Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:26, 14 gru 2017

Do góry
magdaw napisał(a)
Dziękuję Danusiu a czy ten nowoczesny ogród jest duży? Bo ten żywopłot na zdjęciu za twoimi plecami to chyba u sąsiadów? No i te zawilce wróciłam do artykułu i znów mnie kusi gdzieś dosadzic. .

Wysoki żywopłot jest właścicieli - to stary ogród, a nowy nieco dolega do starego ogrodu. Jest przesunięty, ale łączy się.

Ogród ma około 2000 m2.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:14, 14 gru 2017

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:10, 14 gru 2017

Do góry
Dużo bylin i traw będzie.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:03, 14 gru 2017

Do góry
Te co teraz kupujesz są ze szklarni, a takie są na giełdzie- one wymagają zahartowania.Wcześniej gdybyś kupiła to by już się przyzwyczaiły. Trochę je przymrozi, oklapną nieco, ale w przyszłym roku to już będą ok.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:55, 14 gru 2017

Do góry
Tutaj specjalna kamerka włożona na ziemię, od dołu filmuje jak wkładam łapy w ziemię bo sadzę cebule. I czyszczę zawilce.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:51, 14 gru 2017

Do góry
Mira, jeszcze dodam, że zaczęłam nagrywać nowy odcinek z fajnym ogrodem. Mega nowoczesnym cztery elementy wodne w tym jeden z czterema wylewkami i wielki prostokątny staw, szklana ściana wodan, dwa lustra. Liczę że hejtu pod odcinkiem nie będzie i siem spodoba rzeźba na wodzie I wszystko inne, co tam zrobiliśmy

Kobieta-rzeźba nie wypaliła, miejscowy rzeźbiarz nie za bardzo to wykonał, więc będzie nie-kobieta, a abstrakcja jakaś.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:43, 14 gru 2017

Do góry
Anusia napisał(a)

Tutaj cudowny klimat. Po prostu che się na chwilę zatrzymać i przysiąść.

Zakątek z ławką, przy cichej ścianie wodnej, jest moim ulubionym i tutaj spędzam czas na kawie Posiedzieć lubię, bo miło i przytulnie jest. I nie tylko kawę, obiad też mi się zdarza na kolanie tutaj zjeść, a i sąsiadka na papieroska wpada, to siadam od strony wiatru, żeby dym na mnie nie leciał
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:41, 14 gru 2017

Do góry
effka napisał(a)
Pokazałam Twój ogród Danusiu eMowi i powiedział,że to niemożliwe i to fotoszop hehehe Cudo!!!

Mozliwe, mozliwe, bo prawie wszyscy widzieli na własne oczy Fotoshopa nawet nie umiem obsługiwać
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:41, 14 gru 2017

Do góry
mira napisał(a)
Danusiu nie wiesz dlaczego nie ma nowych odcinków Mai w ogrodzie?

Mogę zapytać, szkoda bo Maja kilka dni temu wpadła do nas Pewnie montują albo coś.
Głupio pytać.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:20, 14 gru 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tutaj cudowny klimat. Po prostu che się na chwilę zatrzymać i przysiąść.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:33, 14 gru 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pozdrowienia dla Ema Pozazdrościć tylko, że zwozi do domu. Ja muszę sama zwozić

Danusiu, dziękuję bardzo, na pewno przekażę pozdrowienia, ucieszy się
On naprawdę jest wyjątkowy
Cieszę się, że wpadłaś do mnie. Buziaczki
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:00, 14 gru 2017

Do góry
Pozdrowienia dla Ema Pozazdrościć tylko, że zwozi do domu. Ja muszę sama zwozić
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:58, 14 gru 2017

Do góry
Ewaa_91 napisał(a)
Danusiu a czy byłabyś w stanie doradzić mi w sprawie obsadzenia mojego tarasu? Nie ukrywam ze jest to dla mnie portretowa sprawa gdyż dopiero zaczynam tworzyć swój ogród. Zywoplot jest do usunięcia, chciałam zostawić tylko fioletowy bez. Myślałam o hortensja ch, rododendronach i jakichś zielonych iglakach, może jakaś trawa między tym, dereń, sama nie wiem jak to ugryźć, od czego zacząć na sanej górze myślałam o czymś troszkę wyższym, podobne jak ten zywoplot ale czymś nieregularnym.

Jaka jest funkcja tego trasu, czy aby ukryć się wśród roślinności, czy z tarasu chcesz obserwować cały ogród?

Żywopłocik jest fajny ale nie z liściastych, może jakaś ramka z cisu?

Albo otocz taras hortensjami Vanille Fraise? Będą się kłaniały slicznie.
Jakieś małe drzewko dające cień? Coś tam rośnie wyższego.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:58, 14 gru 2017

Do góry
Ewaa_91 napisał(a)
Danusiu a czy byłabyś w stanie doradzić mi w sprawie obsadzenia mojego tarasu? Nie ukrywam ze jest to dla mnie portretowa sprawa gdyż dopiero zaczynam tworzyć swój ogród. Zywoplot jest do usunięcia, chciałam zostawić tylko fioletowy bez. Myślałam o hortensja ch, rododendronach i jakichś zielonych iglakach, może jakaś trawa między tym, dereń, sama nie wiem jak to ugryźć, od czego zacząć na sanej górze myślałam o czymś troszkę wyższym, podobne jak ten zywoplot ale czymś nieregularnym.

Jaka jest funkcja tego trasu, czy aby ukryć się wśród roślinności, czy z tarasu chcesz obserwować cały ogród?

Żywopłocik jest fajny ale nie z liściastych, może jakaś ramka z cisu?

Albo otocz taras hortensjami Vanille Fraise? Będą się kłaniały slicznie.
Jakieś małe drzewko dające cień? Coś tam rośnie wyższego.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:56, 14 gru 2017

Do góry
Izabela36 napisał(a)

Oczywiscie zgadzam się z Tobą, ale zadajac pytania Danusi nie myślałam, iż będę rysowała plan swojego ogrodu, niemniej jednak bardzo sie ciesze, że to zrobiłam, bo w trakcie rysowania spojrzałam innym okiem na to wszystko. Planując jedna rabate trzeba odnieśc sie do całosci, zobaczyc jakie sa rośliny w ogrodzie, jaka gleba - stad powstał projekt całości.
Jeżeli Danusia zdecyduje o moim własnym wątku - to czemu nie...odważę sie i to zrobie. Ale troche sie boję - nie ukrywam, bo jestem jeszcze nie "taka ładna" jak Wy.

Oczywiście, popieram, zrób własny wątek, będzie wszystko po kolei. I zgadzam się z tobą że kompleksowo trzeba patrzeć na cały ogród,a nie tylko na wyrywkowe rabaty.
Nie będzie kłopotu z wyszukaniem wszystkiego.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:45, 13 gru 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziękuję za przemiłe wpisy, cieszę się, że ciągle ogród, choć niezmieniony, to inspiruje.

Na dopracowanie szczególików - brak sił, bo czas to by się znalazł
Trudno się zebrać, żeby zacząć. Też tak macie, czy tylko ja się starzeję?

Żebyś Ty wiedziała jak mnie się czasem nie chce, ale najtrudniej zacząć Jak już zacznę to ani się człowiek obejrzy i już zrobione A jak mi się już bardzo trudno zebrać do roboty bo motywacji brak to organizuję spotkanie ze znajomymi i już jest power do działania bo ogród trzeba sprzątnąć przed odwiedzinami. a po spotkaniu to już pełne baterie naładowane do dalszego działania

Właśnie przeżyłam mały szok. W telewizji pokazują hodowlę ślimaków w szklarni.....na śluz dla salonów kosmetycznych...kurcze to jakiś ślimaczy raj jest
Może zamiast te nasze unicestwiać to handlować nimi trzeba
Pszczelarnia 16:15, 13 gru 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ewcia, chowasz te donice rzeźbione pod dach? Wysypujesz ziemię, czy zostają na śniegu?

Do tej pory tj. 4 lata zawsze stały na zewnątrz. W tym roku wszystko schowałam a te jeszcze stoją, bo czekam na pomoc do dżwigania.

Danusiu, znasz takie donice? Świetne!
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:30, 13 gru 2017

Do góry
Teraz jadę do pracy

Popatrz na ten ogród:

też są bukszpany, dużo bylin, roślin okrywowych, ciekawych iglastych dających np. żółty kolor. Świerki serbskie

http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-inteligentny
Pszczelarnia 10:16, 13 gru 2017

Do góry
Ewcia, chowasz te donice rzeźbione pod dach? Wysypujesz ziemię, czy zostają na śniegu?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:13, 13 gru 2017

Do góry
Będę tak siedzieć i gapić się, godzinę, dwie, namyślam się, siedzę, patrzę...
Potem impuls jak przyjdzie - to wtedy do roboty.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies