Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:16, 16 cze 2020

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Ewuniu a czy masz fotki lawendy z tamtego roku podczas kwitnienia bardzo mi sie podoba u mnie nie ma OBI ale moze jakos dowożą

Kasiu, oczywiście, proszę:

Tu już lekko przekwitaly.

Myślę, że będą u was w Obi. U nas kilka razy były dostawy i w tym roku też są. Dokupię żeby dosadzić do samego końca.
Sezon 2017 u Hanusi 22:16, 16 cze 2020

Do góry
Basiu, Grażynko, Izabell, dziękuję za zaglądanie. U Was piękne ogrody, mój z doskoku, ale też mi się podoba, Byłam o 19-tej i już komary zaczynają kąsać.
Ale zdążyłam jeszcze podlać pomidory woda +_ gnojówka ze skrzypu. I Posadziłam dynie piżmowe na podwyższoną kompostową. Ale za bardzo na nie jest podwyższona, bo już siadła po deszczu. Jak na moją nieobecność i tak w pierwszym rzucie oka, źle nie wygląda. Coś rośnie i coś kwitnie. I o To chodzi. Sąsiad z naprzeciwka skosił trawę na całej alejce przed naszymi ogródkami- ciesze się.
.
Obowiązek spełniony. Teraz przyjemność. Bałam się, że już nie zobaczę mojej Sunset Coral. Ale jeszcze jest! Voila!

powojnik
ville de lyon

róża pnąca nn
Mirkowy ogród (początki) 22:12, 16 cze 2020

Do góry
Anabelki z pąkami

Upiększanie otoczenia - zagospodarowanie ocienionej "studni" w pracy 22:11, 16 cze 2020

Do góry
Co by tu jeszcze .....
Tu tez sie skryła róza:

Tu tez

Tu nie

A tu nawet dwie
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 22:10, 16 cze 2020

Do góry
marba napisał(a)

Kasiu, fajny ten nowy zakątek. Ramka z kotem obłędna. Kupiona czy to Twoje rękodzieło?
U mnie ten kolumnowy dąbek też bardzo późno ruszył. Myślałam już, że usechł.

Basiu, ramka kupiona, nie mam zdolności manualnych, a Córka, która robi bardzo fajne rzeczy jest daleko..
Tak przy okazji, chciałam zapytać, czy przycinałaś może dąbka, żeby się zagęścił, bo moje mają takie pojedyncze coraz dłuższe gałązki?

Jeszcze kotek w zbliżeniu..Bratki w tym wydaniu niedługo przejdą do historii, ponieważ są już bardzo wykwitnięte i postanowiłam je przesadzić do większej doniczki

Upiększanie otoczenia - zagospodarowanie ocienionej "studni" w pracy 22:08, 16 cze 2020

Do góry
I takie tamy

W tym roku naparstnice, szałwie i bodziszek troch sie rozszaly - tutaj są swie roze - Sibelius i Dinky:

Bylinowa łąka 22:05, 16 cze 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)

Masz niesamowite widoki Łan bodziszków, szałwii i margaretek robi wrażenie. Co to za różowe cudo na drugim zdjęciu? Prześliczny kolor.
Upiększanie otoczenia - zagospodarowanie ocienionej "studni" w pracy 22:04, 16 cze 2020

Do góry
I przy okazji pokażę małe co nieco z mojego mikruska
Róże w tym roku niezle zapączkowane, dopiero pojedyncze kwiatki, pokaze moją pierwszą różę - OldPort, w towarzystwie hakonki

W ostatnich latach ulubiona - MunsteadWood

Tej jestem najbardziej w tym roku ciekawa - EasyDoesIt

I
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 22:02, 16 cze 2020

Do góry
kwitnie też stipa, bardzo wdzięcznie

zeszłoroczne werbeny już w wysokiej formie na ogniskowej

i pierdylion siewek werbeny - mogę rozdać jak ktoś ma ochotę wpaść na kawę
Migawki z ogródka 22:01, 16 cze 2020

