Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Do raju daleko - u Ewy 19:14, 19 kwi 2015

Do góry
Leonard Messel to prawdziwy rarytas. Jak mi padnie gwiażdzista to ją na Leonarda wymienię
O Gience nie muszę chyba pisac, wszytscy wiemy jakie cudo. Ciągle mysle gdzie ją upchac u mnie...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:12, 19 kwi 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Kochani kupujcie magnolie, wszystkim poelcam te piekne krzewy, wolno rosnące drzewa. Wiosna nic tak nei cieszy jak magnolie.
quote]

Marzenko, posłuchałam Ciebie i dziś kupiłam 2 magnolie Leonard Messel i Genie Widzisz jaki masz posłuch?

Hi hi za rok bedzie magnoliowo na Ogrodowisku
Jurajski Ogród 19:12, 19 kwi 2015

Do góry
Twoje sasanki zawsze mnie powalaja na kolana. Potem mam tak przy Twoich żagwinach, potem lawendach i rózach. Ciągle na kolaach u Ciebie jestem
Nadzieja na piękny ogród 19:10, 19 kwi 2015

Do góry
Pryskać wodą aby nie mdlały ,a le tylko rano aby zdązyły w ciagu dnia obeschnąc zwłaszcza zrób im mgiełkę po wietrznych i słonecznych dniach.

Ja bym trawy w nogi hortek dała: carex frosted curls, ice dance, rozplenicę little lub medium boy
a czasem nie na temat ... 19:08, 19 kwi 2015

Do góry
Fajnie,zę dzieki Polince Cię odnazlazłam. U mnie profile aluminiowe blokują wsypywanie się kory do oczka wodnego. Leżą od dwóch sezonów, nic sie z nimi nie dzieje. Polecam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:06, 19 kwi 2015

Do góry
i ja za ML ale ani miejsca na szerokosc ani docelowo na wysokosc nie masz. W 2-3 sezonie bedzie zarastał korony sliw. Dlatego oddaję głos na dużą rozplenicę
Nadzieja na piękny ogród 18:50, 19 kwi 2015

Do góry
Agatan24 napisał(a)
Oj zimno dzisiaj brrr i slonca jak na lekarstwo.
Tak czytam sobie na roznych watkach ze duzo osob chce sie pozbywac zurawek a ja zastanawiam sie czym by tu podsadzic hortensje?
Mialam w planach zurawke rio ale teraz tak mysle czy nie wsadzic czegos mniej problematycznego i wymagajacego mniej pracy i wymyslilam ze moze by tak berberys bordowy i przycinac go w taki niski szpaler?
Prosze o jakies rady albo inne pomysly

Pokaż fotkę gdzie chcesz to posadzić
Nadzieja na piękny ogród 18:49, 19 kwi 2015

Do góry
Agatan24 napisał(a)
Staram się podlewac systematycznie żeby nie miały sucho.

Kiedy były sadzone? Drzewa i iglaki sadzimy w tzw błotku, czyli robisz bagno, wsadzasz rślinkę i dolewasz błotka. Potem systaemtycznie uzupełniasz wode aby było bagno. Przy słonecznej i wietrznej pogodzie nie dają rady pobierać z syatemu krzeniowego wody. Mozesz nawet rano oprysk po igłach im zorbić, tylko nie za często i nie na noc bo grzyba załapią
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:45, 19 kwi 2015

Do góry
I wczorajszy zachód słońca. Dla takich widoczków wytrzymuję wiatry z fruwającymi meblami
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:44, 19 kwi 2015

Do góry
Doniczkowo

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:42, 19 kwi 2015

Do góry
Graby ruszają fastigaty a pospolite już je prawie dogoniły

Dodam tylko, że rur nadal nie położono, zatem przedpłocie niedokońćzone a robotników i koparki nie widąc.

Pospolite w podjeździe, sadzone wiosna 2014 (???) teraz już są pseudo Luciano, Wczoraj znow je palikowałam ... ah te wiatry....

'
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:38, 19 kwi 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
wow jaka lista zadań/wykonanych prac!!

Dzisiaj mozna rzec leżałam do góry brzuchem
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:38, 19 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
będziesz się śmiała ale obawiam się że mam takie same tulipany, tak im delikatnie kolor widać

Przejrzałam archiwum i zamówienia z B...x nie znalazłąm tylko z innego sklepu. Więc obstawiam B lub Janinę.... Juz ich nie ma w ogrodzie... wszytskie jakieś 50 szt w wazonach stoją.... Z zamnkniętymi główkami zdecydowanie lepiej się prezentują
a rano wygladały tak... Obok purpury i fiolety zaczynają wyłazić....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:36, 19 kwi 2015

Do góry
gusiarz napisał(a)
Uwielbiam różnorodność twojego ogrodu!!! Poczochranie w połączeniu z gładkością.... zieleń w połączeniu z kolorem... ech... nic tylko wzdychać

A ja uwielbiam ład Twego ogrodu
Dzisijsze poczochranie

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:34, 19 kwi 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Porządziłaś, masz piękne magnolie, różowa zachwyca, co to za piękność

NN podejrzewana o soulangenea Alexandrina? Chyba najbardziej pspolita. Nikt jej nie chciał na wyprzedazy jesienią 2010 , zaopiekowałam się nią.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:33, 19 kwi 2015

Do góry
Pola napisał(a)
Marzenko, imponującą liste wykonanych prac przedstawiłaś....u mnie jeszcze nie skończone wiosenne porządki...ale fotki z nowych nasadzeń dałam

Eee tam, lajtowo wczoraj było. Gdyby nie te miskanty to by był luzik. Plan rewolucji wiosennych wykonany, teraz tylko leżymy i PACZYMY
Szafirki wreszcie wyłaża na całego i carexy obcięte aż tak źle nie wygladaja
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:32, 19 kwi 2015

Do góry
Zeta napisał(a)
Raaaaany jak u Ciebie pięknie..
Pewnie już napisałam to z milion
Razy ale z roku na rok wszystko piękniejsze się wydaje.....szykuj pokój gościnny!

Zetka dla Ciebie

Pokój gościnny a i owszem, wolny
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:30, 19 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
krokusom którym upierdutałaś liście nic nie będzie, zakwitną w przyszłym roku bez problemu. Sprawdzone

Tak mysłam, bo juz nie raz tak robiłam. Najwyżej dosadzi sie jakieś 500 szt
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:30, 19 kwi 2015

Do góry
wodzyn napisał(a)
Madżen już jestem w magnoliach zakochana, na liście mam tą gwieździstą i teraz zastanawiam się na jakąś biało-różową np. galaxy, suzan, soulangeana albo satisfaction. A którą ze swoich różów ty lubisz najbardziej?
U nas też dość słonecznie, ale jak wyszłam na chwilkę to zmarzłam strasznie, bo u nas taki przeszywający wiatr wieje.

U nas dzisiaj było pięknie, nawet +15 , wiec juz ciepełko wraca.
Wszytskie wymienione magnolie są piekne ale uwielbiam sulageany i rustica rubra.
Galaxy nie znam ale moja Suzan jest do niej podobna i jest bezobsługowa i przepiekna i chyba najmniej ryzykowna (później kwitnie, wiec jest szansa, zę kwiaty nie przemarzną)
Wybierz taką, która Ci się najbardzie podoba i na pewno Cie nie zawiedzie.
A to zapowiedź mojej Yellow River - tej nie polecam jako jedynej do ogrodu bo krótko kwitnie.

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:27, 19 kwi 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Imponująca lista zadań - wykonalna tylko dla osób z ADHD
Co Ci nie pasi w tym jasnym żwirku??? Pięknie wygląda!
Jechałam ostatnio przez Zacisze z rozdziawioną paszczą obserwując ogrooomne magnolie. Twoje równie zachwycające, no i oprócz nich coś się jeszcze mieści w ogrodzie
Zwiedziona pięknymi turzycami Montana u Ciebie - posadziłam w zeszłym roku, malusie niestety. Po ścięciu ledwo parę listków wypuszczają Kiedy będę mieć takie kępy jak Twoje? Długo czekałaś, czy sadziłaś większe?

Aga żwirek w kwadratach jest super, bo wszytskie śmieci wiatr z nich wydmuchuje. Pod grabami z kostakami bukszpanami wkurza mnie niemiłosiernie, wszystkie liscie grabowe na nim widać...

Montany kupowalam piciulkowe, znaczy sie maluteńkie latem ubiegłego roku. Ładnie podrosły zatem sadzę, zę w tym roku beda juz wielkie. One zdecydowanie szybciej rosną niż inne , podobnie jak beatlesy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies