Jak miło że wróciłaś muszę wpaść do Ciebie zobaczyć co słychać w ogrodzie.
Podwyższone grządki to doskonałe rozwiązanie. Doskonale wizualnie porządkują przestrzeń a warzywa w nich świetnie rosną. W następnym roku pokuszę się o kolejne dwie skrzynie tylko będą wyższe.
Jak cudnie. Te pnące róże zachwycają. A jak musi teraz u ciebie pachnieć.
Powiem ci, że róże mi się coraz bardziej podobają, gdyby tylko nie miały kolców i były łatwiejsze w uprawie. Na razie u mnie na różach pnących nn rozrabia skoczek różany. Opryskałam mospilanem wieczorem, a rano już padał drobny deszcz i nie wiem czy oprysk zadziała. Zastanawiam się czy nie ściąć ich po kwitnieniu na wysokość 30 cm? Miałoby to sens? Boję się, że przeleci róże okrywowe,które posadziłam wiosną.
Śliczna ta róża.
Witam Cię bardzo serdecznie w moim ogrodzie, dziękuję za te wszystkie miłe słowa.
Ogród tworzę od lat, wprowadzam wciąż zmiany, wcielam w życie nowe pomysły. Cieszę się ogromnie że moje poczynania ogrodowe przypadły Ci do gustu. Zapraszam częściej , pozdrawiam
Climbing Iceberg...piękna, ale szkoda że kwitnie tylko raz...zapach subtelny ale jak zakwontei w masie to wyczuwalny z kilku metrów ...
Ale na te masę muszę poczekać jeszcze do końca tygodnia...
Witajcie,
mam problem z kilkuletnią robinią. Początkowo wydawało się, że zastartowała wolno po zimie, ale teraz widać wyraźnie, że nie rośnie prawidłowo. Korona nie jest gęsta jak w latach ubiegłych a liście mają przebarwienia jak w załączniku.
Macie może pomysł co to może być i jak jej pomóc?
Z góry dzięki za wszelkie wskazówki.
Ewo u mnie maj był bardzo deszczowy, w sumie to wciąż dużo pada przez co ogród jest wspaniale nawodniony i soczysty. W ubiegłym roku o tej porze była susza, wszystko było wcześniej ale to podlewanie ręczne spędzało sen z powiek.
Donice to mój konik, w tym roku mocno ograniczyłem ilość ale nie zrezygnowałem z jakości.