Dawno nie pamiętam takiego czerwca. Na palcach jednej ręki no może dwóch mogę policzyć kiedy korzystaliśmy z mebli ogrodowych w tym roku.
Nawet Caradonny poległy pod ciężarem wody.
Podparliśmy śliwę bo 1 gałąź mocno pochyliła się pod cięzarem wody i rosnących owoców.
Niezawodnie kwitnie u mnie passiflora błękitna. Hortensje pnące też w tym roku są bardzo bujnie ukwiecone
Hortensja kosmata / aspera przez te deszcze też bardzo się rozrosła, dosłownie w każdą stronę. Wysokościowo rośliny mają już u mnie dobrze ponad 2m.
Satomi, czy będziesz w tym roku różowy?
Chyba jest za mało słonka i nie chce się wybarwić Płatki kwatów powiększy się za to dwukrotnie, na zdjęciu tego nie widać, ale jest ewidentny przyrost.
Brunnera Looking Glass.
Glediczja z braku słońca zzieleniała
Cudny grujecznik ładnie urósł i się zagęścił, widać to przy porównaniu zdjęć /obok z dnia zakupu 25.09.2019/.
Witam
W kwietniu został posiany nowy trawnik. Ziemia była nawożona + górna warstwa czarnoziem
Po pierwszym koszeniu wg wskazówek w sklepie ogrodniczym posypałem nawozem Agrecol. Trawa po paru dniach zrobiła się grubsza i cały trawnik wyglądał jednolicie jak na zdjęciu (te ciemniejsze pasy trawy) jednak po tygodniu zrobiły się żółte plamy, trawnik podlewany jest codziennie wieczorkiem.
Poradźcie co zrobić lub kupić by ratować?
Cudo, marzę o takim warzywniku. Już postanowione że w przyszłym roku bedą u mnie skrzynie. Nawet eM sam z siebie materiał przytargał, tylko realizacja kiedy nastąpi to kto wie
Tym różom nie umiem zrobić zdjęć, kolory wychodzą nieprawdziwe
Ta nn pnąca jest żarówiaście pomarańczowa, wyszła bardzo blada
To Alchymist, też wyszła blada