo bodziszek zadarnia cały dół

Bałam się czy w takim głębokim cieniu dębolistna będzie chciała rosnąć. Tam też jest suche miejsce do podlewania ręcznego. A ja ją testowałam bez zbytniego podlewania.
I chyna drugą dokupię żeby bylo symetrycznie. I Vanilka wreszcie wypadnie a na jej miejsce dosadzę cisa. Decyzja chyba wreszcie zapadła i tu już nic nie zmienię. To będzie miejsce skończone

i tawułka w ich nogach do przesadzenia bo ładna i trzeba ją oglądać