Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:52, 17 lip 2020

Do góry
TAR napisał(a)
ja dzis widzialam na stronie bodajże Jeżonautów film z jezykiem podtrutym kulkami na slimaki, poryczalam sie normalnie a ludzie tak to stosuja na potege. Kiedy zobaczylam tego biednego zwierzaka to w kij z tymi roslinami ale w zyciu kulek na slimaki nie posypie. Cos strasznego.

Po co to oglądasz, mnie i kretów, myszy, ptaszków, szkoda, i rybek wyławianych przez koty i kuny
i utopionej kuny szkoda, jak tak czytam i oglądam, słucham, słyszę jak pszczoły gdzieś wytruto czuję się podobnie.
Staram się też o bioróżrorodność, ale wypadki się zdarzają i jak są dostępne preparaty nieszkodliwe,
ekologiczne pomimo tego, że są drogie to takie kupuję, ale do bloku nie wrócę
Komary i u mnie, ale mało dzięki rybkom

Populacja ślimaków jest ogromna, one nie mają naturalnego wroga, trzeba wszystko stosować zdrowo rozsądkowo,
może inaczej się nie da
Popatrz, co roku patrzyłam jak znikają mi korycze, rok temu użyłam lepinoxu i zjadły kokorycze do cna.
W tym roku zastosowałam lepinox z decisem, koty mają się dobrze, gąsienice ziknęły, kokorycze nadal zdobią

Zielony AZYL 22:40, 17 lip 2020

Do góry
Szałwia ścięta, druga tura już z pąkami

Smacznego weekendu życzę
Zakładanie trawnika na zachwaszczonej, zaniedbanej działce 22:36, 17 lip 2020

Do góry
Zielony AZYL 22:36, 17 lip 2020

Do góry
Miskanty Morning light i lilia św. Antoniego

I nowy, wiosenny nabytek jeżówki od KasiWB

Szykują się hortensje Limelight i trzcinnik Karl Foerster

Do raju daleko - u Ewy 22:34, 17 lip 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Świetne połączenie, muszę je zgapić ☺
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 22:30, 17 lip 2020

Do góry
Początkiem czerwca kwitły rodendrony. Kwiaty wcześnejszej odmiany niestety załatwiły majowe przymrozki. Zkwitł ten późnieszy

Zaczynam po raz kolejny... 22:27, 17 lip 2020

Do góry
Ogród Małej Mi 2017 22:27, 17 lip 2020

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Pashmina, Edenka ma duże kwiaty a to takie drobne.

Uwielbiam Twoje zestawienia ☺ Nie wiem co tam z tyłu bordowo-brązowego rośnie, ale świetnie koresponduje z koszyczkami jeżówek. Specjalnie tak dobrałaś, czy to dzieło przypadku? ☺
Zielony AZYL 22:23, 17 lip 2020

Do góry
Miskanty Gracillimus i róże parkowe

Zielony AZYL 22:10, 17 lip 2020

Do góry
Zdecydowanie u mnie króluje lawenda

W 2016 była taka
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 22:07, 17 lip 2020

Do góry
kasiek napisał(a)

Dzieki, dziś mieliśmy przyjaciół, nie chcieli siedzieć w domu, tylko w ogrodzie
A do mostka tworzę ścieżkę, będą połączone oczka żwirową wstążką

Strumyk i w dodatku z wyspą po środku - świetnie to wyszło ☺ Ciekawa jestem jak ten żwirek będzie się sprawdzał pod drzewami, jak go utrzymać w porządku?
Lubię ogrody, w których coś się dzieje. A Twój taki jest. Mimo, że nieduży, to można chodzić, zwiedzać bez końca ☺
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:01, 17 lip 2020

Do góry
Choroby i szkodniki brzóz, brzoza - Betula 21:56, 17 lip 2020

Do góry
Witam. Mam problem z moją brzoza youngii. Od pewnego czasu żółkną jej liście i opadają, w dodatku ktoś się nią chyba czestuje. Delikwenta nie znalazłam brązowych plam na liściach nie zauważyłam. Proszę o porady jak biedaczce pomóc. Pozdrawiam!
Ogród Małej Mi 2017 21:48, 17 lip 2020

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Wczoraj było burzowo a dziś leje cały dzień. I oczywiście całą noc..... Taka normalka. Ale zapowiadają że ma w przyszłym tygodniu nie padać

cudo

Ja tnę wiśnie i czereśnie, w mojej okolicy stada szpaków. musowo siatki zakładać, a na takie wielkie drzewo nie da się
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 21:44, 17 lip 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
Albamar przyszedł. Szkoda że prawie wszystko w P9. Ale urosną

Karola!!! gumą mi to pachnie F
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 21:30, 17 lip 2020

Do góry

Kupiłam dwie piwonie. Jedna to Pink Hawaian Coral a druga to Scarlett O'Hara.
Fotkę podczas kwitnienia zrobiłam ale padła mi karta pamięci z aparatu i fotek niet
Pierwsze spostzeżenie to to, że kwiaty dość krótko utrzymywały się na krzaczku - ale czy to kwestia odmiany czy pogody zobaczymy
W cieniu uśmiechniętego anioła 21:29, 17 lip 2020

Do góry
A_gawa napisał(a)

Pergola dostanie jeszcze szary kolor i będzie przeciwwagą dla stojącego na przeciwko ogromnego lustra.

A lustro? Było naprawdę ciężko, ponieważ nie zrobiłam na nie wnęki. Zostało przyklejone i obrobione dookoła listwami i cementem. Mur również będzie jasnoszary.

Zastanawiam się czy puścić na niego jakiś rodzaj pnącza i co by to ewentualnie mogło być. Na pewno w moim ogrodzie brakuje koloru - to mój słaby punkt.
Ciekawa architektura ogrodowa, nie obawiasz się, że kiedyś ktoś wpadnie przez przypadek w to lustro? Pomysł świetny, ale musisz dobrze przemyśleć aranżację tego miejsca. Tym bardziej, że ścieżka się w nim pięknie odbija i sugeruje dalszą część ogrodu do którego przechodzi się przez "bramę", chyba że ta ścieżka skręca gdzieś przed lustrem. Będę podglądać jak zaaranżujesz to miejsce.

Ta różyczka o którą u mnie pytałaś to prawdopodobnie Voyage.
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 21:24, 17 lip 2020

Do góry
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 21:22, 17 lip 2020

Do góry
I przyszedł czerwiec wraz z deszczem. Po wielu miesiącach suszy każda kropla była na wagę złota. Zima i wiosna była praktycznie bez opadów. Niestety przedłużajace sie deszcze, często z burzami, gradem i porwistym wiatrem nie służyły ogrodowi.
Pojawiły się choroby grzybowe, plaga ślimaków i mszyc
Truskawki tak obficie kwitły, że wydawało się że nawet z tak małej grządki zbiory bedę miała spore. Niestety większość zgniła zaatkowana przez szarą pleśń. Nawet na lokalnym ryneczku nie było rolników sprzedających owoce z przydomowych plantacji
W ogrodzie najbardziej żal mi było piwoni. Wyjątkowo dużo miały pąków - zapowiadał się piekny spektakl piwoniowy. Udało mi się je uchronić przed majowymi przymrozkami ale niestety deszcz zrobił swoje. Niekiedy nawet nie zdążyły rozwinąć się pąki a już gniły na łodydze
Uchwycone obiektywem, te które nadawały sie do sfocenia
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:19, 17 lip 2020

Do góry
I ostatnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies