Odnośnie dyskusji o tulipanach w drugim sezonie u mnie wyłążą . Tylko strasznie sucho, wiec moga byc kwiaty mniejsze a ja ogrodu z premedytacją nie podlewam.... Tylko trawnik, który spaliłam nawozem raz w tygodniu podlewam
Jola hortensje i trawy to żelazny zestaw ogrodowiskowy, sadż w ciemno.
Trzmielina na obwódkę to piekny pomysł, ale potrzeba tam coś zima o duzych liściach. Moze dosadż rh?
Jesli wyeliminuje stres nie bede miała opryszczki...
Pracuje nad sobą, znaczy sie głowa i wierze w chemie po przyjęciu tabletek nawet największy bąbel w jeden dzien sie zmniejsza i zasycha....
Kasiu miedzy buksy mizesz kaźda niska trawkę wsadzic. Takie ktore zima widac to wszelkiego rodzaju carexy, ja uwielbiam hakone (chyba aureola wytrzyma słońce) ale zima ich nie widac, bo usychają . Za to w sezonie to przepiekna kompozycja
Aniu budleje nawoże dokładnie tak jak cały ogród, wiosna azofoska, potem florovitem granulowanym lub w płynie, łacznie 3x w sezonie.
Budleje u mnie wyrosly olbrzymie bo niaml nie wymarzły po dwoch zimach i mało je przycięlam . Ostatniecznie z powodu niezadowolenia sasiadow, ze im zarastały thuje wykopałam i oddałam w dobre rece. Jesli kiedys wrócą do mojego ogrodu to w wersji miniaturowej
Moi drodzy potzebuje z Karoliną sprzedać 5 kostek cisowych o wymiarach ok 80x80
Wczoraj nie dałam rady ich zabrac do osobówki z okolic Żyrardowa. Nawet jedna sztuka sie nie zmieściła do mojego auta. Prosze o pomoc, bo z Karliona zainwestowaliśmy 90 zł, cisy zostały wykopana a na ich odbior potrzebny bus (Kangu za małe) Są naprawde wielkie, moze ktos potzebuję wielkie kwadraty cisowe lub zwyoplot o długiści nie la 4 M. Warto za cene 200 zł. Ja niestey nie dałam rady ich zapakować.
Karolina prosze wklej zdjecia
Zmykam bo mam straszny młyn....
Kocimietki nie mam, ma bardzo duze ilosci Wieloszka wiec ja pytajcie.
Perovskie spoko ruszaja bardoz nierowno i bardzo pozno niektore sztuki, ale zawsze żyja.