Ja mam jeszcze takiego żarówiastego, zupełnie nie wiem skąd się wziął, musiało być nasionko chyba w ziemi bo wyrósł w samym środku tego różowego....cos mnie to gryzące połączenie lubi
Madzia kusisz normalnie a wiesz, że u mnie krótka piłka ze zmianami nie panoszysz się, też tak mam i powiem szczerze z takich uwag fajne zmiany wychodzą tu linia rabaty będzie jeszcze trochę zmieniona bo nie zamierzam przesadzać kocimiętki a za mało jej miejsca dałam. Gdzieś, czegoś mi brakuje ale potrzebuję sezonu/czasu na obserwacje. Tak bardzo wyciąć się nie da bez awantury bo to pole manewru eMa ale rabata będzie tu trochę większa jeszcze z tyłu na rabacie mam jeden łuk do poprawki, no za płasko / prosto jest. Drażni w realu i na zdjęciach. Na razie muszę dojrzeć/odpocząć/ wpaść na idealny kształt w połączeniu z nasadzeniami bo tam jeszcze dziur a dziur do załatania a nie mam koncepcji jak je zrobić więc czekam na oświecenie / wenę/ możliwości buziak za pomysł )
Fajne zakupy
Z moich spostrzeżeń: trzcinniki KF często łapią rdzę u mnie,ale świetnie przesłaniają sąsiedzki płot,natomiast Overdamm są subtelniejsze,niższe ok 1,50m,bezproblemowe i ich liście mają białe akcenty,fajnie rozświetla rabatę
Też mi się podobają Muszę się jeszcze nauczyć dobrego ich komponowania z bylinami. U Ciebie sporo inspiracji znajdę
W zeszłym roku jak kupiłam Cinco de Mayo miała trochę inny kolor, taka zimna terakota wpadająca wieczorem w lekko lawendowy odcień. Zauroczyła mnie tym. No i do jesieni była zdrowa. W tym roku to jakaś porażka. Dostaje to co inne róże, ale widać, że źle jej u mnie.
Na różance prócz róż jak co roku u mnie lwie płaszcze
A na leśnej zaczynają dzwonki. W tym roku są gigantyczne I nowe malutkie czosnki, pasują mi tu. Mam nadzieję, że zostaną na dłużej.
Jestem jestem, właśnie robiłam wieczorny obchód po ogrodzie i jestem przerażona! Okropne, obrzydliwe ślimaki!! Namnożyły się u mnie na potęgę!! Muszę pilnie!!! coś z nimi zrobić. Szkoda, że eMa aktualnie nie ma, bo ja nie jestem w stanie ich wyzbierać Wrzucę fotki ku przestrodze koniecznie przejdźcie się wieczorem i oglądnijcie Wasze roślinki! Mam po jeżówkach i hortensjach ogrodowych
Nie wiem czy dobrze widzicie, ale ich jest tu mnóstwo! Doznałam dziś szoku! Dawno mnie nic tak nie zaskoczyło..