Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 21:24, 22 kwi 2015

paulina_ns napisał(a)

Mi dzisiaj przyszły pierwsze roślinki zamówione na allegro i jestem zadowolona Może Ty Jolu orientujesz się, gdzie mogę kupić trawki ozdobne? Potrzebuję miskant morning light i turzycę włosistą. pozdrawiam

Zaraz lecę do Ciebie oglądać zakupy, mam nadzieję, że fotki są
Miskanta ML widziałam w ub. roku w Hebe na Nawojowskiej. Myślę, że teraz też będa mieli. A ogólnie dużo traw jest w Parku M.
paulina_ns 21:28, 22 kwi 2015

jolka napisał(a)

Zaraz lecę do Ciebie oglądać zakupy, mam nadzieję, że fotki są
Miskanta ML widziałam w ub. roku w Hebe na Nawojowskiej. Myślę, że teraz też będa mieli. A ogólnie dużo traw jest w Parku M.

To może teraz im przyszły, bo jak byłam z 3-4 tyg temu to pustki, a orientujesz się jak cenowo w Starym Sączu, bo ja się tam trochę boję jeździć
jolka 21:37, 22 kwi 2015

paulina_ns napisał(a)

To może teraz im przyszły, bo jak byłam z 3-4 tyg temu to pustki, a orientujesz się jak cenowo w Starym Sączu, bo ja się tam trochę boję jeździć

Jak pojadę to Ci powiem, bo z nimi to nigdy nie wiadomo z czym wyskoczą
Może się wybiorę jeszcze w tym tyg. na zwiady. A jak nie to all...

paulina_ns 21:40, 22 kwi 2015

jolka napisał(a)

Jak pojadę to Ci powiem, bo z nimi to nigdy nie wiadomo z czym wyskoczą
Może się wybiorę jeszcze w tym tyg. na zwiady. A jak nie to all...

To byś mi popatrzyła oczywiście jak możesz, za miskatem i turzycą włosistą ok? bardzo Cię proszę, bo jak ja ostatnio byłam z 2 letnim synkiem to mi zwiewał po całej szkółce i złamał przy okazji porzeczkę
Marzenaka 22:41, 22 kwi 2015

paulina_ns ja byłam dzisiaj w Hebe i nie mają miskantów, bo sama potrzebowałam. Pani powiedziała, że mają obcięte i jeszcze nie wystawiają na sprzedaż, dopiero jak ruszą. Byłam z córeczką i niewiele pooglądałam, bo przestała przy kozach tam i je karmiła... Jak dam radę to jutro zajrzę do jakiejś szkółki, to najwyżej zapytam jak nie zapomnę Mam zamiar jeszcze zadzwonić do szkółki na Feleczynie, czy aby bukszpanów nie prowadzą, bo tam dość tanio mieli zawsze.

jolka 07:39, 23 kwi 2015

Marzenka ja też dziekuje za informację
Nie miałam pojęcia o żadnej skółce w Feleczynie.
Szczerze mówić to nawet nie wiem gdzie to jest

ewakatowice 10:04, 23 kwi 2015

Nie myślałaś o kosodrzewinie, posadzonej w formie żywopłotu i podsadzoną trzmieliną formowaną na kształt kuli, „trochę” cebul tulipanów w mocnym różu… i kilka czerwonych berberysów..

tak głośno myśle...
paulina_ns 10:05, 23 kwi 2015

Marzenaka napisał(a)
paulina_ns ja byłam dzisiaj w Hebe i nie mają miskantów, bo sama potrzebowałam. Pani powiedziała, że mają obcięte i jeszcze nie wystawiają na sprzedaż, dopiero jak ruszą. Byłam z córeczką i niewiele pooglądałam, bo przestała przy kozach tam i je karmiła... Jak dam radę to jutro zajrzę do jakiejś szkółki, to najwyżej zapytam jak nie zapomnę Mam zamiar jeszcze zadzwonić do szkółki na Feleczynie, czy aby bukszpanów nie prowadzą, bo tam dość tanio mieli zawsze.

Marzenko byłam dzisiaj w Starym Sączu,mają tam już duży wybór traw...miskant morning light mają w cenie 13 zł, bo pytałam, tylko nie przygotowałam się finansowo, bo miałam tylko zorientować się za to kupiłam ładne turzyce
Madzenka 19:44, 23 kwi 2015

Jola hortensje i trawy to żelazny zestaw ogrodowiskowy, sadż w ciemno.
Trzmielina na obwódkę to piekny pomysł, ale potrzeba tam coś zima o duzych liściach. Moze dosadż rh?
jolka 20:34, 23 kwi 2015

ewakatowice napisał(a)
Nie myślałaś o kosodrzewinie, posadzonej w formie żywopłotu i podsadzoną trzmieliną formowaną na kształt kuli, „trochę” cebul tulipanów w mocnym różu… i kilka czerwonych berberysów..

tak głośno myśle...

Ewusia, bardzo mnie to cieszy, że głośno myślisz Kosodrzewinę mam w planie, ale do obsadzenia skarpy. Więc już jej tu nie będę mieszać, choć jest piękna i zimozielona. Co do trzmieliny – będzie na pewno. I „trochę” cebul tulipanów, dobre sobie Taki kawał pola, jakbym z 500 kupiła, to może byłby jaki taki efekt Ale też na 100% będą Ech ten ogród.. inwestycja bez dna