Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:25, 16 cze 2020

Do góry
Po pięcie latach od przesadzenia wreszcie zakwitła, szałwia muszkatołowa, podarowana przez Bogusię. U niej była przysmakiem ślimaków nagich, w moim przetrwała

Edit, to jednak szałwia srebrzysta, a nie muszkatołowa
Małymi krokami-Ogród Wioli 22:22, 16 cze 2020

Do góry
antracyt napisał(a)
Ja tylko zauważyłam, że nie ma leżaków na pierwszym planie Czas iść spać.
Taras gotowy, brawo Wy

Dzięki jesteśmy bardzo zadowoleni z efektu końcowego

Wokół tarasu oczywiscie burdello,ale z czasem się ogarnie..... nowe rabaty, trawnik itp.

Kilka fotek jeszcze .....

Teraz będę miała blisko do altany ,która w przyszłym roku przejdzie jeszcze lifting

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:22, 16 cze 2020

Do góry
Ostrogowiec dla Kasi
tylko takie mam z tego sezonu

tu w drugą stronę po prawej

tu jeszcze go mam też miedzy bodziszkami

Upiększanie otoczenia - zagospodarowanie ocienionej "studni" w pracy 22:18, 16 cze 2020

Do góry
I na koniec dzisiaj

Na zakręcie

I dowód, że bukszpany to twarde chłopaki

W ubieglym roku doszczetnie zjadla go nasza ulubienica ćma, wtedy troche go ograniczylam, wczesniej oprószałam maczką bazaltową, lepinoxu jeszcze nie mialam. W tym wziełam sie za wykopanie ale nie skonczylam bo troche on duzy, a ja nie mialam czasu i tak zostal. Mialam dokonczyc wykopywanie gdy dostrzeglam male pączki - to bylo jakies 2-3 tygodnie temu. Dobrze ze nie wykopalam ani tego ani posostalych wyjedzonych - wszystkie sie zielenią.

W tym roku wszystko rosnie pozostawione same sobie. Ale rosnie. Niemniej musze zrobic troche porządków....
Sezon 2017 u Hanusi 22:18, 16 cze 2020

Do góry
Lilije już ruszyły, hosty też, i jest nadzieja na borówki.

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 22:17, 16 cze 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
Moje szarości przy tarasie:

Przepiekne
Zieleń, drewno i antracyt 22:17, 16 cze 2020

Do góry
Miałam nic przed weekendem nie dosadzać i przesadzać, ale nie wytrzymałam
Frontowa ogarnięta. Kolejne wiadro kamieni i gruzu wygrzebane. Ziemię przygotowałam i nie mogłam się powstrzymać od przeprowadzki roślin na nowe miejscówki. Niektóre wprawdzie tylko o 30 cm do przodu, ale co się nakopałam i nadźwigałam bukszpanowych kul to moje plecy wiedzą najlepiej
Dobra podsypane, można mieszać w glinie

Zostało jeszcze dosadzić fiołki, podzielić runiankę i jakieś dwie hosty dokupić. Dużego liliowca przesadzę jesienią po kwitnieniu.

A na lawendową dosadziłam Felice Light Pink i Hitcote.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:16, 16 cze 2020

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Ewuniu a czy masz fotki lawendy z tamtego roku podczas kwitnienia bardzo mi sie podoba u mnie nie ma OBI ale moze jakos dowożą

Kasiu, oczywiście, proszę:

Tu już lekko przekwitaly.

Myślę, że będą u was w Obi. U nas kilka razy były dostawy i w tym roku też są. Dokupię żeby dosadzić do samego końca.
Sezon 2017 u Hanusi 22:16, 16 cze 2020

Do góry
Basiu, Grażynko, Izabell, dziękuję za zaglądanie. U Was piękne ogrody, mój z doskoku, ale też mi się podoba, Byłam o 19-tej i już komary zaczynają kąsać.
Ale zdążyłam jeszcze podlać pomidory woda +_ gnojówka ze skrzypu. I Posadziłam dynie piżmowe na podwyższoną kompostową. Ale za bardzo na nie jest podwyższona, bo już siadła po deszczu. Jak na moją nieobecność i tak w pierwszym rzucie oka, źle nie wygląda. Coś rośnie i coś kwitnie. I o To chodzi. Sąsiad z naprzeciwka skosił trawę na całej alejce przed naszymi ogródkami- ciesze się.
.
Obowiązek spełniony. Teraz przyjemność. Bałam się, że już nie zobaczę mojej Sunset Coral. Ale jeszcze jest! Voila!

powojnik
ville de lyon

róża pnąca nn
Mirkowy ogród (początki) 22:12, 16 cze 2020

Do góry
Anabelki z pąkami

Upiększanie otoczenia - zagospodarowanie ocienionej "studni" w pracy 22:11, 16 cze 2020

Do góry
Co by tu jeszcze .....
Tu tez sie skryła róza:

Tu tez

Tu nie

A tu nawet dwie
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 22:10, 16 cze 2020

Do góry
marba napisał(a)

Kasiu, fajny ten nowy zakątek. Ramka z kotem obłędna. Kupiona czy to Twoje rękodzieło?
U mnie ten kolumnowy dąbek też bardzo późno ruszył. Myślałam już, że usechł.

Basiu, ramka kupiona, nie mam zdolności manualnych, a Córka, która robi bardzo fajne rzeczy jest daleko..
Tak przy okazji, chciałam zapytać, czy przycinałaś może dąbka, żeby się zagęścił, bo moje mają takie pojedyncze coraz dłuższe gałązki?

Jeszcze kotek w zbliżeniu..Bratki w tym wydaniu niedługo przejdą do historii, ponieważ są już bardzo wykwitnięte i postanowiłam je przesadzić do większej doniczki

Upiększanie otoczenia - zagospodarowanie ocienionej "studni" w pracy 22:08, 16 cze 2020

Do góry
I takie tamy

W tym roku naparstnice, szałwie i bodziszek troch sie rozszaly - tutaj są swie roze - Sibelius i Dinky:

Bylinowa łąka 22:05, 16 cze 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)

Masz niesamowite widoki Łan bodziszków, szałwii i margaretek robi wrażenie. Co to za różowe cudo na drugim zdjęciu? Prześliczny kolor.
Upiększanie otoczenia - zagospodarowanie ocienionej "studni" w pracy 22:04, 16 cze 2020

Do góry
I przy okazji pokażę małe co nieco z mojego mikruska
Róże w tym roku niezle zapączkowane, dopiero pojedyncze kwiatki, pokaze moją pierwszą różę - OldPort, w towarzystwie hakonki

W ostatnich latach ulubiona - MunsteadWood

Tej jestem najbardziej w tym roku ciekawa - EasyDoesIt

I
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 22:02, 16 cze 2020

Do góry
kwitnie też stipa, bardzo wdzięcznie

zeszłoroczne werbeny już w wysokiej formie na ogniskowej

i pierdylion siewek werbeny - mogę rozdać jak ktoś ma ochotę wpaść na kawę
Migawki z ogródka 22:01, 16 cze 2020

Do góry
Kolejne kfiotki

Buckeye Belle,Tranquility, MW, Jude, WOH

Udało mi się dziś trochę terenu z podagrycznika oczyścić. Powoli dochodzę do najgorszej części czyli korzeni hibiskusa. Mam nadzieję, że go nie zabije dłubanie w nóżkach.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:58, 16 cze 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Uśmiechnę się kiedyś po kawałeczek tego bodziszka Jest taki ładny.
Brzoskwinię wrzuciłaś, mimo szarej pogody ładne zdjęcia wyszły. Ja też mam trochę, w wolnej chwili wrzucę do twojej relacji.
Łączki niesamowicie bujne i wysokie, świetny miałaś pomysł, aby przy chacie były.

Upiększanie otoczenia - zagospodarowanie ocienionej "studni" w pracy 21:56, 16 cze 2020

Do góry
Mirko, zdjecie dla Ciebie

Na razie widze takie 3
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies