Ja kupowałam swoje po 45 zł, myślę, że ta cena co piszesz jest całkiem ok, jeśli tylko świerki ładne, gęste to bierz!
Zwróć też uwagę jak już będziesz kupować czy igły równo wybarwione, bo jak zażółcone, albo częściowo brązowe to znaczy, że mają osutkę, u mnie kilka tak miało i musiałam zrobić oprysk.
Ja też swoją część warzywno-owocową będę miała od północnej strony działki, dalej jest nieużytek więc zawsze stamtąd nawiewa mi nasiona chwastów, zamierzam żywopłot grbowy posadzić, tylko myślę kupować takie graby o wysokości 1 m.
P.s. Na wiadomość odpiszę w nocy jak będę mieć troszkę więcej czasu.
Dziękuje Edytko mam możliwość zamówić sobie takie 200-250 metra po ok 60 zł i nie wiem czy to dużo czy nie,i nie wiedziałam jak to jest z przyjęciem ich
Ja kupowałam w kwietniu ubiegłego roku, takie o wysokości ok 200 cm, sadziliśmy do ziemi rodzimej pomieszanej z torfem odkwaszonym wszystkie się przyjęły, ale w lecie dostały nawadnianie i jak były te upały to były regularnie podlewane.
Dodam jeszcze, że podczas wichury w lipcu 15 szt. zostało powalonych i trzeba było je ponownie osadzać w ziemi i na szczęście mimo to nic im nie jest.
A na jakiej powierzchni masz posadzone te 10 drzewek, wyczytałam, że drzewko od drzewka jest oddalone o 150 cm i widze, że w 2 rzędach, jaka jest odległość między tymi rzędami?
Witaj serdecznie Cieszę się, że do mnie zajrzałaś
mówisz, że sprowadził Cię mój sad
Drzewka mam takie jak chciał mój mąż - dwie jabłonie (jedna wczesna druga późna), dwie grusze (konferencja - ponoć ta jest jedną z lepszych i jakaś chyba późniejsza), dwie śliwy, brzoskwinię, dwie czereśnie i wiśnię
Jak to szybko zleciało, nie martw się akurat na Twój przyjazd temeratura zacznie się podnosić, choć pewnie i tak przeżyjecie szok.
Super fotka z tego teatrzyku wodnego.