Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nadzieja na piękny ogród

Nadzieja na piękny ogród

Karol99 20:38, 18 kwi 2015

Tuje na szczęście nie są w złym stanie. Zastanawiam się czemu gałązki tak zwisają.
Agatan24 20:43, 18 kwi 2015

Karol99 napisał(a)
Tuje na szczęście nie są w złym stanie. Zastanawiam się czemu gałązki tak zwisają.

Ja tez wlasnie nie wiem, moze sa duze i ciezkie i tak opadaja. W najblizszym czasie sie chyba okaze czy sie przyjely.
Karol99 20:49, 18 kwi 2015

A są dużo podlewane?
Agatan24 09:24, 19 kwi 2015

Staram się podlewac systematycznie żeby nie miały sucho.
Agatan24 18:26, 19 kwi 2015

Oj zimno dzisiaj brrr i slonca jak na lekarstwo.
Tak czytam sobie na roznych watkach ze duzo osob chce sie pozbywac zurawek a ja zastanawiam sie czym by tu podsadzic hortensje?
Mialam w planach zurawke rio ale teraz tak mysle czy nie wsadzic czegos mniej problematycznego i wymagajacego mniej pracy i wymyslilam ze moze by tak berberys bordowy i przycinac go w taki niski szpaler?
Prosze o jakies rady albo inne pomysly
Madzenka 18:49, 19 kwi 2015

Agatan24 napisał(a)
Staram się podlewac systematycznie żeby nie miały sucho.

Kiedy były sadzone? Drzewa i iglaki sadzimy w tzw błotku, czyli robisz bagno, wsadzasz rślinkę i dolewasz błotka. Potem systaemtycznie uzupełniasz wode aby było bagno. Przy słonecznej i wietrznej pogodzie nie dają rady pobierać z syatemu krzeniowego wody. Mozesz nawet rano oprysk po igłach im zorbić, tylko nie za często i nie na noc bo grzyba załapią
Madzenka 18:50, 19 kwi 2015

Agatan24 napisał(a)
Oj zimno dzisiaj brrr i slonca jak na lekarstwo.
Tak czytam sobie na roznych watkach ze duzo osob chce sie pozbywac zurawek a ja zastanawiam sie czym by tu podsadzic hortensje?
Mialam w planach zurawke rio ale teraz tak mysle czy nie wsadzic czegos mniej problematycznego i wymagajacego mniej pracy i wymyslilam ze moze by tak berberys bordowy i przycinac go w taki niski szpaler?
Prosze o jakies rady albo inne pomysly

Pokaż fotkę gdzie chcesz to posadzić
Agatan24 18:52, 19 kwi 2015

Madzenka napisał(a)

Kiedy były sadzone? Drzewa i iglaki sadzimy w tzw błotku, czyli robisz bagno, wsadzasz rślinkę i dolewasz błotka. Potem systaemtycznie uzupełniasz wode aby było bagno. Przy słonecznej i wietrznej pogodzie nie dają rady pobierać z syatemu krzeniowego wody. Mozesz nawet rano oprysk po igłach im zorbić, tylko nie za często i nie na noc bo grzyba załapią

Oj w błotku to one były sadzone Sadzone byly jakieś. 2tyg temu. A czym ten oprysk?
Agatan24 19:00, 19 kwi 2015

Przed tymi limelightami ,mam tylko takie zdjecia ale jak cos to zrobie bardziej aktualne.
Madzenka 19:10, 19 kwi 2015

Pryskać wodą aby nie mdlały ,a le tylko rano aby zdązyły w ciagu dnia obeschnąc zwłaszcza zrób im mgiełkę po wietrznych i słonecznych dniach.

Ja bym trawy w nogi hortek dała: carex frosted curls, ice dance, rozplenicę little lub medium boy