Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Kondziowy ogrod cz II 11:21, 04 kwi 2014

Do góry
Ależ pięknie u ciebie!!! Najbardziej mnie zaczarowało fiołkowe poletko, aż sobie westchnęłam
I niezapominajki już ci kwitną... U mnie jeszcze niestety nawet pączków nie mają.
Za to magnolia już kwitnie. Wczoraj prawie cała była w kwiatach, chociaz jeszcze troche pąków miała. Dzisiaj w pełnej krasie, bo pogoda u nas piękna
Trawa u mnie w bardzo podobnym stanie - jeszcze trzeba trochę poczekać. Najgorsze, że sucho strasznie. Przydałaby się ładna pogoda i jakaś mała pompa z nieba
Pozdrawiam cieplutko
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 09:50, 04 kwi 2014

Do góry
Jak miło wpaść na forum i zobaczyć, że Ktoś mnie odwiedza Dziękuję Wam bardzo serdecznie Jak pisałam wcześniej byłam „nieczasowa” Od rana praca, popołudniu goście i taki młyn mi się zrobił, że na forum kompletnie nie miałam czasu. Ale już jestem.

Pogoda cudowna, wymarzona. Wczoraj wieczorem pierwsza burza przeszła obok nas a z niej tylko parę kropel deszczu.

A co w ogrodzie? Szafirki, hiacynty kwitną pełną parą. Magnolia cała w różowych pąkach. Jest wsadzona od północnej strony w zacienieniu więc zawsze troszkę później kwitnie niż u innych. W sadzie kwitnąco. Śliwa wiśniowa cała się zaróżowiła. Forscycja nadal kwitnie. Tulipany niektóre mają już pąki kwiatowe na wierzchu. Inne nadal rosną.
Dosadziliśmy szmaragdy tam, gdzie mi ich brakowało w ilości 11 sztuk. Zasadziliśmy też mini szmaragdy na ekranik szmaragdowy przed sadem.
Mam zamówione cisy na ekran i wiśnie Umbry. Dziś mają dojechać.
Wsadziłam jeden stożek bukszpanowy do warzywnika jako punkt środkowy – tak jak w projekcie Danusi Jeszcze muszę zrobić obwódkę wokół niego i warzywnika ale to później.
Czekam na płot.
A co u was? Zaraz biegnę
Słoneczny ogród słonecznej safikey 08:31, 04 kwi 2014

Do góry
pierwsze rośliny na rabatę wokół domu - juz kupione, powolutku, pomalutku zrobi się ładnie:

moje kolejne różaneczniki, mam już kilka sztuk i uwielbiam je

magnolia powoli rozkwita, kiedyś jedną już miałam ale padła - mam nadzieję, że los tej będzie lepszy

w planach dalsze zakupy i planowanie rabaty na żywca z ustawianiem i sadzeniem

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:46, 03 kwi 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ja wiem, że Ty turzyce...jeszcze proso rózgowate znalazłam..Magnolia nie ma wątku, z tego co wiem. Do Bociusi polecę!!! Przecież kiedyś wróci...

Leć do Agniechy lub Malkul, tam często zagląda magnolia
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:45, 03 kwi 2014

Do góry
Ja wiem, że Ty turzyce...jeszcze proso rózgowate znalazłam..Magnolia nie ma wątku, z tego co wiem. Do Bociusi polecę!!! Przecież kiedyś wróci...
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:17, 03 kwi 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)

Czy to może magnolia Nigra
Byłam dziś u Kapiasów były Susan, Betty i jeszcze jedne.
A ja chcę Nigrę albo Genie.

Ula jeśli wierzyć opisom szkółkarskim to jest Magnolia x soulangeana 'Picture' - o taka http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Magnolia%20%C3%97soulangeana%20%27Picture%27&lang=1 no chyba że się okaże być inną Kupowałam ją u Kapiasów w zeszłym roku.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:12, 03 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Magnolia i ogrodowe sliczne, ale też i teściowa skarb, fajne rośliny w donicy
tez focę i się zza firan przyglądają, ale chyba juz przyzwyczajeni

Dzięki Irenko Ja się już nawet nie zastanawiam czy mi się ktoś przygląda a niech patrzy i tak focę bo muszę a przede wszystkim lubię
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:43, 03 kwi 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Bardzo mi się teraz podoba miodunka

No i moja magnolka - no trudno - muszę wkleić wszystkie trzy kwiatki

Czy to może magnolia Nigra
Byłam dziś u Kapiasów były Susan, Betty i jeszcze jedne.
A ja chcę Nigrę albo Genie.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:38, 03 kwi 2014

Do góry
EdytaB napisał(a)
Piękne magnolie.
Widzę, że masz do nich rękę więc spytam co myślisz o przesadzeniu magnolii - mam Susane w zupełnie złym miejscu posadzoną.
Tzn. jej tam dobrze ale jako drzewko super reprezentacyjne posadzone zostało w miejscu gdzie mało kto może dostrzec jego urodę . Ma teraz ok 1 m wysokości. Można wykopac po kwitnieniu. ?

Edytko, Magnolie nie lubią przesadzania, mają bardzo kruche korzenie, i przy przesadzaniu nie w sposób ich nie uszkodzić, drzewo już rozpoczęło wegetację po kwiatach rozwijają się od razu liście, zawsze jest jakieś ryzyko, że magnolia się nie przyjmie, ale jak jest taka potrzeba, to spróbować można, ale ja bym kupiła drugą magnolię na to ekspozycyjne miejsce
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:29, 03 kwi 2014

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Piękności magnolia Pozdrawiam.

Basiu, popracowałam dzisiaj w ogrodzie, wróciłam szczęśliwsza domu, odpoczęłam po pracy, przy pracy, nasyciłam się kwiatami, kocimi figlami i ptaszków trelami, miałam super dzień

Pozdrawiam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:15, 03 kwi 2014

Do góry
Michalina napisał(a)
Magnolia cudo.
Nie udało mi się z magnolią "kiedyś" i odpuściłam sobie.Szkoda

Michalina, w końcu zaglądnęłaś, ty ogrodową fascynację zaczynasz jak rozpoczynają kwitnąć Twoje zaczarowane róże ................ja z magnoliami nie miałam złych przygód............mnie one zachwycają

Zdradzę Ci, że dzisiaj posadziłam pnącą Parade

Pozdrawiam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:46, 03 kwi 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Agata dzisiaj moja magnolia rozwinęła kwiatek ,wpadnij może będziesz wiedziała co to za jedna

Ewa nie wiem czy zgadnę, ale wpadnę

Rustica Rubra, dla porównania z Twoją

Rododendronowy ogród II. 18:45, 03 kwi 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ja też mam wrażenie, że z westchnieniem ulgi Bogdziu pisałaś. Już możesz odsapnąć, po wszystkim. Jestem pewna, że wszystko dobrze wypadło, pogoda też chyba nie najgorsza była.
Odpoczywaj teraz, należy Ci się.
Pozdrawiam bardzo serdecznie

Pogoda była ładna , mozna było wystąpic bez kurtki , szkoda tylko że wczesniej tak nie było bo kwitły by magnolie , a tak było dośc pysto bo nawet kwiaty bratków mi zmarzły a magnolia ktora była najbardziej rozwinieta była poprzypalana od mrozu , dośc smutnie wyglądała , jest jednak nadzieja że jeszcze zakwitnie bo tylko zewnętrzne płatki sa zmrożone.Byli bardzo zdziwieni maszym zimnym klimatem.Czy dobrze wypadlo? Ja mam wrazenie ze niezbyt dobrze ale zobaczymy.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 14:19, 03 kwi 2014

Do góry
Magnolia i ogrodowe sliczne, ale też i teściowa skarb, fajne rośliny w donicy
tez focę i się zza firan przyglądają, ale chyba juz przyzwyczajeni
Kondziowy ogrod cz II 14:05, 03 kwi 2014

Do góry
bąćcie cierpliwi hi hi hi cały czas wkładam zdjęcia hi hi hi
Magnolia żółta jeszcze w pączkach

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:02, 03 kwi 2014

Do góry
Moja magnolia dopiero pokazuje kły ....
Szczęście Madżenko, że mamy Wrocław a we Wrocławiu Ciebie i magnolie
Ogrodowe zacisze 11:18, 03 kwi 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Marysiu, pisałam u siebie, pytałaś prawdopodobnie o kłosowiec. Magnolia prawie kwitnie u Ciebie, u mnie ma tak małe pączki, że zastanawiam się czy to liście czy kwiaty?

U mnie też nie każda kwitnie. Zapewne zależy to od odmiany. Trzeba jeszcze poczekać
Ogrodowe zacisze 10:27, 03 kwi 2014

Do góry
Marysiu, pisałam u siebie, pytałaś prawdopodobnie o kłosowiec. Magnolia prawie kwitnie u Ciebie, u mnie ma tak małe pączki, że zastanawiam się czy to liście czy kwiaty?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:00, 03 kwi 2014

Do góry
Piękności magnolia Pozdrawiam.
Ogrodowe zacisze 09:50, 03 kwi 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Piękna wiosna u ciebie No i magnolia już kwitnie Moja jeszcze chyba śpiNo i parapet pięknie ukwiecony Pozdrawiam

Magnolia z każdym dniem rozwija się bardziej i coraz ładniej wygląda
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies