Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 15:56, 14 cze 2020

Do góry
gierczusia napisał(a)
A jak u Ciebie Asiu paprocie się sprawowały ??? U mnie wymarzły w ogrodników i teraz się znów powoli zbieraja ... Wkurzyły mnie,że niby ..takieeee delikatne ale o dziwo u Magdy w górach nie wymarzły i teraz isę zastanawiam w czym rzecz ??
Buziole gorace

Elu, mam wrażenie, że one niezniszczalne. W poprzednim ogrodzie u mojej mamy rosły równie niezawodnie. Rozłażą się same, jak gooopie, nic ich nie rusza... no chyba, że ktoś lub coś je połamie To najzwyklejsze paprocie może te odmianowe bardziej delikatne? A może zazdrosny "somsiad" je załatwił, albo zajączek przybłęda

Wzgórze chaosu 15:55, 14 cze 2020

Do góry
Bez Eva jest obłędny, kusi mnie dokupienie drugiego i większe jego wyeksponowanie. Tu Ewusia robi za tło i łącznik bordo
Wzgórze chaosu 15:54, 14 cze 2020

Do góry
Z widoku w lewą stronę stolika też jestem zadowolona.
Przeciągłam tam hortki i miskanty ML, dosadziłam bez czarny Black lace "Eva".
Derenie IH pasują mi do brunner i kocimiętki. Rozjaśniają Pissardi, która z Evą stanowi tu akcent bordo.
Pod tulipanowcem (szary patyk w hortensjach) mam rdest w kolorze ciemnego różu. Wkrótce zakwitną rozchodniki (różowe) i czosnki główkowate (fiolet).
Kusi mnie jeszcze jednolita obwódka wzdłuż całego tego łuku. Z rozchodnika o łodygach i liściach w kolorze bordo... Temat do przemyślenia i oczywiście wcześniejszego poszerzenia rabatki. Jest na to miejsce bez większej utraty obecnego kształtu.

Na trawnik nie patrzymy Nie koszony, a koniczyna szaleje...
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 15:51, 14 cze 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
A to nie u mnie

Fajna podpora, ciekawe jak się sprawdza w praktyce.
Przerabianie ogródka pod swój gust 15:48, 14 cze 2020

Do góry
gogo napisał(a)

Musiałam zacytować, spodobał mi się skalniak w skrzyneczce, super pomysł
Wszystko inne też mi się podoba, jesteś mistrzynią w komponowaniu
Próbuję coś skopiować od Ciebie, ale niespecjalnie mi to wychodzi i mam trochę chaotyczny busz.
Co słychać u Franza?

Franza juz nie ma.

Dziekuje ci za mile slowa. U mnie tez troche chaotycznie ale jakby bylo za uporzadkowano, to bym sie zanudzila. Kadrowanie pomaga
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 15:42, 14 cze 2020

Do góry
A na koniec relaksik.

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 15:39, 14 cze 2020

Do góry
I dla Poli bo je kocha

W moim małym ogródeczku - Dorota 15:38, 14 cze 2020

Do góry
AniazUroczyska napisał(a)
Istotnie, to fajne kiedy dzieci są ciekawe świata, a my chcemy i możemy im ten świat objaśniać. Chociaż najczęściej, to nie jest wcale łatwe! Pamiętam pytanie mojego syna: W którym roku odbyła się ostatnia bitwa , w której brali udział rycerze? No, nie umiałam odpowiedzieć Moje wnuki( bliźniaki 3,5 roku) też ciekawe świata, aktualnie , fascynują się poznawaniem świata robali i wszystko chcą badać, biorąc do ręki
Moi synowie też zadawali mnóstwo dziwnych pytań, ale to najmłodszemu nie mieściło się w głowie, że na jakieś pytanie nie znam odpowiedzi. Uważał, że mama to zna odpowiedź na każde pytanie. Wytłumaczyłam mu, że nie mogę się znać na wszystkim, że część wiedzy musi sam zdobyć.

Prawdopodobnie MARY ROSE, ale jeśli ktoś stwierdzi że nazywa się inaczej proszę o podpowiedź. Pięknie pachnie

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 15:38, 14 cze 2020

Do góry
Dla Magary Na dowód, że można

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 15:36, 14 cze 2020

Do góry
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 15:35, 14 cze 2020

Do góry
Poranna kawa dziś w czosnkach i bodziszkach.
Zobaczcie, jak te Variegatusy ruszyły z kopyta po gnojówce

Wzgórze chaosu 15:33, 14 cze 2020

Do góry
Uwielbiam te rabatę Przycięłam brunerom przekwitnięte kwiatuszki, kocimiętki szaleją fioletami. Czosnki Mount Everest nieco spóźnione i malutkie, ale są
Hortensje i miskanty ML w blokach startowych
Cieszy mnie, że rabatka cały sezon jest ciekawa. Dosadzę jedynie ciemierników limonkowych. Dwa jasionkowe pokazały, że to dobre miejsce dla nich.
Wzgórze chaosu 15:33, 14 cze 2020

Do góry

Po kalinie gwiazdą tej rabaty jest kocimiętka. Jesienią dosadzę więcej białych czosnków. Fajnie grają z jasnymi pniami brzóz.

Klatka z ptaszkiem stanęła na stoliku. Za bardzo obciążała delikatną jeszcze gałąź brzozy.
Choroby i szkodniki grabów, grab - Carpinus 15:32, 14 cze 2020

Do góry
Witajcie. Czy pomożecie mi zidentyfikować co trapi moje graby???.

Kupione w tym roku bardzo duże okazy 3,5 metra. Posadzone w zwykłej ziemi ogrodowej. Teraz zauważyłam że zaczynają chorować. Brązowieją liście.

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 15:30, 14 cze 2020

Do góry
Miłorząb posadzony w donicy na tarasie.
Co myślicie o tym, żeby mu dać coś w stópki?

Wzgórze chaosu 15:30, 14 cze 2020

Do góry
Kalina bardzo długo miała w tym roku kwiaty. Fajne były te dni, gdy kwiatuszki spadały niczym płatki śniegu, a dużo kwiatów nadal było na krzewie. Ostatnie spadły niedawno i wczoraj bardzo mocno przycięłam całe drzewko. Na przedwiośniu postaram się nie zapomnieć i wyciąć z jego środka trochę starych gałęzi i jakieś pnie. Po 15 latach moja kalina jest zdecydowanie za gęsta i wymaga skalpela

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 15:28, 14 cze 2020

Do góry
U mnie dziś dzień relaksu i kosmetyki ogrodowej
Znaczy się trochę porobiłam, ale nie mecząco.

Jaskry i skalnica zakończyły swój żywot w donicach, podobnie z bratkami.
Nowe nasadzenia mam dość nietypowe
Rozmaryn w dwóch odmianach z przetacznikiem

W moim małym ogródeczku - Dorota 15:23, 14 cze 2020

Do góry
Dziś zdjęcia dla małej ogrodniczki o imieniu IGA z "Mojej bajki" w podziękowaniu za tak miłe i spontaniczne zaproszenie. Poniżej tekst zaproszenia.

- Iga ze mną ogląda i prosi żeby napisać: Pani Dorotko, bardzo podobają mi się Pani róże. Jak się skończy korona wirus to wtedy do nas przyjedź. Nasz dom ma kolor żółty.

No to załatwione

- Bardzo dziękuję za tak miłe zaproszenie Igusiu. Na pewno znalazłabym Twój domek, mój też prawie żółty i ja Ciebie i Twoich rodziców zapraszam, tylko niech minie zagrożenie korona wirusem. W przyszłym tygodniu zrobię zdjęcia specjalnie dla Ciebie z taką bajkową scenerią, bo Ty jesteś takim małym słoneczkiem tu na forum ogrodowym i wiem że lubisz bajkowy świat. Będą Elfy i róże.

Tam gdzie zwykle mieszkają dinosaury czasem goszczą bajkowe Elfy i te Elfy wyszły z gąszczy specjalnie dla IGI.

Od poczatku - ogród Kasi 15:21, 14 cze 2020

Do góry
Mam problem z grabami. Zaczynają im brązowieć liście. Bardzo proszę o poradę jak je ratować?
Od poczatku - ogród Kasi 15:14, 14 cze 2020

Do góry

Popracowałam trochę i zrobiło się zielono.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies