Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Kindzia 19:12, 23 kwi 2015

Marzenko po prośbie przyszłam. Już zupełnie zgłupiałam co tam posadzić.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5133-ogrod-z-lezka-ii?page=96

Widziała mi się hakone All Gold, ale uświadomili mnie, że ją słońce przypala...szerokość tej rabateczki to 70 cm. Niby na wschód jest, ale południowe słońce długo tam operuje, dopiero późnym popołudniem jest tam cień. Nie jest tam mokro specjalnie, bo jest delikatny spad. Jeżeli znajdziesz czas będę się bardzo cieszyć, ale jeżeli jesteś zagoniona na maxa, daj sobie spokój, może mnie jeszcze coś nawiedzi.
Madzenka 19:21, 23 kwi 2015

Uff Karolina udało sie
Zatem jest szansa na odzyskanie naszej zainwestowanej kasy
A szkoda bo miały byc kwadraty u mnie
Madzenka 19:27, 23 kwi 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
Co do czystka to rzeczywiście pomaga na wszystko, ponoć też na opryszczkę. Ja piję co dzień wieczorem małymi łyczkami-tak zalecają. A nawet nieźle smakuje z cytryną. Polecam!
Marzenko co Ty robisz ze stokrotkami, które wysadzasz z donic? Wyrzucasz je czy przenosisz do gruntu, bo to jest mój odwieczny problem, co z nimi począć?

Aniu wyrzucam, rzekomo to rosliny dwuletnie ale nigdy nie sprawdzałam , pod koniec sezonu liscie są brzydkie, to wątpliwa ozdoba ogrodu
Madzenka 19:30, 23 kwi 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
Marzenko obejrzałam Twoją wizytówkę po raz enty i zauważyłam, że masz Budleję Dawida, proszę napisz czy ją czymś nawozisz, bo ja przez ostatnie dwa lata swoim jednym krzaczkiem niekoniecznie opiekowałam się, oprócz wiosennego przycięcia prawie przy samej ziemi, efekt taki był, że budleja była małym krzaczkiem z kilkoma gałązkami i może 3 kwiatami. Bardzo chciałabym, aby moja była tak piękna i dorodna, jak Twoja, co mam zrobić?

Aniu budleje nawoże dokładnie tak jak cały ogród, wiosna azofoska, potem florovitem granulowanym lub w płynie, łacznie 3x w sezonie.
Budleje u mnie wyrosly olbrzymie bo niaml nie wymarzły po dwoch zimach i mało je przycięlam . Ostatniecznie z powodu niezadowolenia sasiadow, ze im zarastały thuje wykopałam i oddałam w dobre rece. Jesli kiedys wrócą do mojego ogrodu to w wersji miniaturowej
Madzenka 19:36, 23 kwi 2015

noemi napisał(a)
U mnie taka sama sytuacja, z perovskią, z 3 żyją 2 , a i tą 3 nie ruszam , może ruszy …

Marzenko , piję herbatkę z czystka , dopiero tydzień , ale ponoć pomaga na wirusa opryszczki , zamiast herbatki pij nie jest tragiczna w smaku

Jesli wyeliminuje stres nie bede miała opryszczki...
Pracuje nad sobą, znaczy sie głowa i wierze w chemie po przyjęciu tabletek nawet największy bąbel w jeden dzien sie zmniejsza i zasycha....
Madzenka 19:38, 23 kwi 2015

katiaxx napisał(a)
Marzenko - masz świecznicę ?

Mam świecznice, bordową. Miałam ja przesadzić ale chyba zrobie to dopiero jesienia, bo na arzie nie chce mi sie robic rewolucji
Madzenka 19:39, 23 kwi 2015

lojalna_ napisał(a)
Bosko to wyglada

Patrze na te moje grabusie i sie zastanawiam kiedy na ludzi wyrosna

Za dwa sezony bedą z nich ludzie
Madzenka 19:40, 23 kwi 2015

Ensata napisał(a)
Ja mam kocimiętkę formowaną w kulę, nic mi się nie pokłada, no może powieki ale to już wiek. Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać

Nie powstrzymuj sie kochana Nie mam kocimietki więc pisz do woli. Z niebieskich mam lawendę, szalwie i perowskie
Madzenka 19:46, 23 kwi 2015

Ensata napisał(a)
Muszę doczytać, co Wy chcecie, ale...mam deski kompozytowe firmie i do domu się nie zdecydowałam, nie bez powodu mówią na nie gofrownica Rozgrzewają się prawie do czerwoności. Chyba , że nie na taras, to co innego. Ale tak, bosą stopą nie przejdziesz. No chyba, że fakirem ktoś był w poprzednim wcieleniu, to i owszem

A chodziłaś kiedys po gorącej terakocie ?
Zatem drewno to najlepszy wybor
popcorn 20:16, 23 kwi 2015