Do góry
Kolejne kfiotki

Buckeye Belle,Tranquility, MW, Jude, WOH

Udało mi się dziś trochę terenu z podagrycznika oczyścić. Powoli dochodzę do najgorszej części czyli korzeni hibiskusa. Mam nadzieję, że go nie zabije dłubanie w nóżkach.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:58, 16 cze 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Uśmiechnę się kiedyś po kawałeczek tego bodziszka Jest taki ładny.
Brzoskwinię wrzuciłaś, mimo szarej pogody ładne zdjęcia wyszły. Ja też mam trochę, w wolnej chwili wrzucę do twojej relacji.
Łączki niesamowicie bujne i wysokie, świetny miałaś pomysł, aby przy chacie były.

Upiększanie otoczenia - zagospodarowanie ocienionej "studni" w pracy 21:56, 16 cze 2020

Do góry
Mirko, zdjecie dla Ciebie

Na razie widze takie 3
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 21:55, 16 cze 2020

Do góry
jakby się ktoś zastanawiał, co się dzieje w warzywniku, jak się go puści w samopas

bardzo ładnie kwitnie rzodkiewka polecam

truskawki - codziennie miseczkę uzbieram

Życie w wiejskim ogrodzie 21:54, 16 cze 2020

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Dziękuję

Rozchodniki to dobry pomysł w donicach, nie potrzebują wiele uwagi i wody. Zacząłem eksperymentować z tymi roślinami bo doświadczenia nie mam dużego.

To rojniki Przemo ich w takiej ilości ziemi jeśli stoją pod chmurką nie musisz wcale podlewać. Jak to zrobiłeś, że Ci w tym sezonie pietruszka wzeszła i rośnie to nie mam pojęcia, kogo nie pytam to nie wzeszła, albo nie urosła , ja siałam dwa razy i też nie mam
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:54, 16 cze 2020

Do góry
Basilikum napisał(a)
Troche ogrodu, bo ostatnio tylko o szyciu i Danusia mnie wygonie na inne forum

Kwitnie facelia, wyobrazcie sobie co tam sie dzieje

Iza, ale pięknie wygląda ten łan facelii...ją wysiewa się wiosną, czy jesienią? Altanka na drugiej planie też z resztą super

A ten czarny bez to moczony w cieście i smażony, czy położony na ciasto ?
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:53, 16 cze 2020

Do góry
a moze jeszcze ktos wie co ja za buka mam
kupilam go jako tricolor no ale kolor jest jeden a jak kupowalam to byly trzy

tu swiezo kupiony jeszcze nie posadzony

a tu fotka z dzisiaj, no bordowy jest jak nic
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:50, 16 cze 2020

Do góry
AniaBialystok napisał(a)
Witam, sporo tu miłośników róż i potrzebuję porady, która róża pienna Graham Thomas czy The Pilgrim poradzi sobie lepiej w półcieniu. Wschodnia ściana budynku, jest dobrze oświetlona do 11, później panuje tam półcień. Blisko płotu z cegły, więc i ph w okolicach 8. Chciałabym posadzić w miejscu malin (są za żurawkami), może wraz z bluszczem puszczonym na płot żeby zakryć nieestetyczny budynek sąsiada? Ale czy bluszcz tego miejsca nie zdominuje Najbliżej kadru wcześniej są hortensje vanilki.

Potrzebujesz tego(np. śliwa wiśniowa'Nigra'), a nie róż piennych, ich korony będą za nisko.

Małymi krokami-Ogród Wioli 21:48, 16 cze 2020

Do góry
Znajdź różnicę

3 tyg. temu ....

Dziś

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:48, 16 cze 2020

Do góry
koculka napisał(a)

Witam, to jest moja Graham Thomas na wschodniej ścianie, z tyłu bluszcz. Przesadzona w zeszłym roku z bardziej słonecznego miejsca, osiągnęła wysokość 2m. W półcieniu róże lepiej się mają. W słońcu trzeb było ciągle lac wodę i nie przyrastała aż tak. Przy ścianie to nawet zima róże maja liscie. Obok mam posadzona Eden Rose i też błyskawicznie się rozrosła w jeden sezon.

Śliczna, duża, po prostu przepiękna.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies