Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zaczynam po raz kolejny...

Zaczynam po raz kolejny...

andzia458 09:26, 31 sie 2020

anabuko1 napisał(a)

No i już jest jakiś ogrodowy łądny widok.
A jak jeszcze pójdzie trawka i przy słupie bluszczyk,to już będzie w całości ładniej.

Dziękuję Aniu. Może pójdę o krok dalej i przy ogrodzeniu i pomiędzy świerkami rozłożę tekturę i wysypię korę bo leży w garażu i trochę mi przeszkadza.
Helen 09:31, 31 sie 2020

andzia458 napisał(a)

O widzisz, może dlatego jest mi tak trudno bo nigdy na żywo fajnego ogrodu nie widziałam. U nas ludzie w przedogródkach bardzo często warzywo mają. Albo kilka iglaków w najlepszym przypadku.
Wiolka z Ogrodu Wioli chyba gdzieś niedaleko mieszka ale nie wiem gdzie.

Spróbuj, może się uda.
Roocika 10:38, 31 sie 2020

Aniu rabatę powoli dopieścisz wg wskazowek, popatrzysz zimą i na pewno coś wymyślisz Spokojnie

Fajnie Ci dziewczyny podpowiadają

Muszę też swoją frontową zmienić i nie mam na nią pomysłu więc sobie jest i czeka aż się może doczeka
sylwia_slomc... 11:44, 31 sie 2020

andzia458 napisał(a)

O widzisz, może dlatego jest mi tak trudno bo nigdy na żywo fajnego ogrodu nie widziałam. U nas ludzie w przedogródkach bardzo często warzywo mają. Albo kilka iglaków w najlepszym przypadku.
Wiolka z Ogrodu Wioli chyba gdzieś niedaleko mieszka ale nie wiem gdzie.

Wejdź na mapę ogrodów i sobie poszukajU góry pod reklama na tej stronie masz zakładkę "Mapa ogrodów"
andzia458 12:11, 31 sie 2020

Sylwia tak, wiem, znam tą funkcję. Patrzyłam już kiedyś. A chyba nie wszyscy użytkownicy nanoszą swoje ogrody na mapę. W promieniu 80km mam tylko 4 ogrody, gdzie ostatnie wpisy są sprzed kilku lat więc właściciele zapewne już tutaj nie zagladają...
deszczowymaj 13:19, 31 sie 2020

andzia458 napisał(a)
Zadanie wykonane. No narobiłam się. Całość terenu pod rabatę prezentuje się tak, jak na tym fragmencie. Po weekendzie mąż zagęszczarką ogarnie teren pod trawnik.
A mi pozostaje zastanowić się nad kolejnymi nasadzeniami, żeby zacząć wypełniać te przestrzenie.

Tylko dwa dni mnie nie było ..a tu stron i roboty natrzaskane

Pięknie to wygląda ..ach ten kompost ..aż mnie dreszcze przechodzą

Też mam nieszczęsnego słupa na działce , tylko mój jeszcze gorszy do zamaskowania bo pod skosem a drugą nogę ma za ogrodzeniem ..taki rozkraczony potwór

Z jednej strony obsadziłam go bluszczem a z drugiej dałam powojnika .. mam nadzieję że się dogadają tylko na początku bluszcz nie chciał złapać się słupa,więc słup owinęłam taką cienką metalową siatką ( na wysokość metra) poprzeplatałam go i teraz bluszcz już ładnie chwyta się korzonkami
andzia458 13:42, 31 sie 2020

deszczowymaj napisał(a)

Tylko dwa dni mnie nie było ..a tu stron i roboty natrzaskane

Pięknie to wygląda ..ach ten kompost ..aż mnie dreszcze przechodzą

Też mam nieszczęsnego słupa na działce , tylko mój jeszcze gorszy do zamaskowania bo pod skosem a drugą nogę ma za ogrodzeniem ..taki rozkraczony potwór

Z jednej strony obsadziłam go bluszczem a z drugiej dałam powojnika .. mam nadzieję że się dogadają tylko na początku bluszcz nie chciał złapać się słupa,więc słup owinęłam taką cienką metalową siatką ( na wysokość metra) poprzeplatałam go i teraz bluszcz już ładnie chwyta się korzonkami

Asia i to jest nauczka na przyszłość, że trzeba zaglądać codziennie.
U nas jakiś czas temu modernizowali linie i dołożyli mi jeszcze ten paskudny plastik.
Bluszczyk posadzę jeszcze w tym tygodniu pewnie.
Ale aż mnie ręce swędzą, żeby posadzić coś więcej, choć dziewczyny mnie tu stopują, w dobrej wierze.

Hmmm... Może chociaż hosty sobie pod palibiny dam... Nie problem je będzie przesadzić.
antracyt 15:31, 31 sie 2020

Nie doradzam, ale zaglądam regularnie i kibicuję
sylwia_slomc... 16:43, 31 sie 2020

Kobitki Wy chociaż macie możliwość posadzić te bluszczyki, a widziałyście słupy koło mojego ogrodu?Nic nie zasłoni bo nie mogę posadzić nie na swojej działce, do tego chyba tylko winobluszcz byłby w stanie się wspinać tak wysoko i to po konstrukcjach metalowych
andzia458 18:26, 31 sie 2020

Rabaty ładnej żadnej nie mam ale coś tam sobie rośnie posadzone bez ładu i składu.