Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 14:54, 15 kwi 2014

iwoonal........dzięki

Bociuś.........te białe bez nazwy kupiłam, najzwyklejsze i najtańsze, na jakiejś wyprzedaży po 0,5o zł....ale są rewelacyjne, drugi rok idealnie kwitną

AgnieszkaW....dzięki

ewsyg.........Ewa, była swiąteczna, urodziny wnusia i zabawy z nimi, az padli
te ptaki są jakby z takiego sznura marynarskiego, mocno uplecione, obiekty z Holandii, wytargowane na targach staroci u jednego faceta

Martek........serdecznie dziękuję i życzę tegoż samego cmokam pisanki śliczne!

makkasi..........Kasiu dzięki

Mathildis.........Aniu, akurat luz był na forum i udało się cięgiem wrzucić

agata19762..
..........Agatko, w tym roku rzeczywiście szybko, myślę, ze ubiegłoroczne podcięcie sosen i świerków też swoje zrobiło, znowu więcej słońca

hanka_andrus
Haniu
....dzięki kochana mam pytanie, bo moja psiapsióła z Kanady wysłałą mi nasiona orlikó i twierdzi, ze jak posieję, to w tym roku zakwitną, a mnie się zdaje, ze za rok, bo orliki to orliki, co myślisz? to te...

Milka 15:19, 15 kwi 2014

ewa004 napisał(a)
Irenko ależ pięknie u Ciebie

Ewcia dzięki doła nie miej, bo i u mnie czarnych plam mnóstwo, ale co z tego, kiedys się zrobi, a u ciebie w jeden sezon tyle piękności powstało, aż ci chyba przypomnę, jakich zmian dokonałaś i to praktycznie sama, bo ja w duecie działam
w końcu za to się wzięłam, tydzień w wodzie stały! teraz róże też kiblują, oj zejdzie..
obcięłam boczne gałęzie, ścięłam górę i będę formowac im kulki, juz posadzone, oby przeżyły

z oddali

tu są kule, trzmieliny na pniu i kratę obrastają bluszcze, trzmieliny, berberys i powojniki, dołem jako dywan, trzmielina, po lewej pęcherznica
Milka 15:30, 15 kwi 2014

Pięknie masz, przewrotu zupełnie nie widać tylko efekt

Basiu dziękuję, czekam na sezon, oby tylko ciepło było, bo póki, co okropna pogoda, ale nie narzekam, bo od razu mi się przypomina jaka super byłą zima

Odcisk palucha zostawiam, fotki śliczne pooglądałam. Ogród cudowny, wnusio i tort też Cmokam

Agnieszko bardzo dziękuję wnusio to rasowy facet, do przytulania pierwszy, ale do postawienia na swoim też, oj nie jest lekko

A tulipanów ci kwitnie że ho, ho...

Mala Mi......połowa, lub więcej dopiero ruszy,m ale jednak są gorsze w tym roku, na jesień zmieniam koncepcję
te np nie są aż tak pełne, jak rok temu, wyglądały jak piwonie, wykopię je i dam w inne miejsce
kolejne zdjęcie, sadzone na jesień, dopiero ruszają

a tu te placki, co ci się nie podobały, rośliny przesadzone, trawa posiana, ale ciągle coś jeszcze z ziemi wyłazi i na bieżąco wyciągam, zostawiam tylko powojniki

a magnolia zostaje, nie razi to i nie przeszkadza i odżyła, kwitnie i puszcza nowe gałązki

Anita1978 15:36, 15 kwi 2014

Ach wiosna !
Milka 15:42, 15 kwi 2014

Chcę zapytać co u Ciebie z "prawdziwym" jaśminem? Przezimował?
U mnie po przesadzeniu i przycięciu miesiąc temu wypuścił mnóstwo pędów i pąków kwiatowych, już nie mogę się doczekać kwiatów. I zastanawiam się czy go nie wynieść na zewnątrz, o ile oczywiście nie będzie przymrozków.

Gabrysia, niepotrzebnie je z domku wyciągnęłam, bo jeden stracony i jedna kordylina, ciut mogły dłużej siedzieć; ale jeden żyje, jest zielony i liczę na niego bardzo...radzę ci się wstrzymać, bo jak już taki świetny, szkoda byłoby stracic, będę go u ciebie podziwiać
za to wisteria w tym roku oszalała, cała w pąkach, niewyobrażalna ilość, jak to zakwitnie...oby nic w pogodzie się nie wydarzyło, to będzie widok i zapach, jak w Anglii

ale mam też radosne wieści, 3 lata temu kupiłam u nich ten dereń, raz zmieniałam mu miejsce, na cieplejsze iw tym roku doczekam się takiego widoku
jest cudny
http://www.ogrodkroton.pl/towar.3226.deren.kwiecisty.florida-cornus.florida.odmiana.rubra.html

to on u mnie, w plecach ma orliki, a po prawej dereń Kousa, ten ma na razie tylko liście, a rubra pąki kwiatowe i te listki czerwone, to dopiero początek, w sumie w tej chwili ma około 90 cm wysokości, jak kupiłam miał do 50 cm

Milka 15:44, 15 kwi 2014

Anita1978 napisał(a)
Ach wiosna !

Kolorowa i zimna w tej chwili, mam okropną pogodę, ale i tak nie mam szans na ogród, więc się nie martwię
Milka 15:51, 15 kwi 2014

Ogród wymuskany, że hej! Pokaż to morze szafirkowe.
Ja się cieszę, że się ochłodzilo.... Będzie morze tulipanów pełnych na święta

Marzenko dzięki
Przez te rewolucje, stale wykopywałam te szafirki i wtykałam, gdzie popadło i teraz mam ich całe mnóstwo, poza liśćmi, uwielbiam je; te białe, co ostatnio kupiłam, podzieliłam na 4 kupki i juz poszły w grunt do ciemierników i buksików..
to, że chłodniej, więcej w domku i do świat będziemy się szykować, a od piątku do poniedziałku już niezłe prognozy
żal ruszać te wielkie poduchy żagwinów, ale mam nową koncepcję i będę je szarpać i dzielić i dawać w nowe miejsca
Milka 15:57, 15 kwi 2014

OOO!!!!! Jaki widok Pięknie!!!

Ewa dzięki nie poznałam cię, będziesz bogata

Podglądam co u Was Irenko Wnusio cudowny a jaki tort fajny miał Widać w ogrodzie dużo pracy włożyłaś.

A powiedz mi .... czy szafirki długo cieszą oczy???

Długo Gosiu, miesiąc na pewno, więc sadź koniecznie, z czasem przybywa cebulek i tworzą się wielkie kępy, co rok więcej, a liście moim skracam
Dzięki

Ja też mam takie, które posadziłam na początku, jeszcze pusto wkoło było, może z 10 lat temu z trzech różnych te się ostały do dziś. Zaraz pokażą kolorek.
Irenko słodkiego wnusia masz, chyba ma oczka do babci?

Agatko, no więc tez masz test, że zwykłe są bardzo żywotne, uszlachetnione potrzebują więcej zabiegówwnuś podobny do drugiej rodziny i drugiej babci, do mnie wnusia podobna i do mojej mamy, prababci

Podoba mi się ta szersza perspektywa Irenko Daje wyobrażenie o sporym kawałku ogrodu i ogromie pracy, ktora trzeba wykonać. Widać już koncepcję, konsekwencję, ...

Jolu, cieszę się, ze jesteś
Ogród jest duży, różnorodność roślin, to więcej pracy, ale jak żyć tylko z jednym gatunkiem
Fajnie, że już widać
Milka 16:07, 15 kwi 2014

Irenko nie było mnie kilka dni a tu takie zmiany Ogród wypiękniał, zrobił się taki uporządkowany ale i elegancki. Jestem pod wrażeniem pracy którą wykonaliście.
Pozdrawiam słonecznie

Polinko dziękuję
Dziś wszystkim odpisuję i pokazuję, nie chcę być niegrzeczna, ale jeden dzień z doskoku, to potem nie wyrabiam, a chcę do was polatać cmokam
conika juz prawie złota

Wnusio rok starszy od mojego Synka
Irenko jak "spaceruję" po Twoim ogrodzie zawsze znajdę coś nowego. Napisz mi jaki jest Twój areał? Bo coś mi sie wydaje, że z każdym dniem ogród się zwiększa a może to te zmiany....

Martuś, widziałam twojego synusia, fajny szkrab i od małego z tobą w ogrodzie, będzie pomocnik
Ogród wciąż taki sam, tylko roslinność większa i rzadziej z daleka pokazuję, raczej portrety roślin
ma 25 arów
a tu mnie czeka na takiej długości obsadzenie skrzyń jednorocznymi
ewsyg 16:11, 15 kwi 2014

Irenko, to Ty już i babcia i żon a dziadka