Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W Kruklandii 22:31, 17 cze 2020

Do góry
Tak mnie naszły...

I zrobiło się żółto jak pod jakąś żarówką.
Dziwnie było.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:31, 17 cze 2020

Do góry
drzemie w nich moc

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:29, 17 cze 2020

Do góry
Margarete napisał(a)
Aniu witaj!
Dawno mnie tu u ciebie nie było ale wiedziałam że jak tu trafię to zostanę na dłużej zauroczona kolorami. I tak się stało.
Cudnie u ciebie i kolorowo i tak różnorodnie. Piękny masz ten swój kolorowy ogród.
Dziękuję Małgosiu za mile odwiedzimy

Przerwa na kawę... 22:26, 17 cze 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
tak mi się teraz nasunęło na myśl
nie chciałabyś troszkę linii rabaty zmienić ?

Pomysł Magdy jak dla mnie bomba Przemyśl temat, bo w realu nieraz inaczej wszystko wygląda, ale dla spójności kadru - rewelacja!
Nawiasem mówiąc uśmiechnę się do Madzi, może ją u mnie olśni Kobieta wypoczęta po urlopie, tryska energią i świeżością umysłu
Iwonka nie nadążam u ciebie z tym co się dzieje. Podczytuję, mam skomentować - jak to ja - długo i kolejna nowość się pojawia. Pędzisz jak pendolino, a ja powiem tylko jedno: Jest PIĘKNIE Obserwuję i czytam z ogromną przyjemnością.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:25, 17 cze 2020

Do góry
róże ślicznoty zaczynają

własna samosiejka

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:24, 17 cze 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Śliczne zestawienie
Dębowe zakątki 22:24, 17 cze 2020

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)

No czaaaaad duży teren to duże wyzwanie, mnóstwo pracy, czasu... ale my to lubimy... kochamy się sponiewierać ogrodowo
Obrazki z poprzedniego sezonu śliczne, wiosna tegoroczna równie piękna. I nawet spotkanie było ♡

Na razie dużo pracami za nami, dużo pracy teraz i dużo pracy przed nami.
Masz rację Asiu, te prace nawet cieżkie dają duzo satysfakcji.Nawet jak człowiek jest ledwo żywy.To jest z uśmiechem
Dziękuję i cieszę się,że spodobały ci moje obrazki ogrodowe.
Spotkanie było pierwsze w tym sezonie .I zdążyliśmy przed korona-wirusem.
Fajnie tak żywo spotkać się z takimi zakręconymi pozytywnie ogrodnikami

Mój 4 arowy azyl... 22:24, 17 cze 2020

Do góry
Płatki róży New Dawn obżera mi ogrodnica niszczylistka. Z niektorych kwiatów wyjmowałam po dwie, trzy sztuki. Dzisiaj dojrzałam sprzymierzeńca, ale nie wiem jak się nazywa. Unicestwił jedną sztukę, co uwieczniłam. Kiedy wyssał z niej zawartość odszedł. Po niszczylistce został tylko pancerz.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:23, 17 cze 2020

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Pamiętam swoją muszkatołową, miała różowe przykwiatki.
Haniu już wyżej sprostowałam, to nie muszkatołowa tylko srebrzysta

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:21, 17 cze 2020

Do góry
Pewna jesteś??? Bo mam jeszcze

Takim się okazał bodziszek sadzony z kapersa

ale choc kolor różowy się zgada....prawie

ładny nie powiem, ale z niziutkich, wyższego oczekiwałam, a miał być pełny i ciemniejszy

Mój 4 arowy azyl... 22:14, 17 cze 2020

Do góry
Nallar napisał(a)

Fajnie że dał radę.
Działka kolorowa, piękna, a ten rodek to gigant Masz kobieto rękę do roślin, tylko podziwiać.
Róża o która pytałaś to Westerland, rośnie na rogu domu przy kuchennym oknie.

Cieszę się, że wyszedł. Zupełnie o nim zapomniałam. Teraz muszę o niego dbać, aby się rozrósł w ładną kępkę.
O różę pytałam, bo moja ma podobny kolor, ale chyba tylko to je łączy. Kupiłam ją za pięć złociszy, więc to na pewno nie może być Westerland.

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 22:11, 17 cze 2020

Do góry
Jola_M napisał(a)

miejsce Ewa, jak poniżej na załączonym obrazku - ta kratka po lewej stronie na trawniku. Strona południowa - słońce od rana - powiedzmy tak do 18?

na dole wzdłuż obrzeża przy tarasie będą chyba lawendy, bo trawa tam nie chce rosnąć - jeszcze nie zdecydowałam, ale tym sadzonkom za domem nie jest dobrze, bo za mokro i za dużo cienia. Może je przeniosę tu na przód na tą patelnię, chociaż w sezonie jesienno-zimowym ich widok może mnie drażnić

Świetnie wygląda ta pergola Ekstra
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 22:10, 17 cze 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
Dobranoc

Kalafiorka zazdraszczam, nie wpadłam na to żeby uprawiać, a lubię!
Ale te kury! Ja chcę taki plakat!!
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:08, 17 cze 2020

Do góry
antracyt napisał(a)
Makowisko

A dyć makowisko

Ogród w remoncie 22:06, 17 cze 2020

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Pokażę różnicę w wielkości bodziszka Rozanne. Wszystkie posadzone w jednym czasie

Przy okazji bodziszek orkney cherry

Wszędzie widzę bodziszki Są obłędne! A ten kolor u ciebie śliczny. Pamiętasz nazwę?
Ten drugi Orkney cherry ma bardzo nietypowy kolor liści, ciekawy do zestawień kolorystycznych. Na żywo równie ładnie wygląda? Czy to jest ten po prawej na pierwszej fotce?
Co do wielkości roślin, u mnie taka różnica jest w zawilcach Honorine jobert. Też są obok siebie, jeden olbrzymi, drugi mały. Symetrycznie mam po drugiej stronie rabaty. Dziwne to

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:03, 17 cze 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
Sylwuś stron natrzaskane ....przyznaję się ,że tylko śliczne obrazki pooglądałam -łączki wyszły bosko
nie mogę tylko znaleźć tej nowej rabaty ( żyrafy ) ….
masz wszędzie pięknie ,bujnie ,kolorowo -cudownie
ponadrabiam zaległości i jeszcze raz sobie foteczki pooglądam
Buziaki

Madzia żyrafa dopiero wschodzi, w tym sezonie efektu na pewno nie będzie, jestem na etapie jej odchwaszczania, tzn na kolankach sobie klęczę i modły nad nią wyczyniam już dwa dni, a jeszcze jeden na pewno Chwast wyższy niż roślinki i trzeba tak wyrywać by nie uszkodzić siewek. Nie chciałam wcześniej plewić bo bałam się, że siewki powyrywam, bo to w dużej mierze nowe roślinki co ich nie znam
Ale skoro łączka Ci wpadła w oko to mnie wpadła w obiektyw

siedząc pod pergolą tak ja widzę
Ogród do odnowy 22:02, 17 cze 2020

Do góry
Masz rację, klony robią doskonałą robotę

Jedni róże mają u mnie jeżówka zaczyna

Goździk pyszny

Sezon 2017 u Hanusi 21:58, 17 cze 2020

Do góry
Jolu, No jest taki rozmyty róż, zależy jak światło pada. Tak jakby się mu promienie odbijały od płatków. Zdjęcie w pełnym słońcu.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:57, 17 cze 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Śliczny ten irysek.

U mnie w takich warunkach rośnie bodziszek kantabryjski i świetnie sobie radzi. Bodziszek wspaniały również, mam jeszcze bodziszka o białych kwiatach i drobnych listkach i też nieźle się rozrasta. A i jeszcze bodziszka żałobnego. Bardzo je lubię, są bezproblemowe. Polecam

Ja mam jeszcze takiego żarówiastego, zupełnie nie wiem skąd się wziął, musiało być nasionko chyba w ziemi bo wyrósł w samym środku tego różowego....cos mnie to gryzące połączenie lubi
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:54, 17 cze 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)

Świetny okaz

Bardzo mi się podoba jeszcze żeby szybciej przyrastał, chciałabym go nasadzić sporo, a nie bardzo jest z czego podzielić

Pełnik kępkę też ma malutką, ale za to kwiatów więcej niż rok temu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies