Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:40, 20 kwi 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Ślimaki nie atakują bo zgubiły się w buszu i są lekko onieśmielone tak piknie to szkoda żreć

Slimaki chyba nie przesadają za trawskiem a ja im taka zaporę wszędzie posadziłam !
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:39, 20 kwi 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)

Wykorzystam sposób, choć aż tylu w koszykach to nie mam, ale za to mam tam w koszyku gdzie same liście by mnie bardzo gnębiły. Dzięki za radę

Nie mam w moim buszu miejsca na wkopanie koszyczka...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:38, 20 kwi 2015

Do góry
iwka napisał(a)

Zgadzam sie w 100%. Kilka razy już sadziłam pełne i ładne są w pierwszym roku jak kwitną, potem to tylko same liście

Nie potwierdzam, nie zaprzeczam. Jak zakwitna pokaze ,ktore mam drugo i trzyletnie a niektore rzeczywiście znikną po 1 sezonie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:37, 20 kwi 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
buu buu.. Ana Twoje prawie angeliki to jeszcze nie jest porazka, licze na angeliki lub wsciekle jak Twoje, chociaz. W tym roku mialam miec 30 psizebow, a mam jakies puszkinie czy cus, masakra:/

U kogo kupowalas? Bo ja piszęby w dużych ilosciach planuje kupować jesienia....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:36, 20 kwi 2015

Do góry
tusiawka napisał(a)

Ja wykopałam prawie wszystko w zeszłym roku bo miałam zmianę koncepcji.
Czekałam grzecznie, aż zaschną liście, później przed sadzeniem przeglądałam cebule i tylko te najładniejsze rokujące sadziłam, reszta na kompost. Szczególnie Angelique miał milion małych cebul. Te co posadziłam prawie wszystkie będą kwitły.

Moja metoda, tam gdzie liście innych roślin nie zasłaniają usychających tulipów sadzę w koszykach. Jak tylko przekwitną koszyki razem z ziemią wyciągam i stawiam w cieniu i tam sobie spokojnie nabierają sił.

Tusiawka my mamy gline, moze dlatego u nas lepiej magazynują składniki pokarmowe?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:35, 20 kwi 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Marzenko, nie było mnie chwilkę a tu tyle stron naprodukowane! Przebrnęłam przez wszystkie i znów zachwyt mnie ogarnął...
Za każdym razem, jak wspominam mężowi o Twoim ogrodzie, to znakiem rozpoznawczym w opisie ogrodu są latające meble ogrodowe - M od razu wie, o jakim ogrodzie mowa (bo ja Go tak zamęczam opowieściami o tych pięknych ogrodach, a On udaje, że słucha, ale nie ważne... ja mogę wygadać się do woli - ciekawe jednak, jak długo będzie jeszcze to znosił, bo sezon dopiero się zaczyna...;-

Czyli kolejna cześć wątku będzie nosiła nazwę "ogród latających mebli"
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:34, 20 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
moja teoria o tulipanach pełnych to jednoroczność, czyli w kolejnym roku bez względu na to czy wykopujesz czy zostają w ziemi, większość nie zakwita powtórnie

Aniu u mnie kwitną. Mam np pełno trzylatek pełnych zóltych, powyłaziły że miło. Nie wiem od czego to zakeżności? Od jakosci cebul?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:33, 20 kwi 2015

Do góry
kamasja napisał(a)
Jak ja Wam zazdroszczę tej wiosny u nas zimnica straszna. Najpiękniejsze magnolie są u mnie w pracy, niestety zdjęcie nie oddaje uroku. W ubiegłym roku moje dziecko zerwało kwiat(niby przypadkiem) nie mogłyśmy zmieścić w obie dłonie. Kocham i podziwiam je od dawna, u mnie niestety nie ma miejsca pozdrawiam słoneczny Wrocek.

Wrocław jest pełen poniemieckich magnoli, przepiękne stare okazy, wielkie drzewa
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:32, 20 kwi 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Dzięki za pocieszające info o montanach Czekam zatem na ich bujność uważając na razie, żeby nie pomylić ich z chwastami i nie wyrwać
Zachwycam się magnoliami nieustannie A masz jakieś pomysły na donice tarasowe? bo czytam, że będziesz zmieniać niebawem. Nie wiem, czy znów iść w tym roku w surfinie...?
Robiłaś już zabieg? Ja zrobiłam liściaste, w tym tygodniu iglaste, a i tak zabrakło mi środków. Gdybyś potrzebowała - daj znać.

Aguś jak kupie to skomponuje, na razie bladą wizję mam róż i purpura
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:31, 20 kwi 2015

Do góry
MAD napisał(a)
Nadrobione przy porannej kawie. Oczy nacieszyłam widokiem pięknych szarych donic, pięknycm zachodem słońca i pączkującym wszystkim. Gdzie by nie spojrzeć coś śię dzieje.

Witam przed snem przeczytasz powitanie przy kawie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:30, 20 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
moje ubiegłoroczne 'angelique' nie były aż taka porażką bo jednak okazały sie różowe tylko wściekle różowe zamiast blado różowych
za to widzę, że w tym roku jest w tym miejscu dużo liści mało pąków. czyli moja teoria z pełnymi już drugi rok z rzędu się potwierdza

Piękne!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:30, 20 kwi 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Na B to kto?? Biedra czy Benex?

20 stron w 2 dni.... prawie godzinę czytałam tylko u Ciebie.. kawa wypita, śniadanie zjedzone.

Yellow też bym chyba już nie posadziła.. za krótko kwitnie. Ale jest to jest.

Szare donice z magnolią w tle fajny widok. Wszystkie fajne

Werbena najlepiej wygląda w grupie.. nie wiem gdzie znajdę miejsce na grupę, ale wyciepuję pojedyncze egzemplarze tu i tam.

Buziak. U mnie nadal zimno, mokro i brzydko... jedna zaleta, nie żal siedzie przed kompem.

Zimno? Mi żal w pracy siedzieć, słóńce mi pali w plecy że aż strach
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:29, 20 kwi 2015

Do góry
popcorn napisał(a)

nawet mi nie mówcie, czekam na angeliki od nich.. na razie w pąkach. Jak będą zwykłe i czerwone, to się załamię :/

Co ma wisieć nie utonie najwyżej będziesz mieć swieże kwiaty w wazonie jak ja
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:28, 20 kwi 2015

Do góry
Kanutka napisał(a)
Namawiasz wszystkich do posiadania magnolii w swoim ogrodzie, więc i mnie też namówiłaś. Zakupiłam sobie Magnolię Blach Tulip, teraz tylko miejsce dla niej znaleźć odpowiednie. U nas z każdej strony wieje, więc chyba trzeba będzie jej jakieś osłony od wiatru wykminić

Zwykle u nas najsilniejsze są wiatry zachodnie , zrób ekranik np z thuj
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:27, 20 kwi 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)
Niesamowicie bujny i barwny jest Twój ogród, nawet teraz, gdy w większośći ogrodów jest jeszcze buro i szaro. Kolorki jak w Paryżu.

Gabi nie kuś Paryżem!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:27, 20 kwi 2015

Do góry
Pamajo8589 napisał(a)
Z żalem schodzę z ogrodzenia ale jeszcze chwila i dostanę odcisków na mojej szanownej
Twój ogród zachwyca cały rok. Nie mogę się już doczekać u Ciebie maja i czerwca ale wtedy trzeba chyba będzie rezerwować miejsce na płocie
Pozdrawiam

Hi hi odcisnęły Ci się druty?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:26, 20 kwi 2015

Do góry
Mysza napisał(a)

Marzenko jeśli mogłaby być w półcieniu to byłaby ładnie osłonięta
Z boku domu miałaby słońce od rana tak do 14.To jest połuniowo- wschodnia strona. Myślisz, że byłoby ok?
Dziękuję, że znalazłaś chwilkę na odpowiedź

Da rade bez problemu, sadz
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:25, 20 kwi 2015

Do góry
Iwon napisał(a)
Dzięki za szybka odpowiedź, to teraz muszę trochę poczytać o tych deskach co napisałaś bo ja zielona jeszcze w tym temacie. A nie wiesz czy ktoś z ogrodowiska ma te deski kompozytowe? Może Syla?

Na pewno ma Noemi z Ogrod Magdalenka
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:25, 20 kwi 2015

Do góry
tusiawka napisał(a)

A ja właśnie reklamuję u nich żurawki, bo zupełnie inne wyszły i z czosnnkami nadal nie załatwione, ciągle mówili, że już wysyłają. Angelique też kupowałam, zobaczę jakie będą, bo zaraz obok sądziłam te z poprzedniego roku.

Dzięki za trawki .

Czosnki zamowiłam po informacji, ze nie dostanę , w innym miejscu. Ciemiernik jeden zgniły dostałam...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:24, 20 kwi 2015

Do góry
katiaxx napisał(a)
wrzuć Marzenko proszę w wolnej chwili fotkę z profilami, jestem ciekawa czy zaginałaś bo myślałam żeby cześć wyłożyć na trawę, można by przejechać wtedy wygodnie kosiarka tylko nie wiem na ile to będzie widoczne

Oj chyba nie odważę sie pokazac nie zginałam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies