Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Moje małe królestwo 21:17, 20 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Olga, tam gdzie będą roślinki, przygotuj dobrze grunt i zrób duże dziury dla roślin. Pod kamień połóż agrowłókninę tam, gdzie nie będzie roślin. Ona przepuszcza wodę. Sprawdzałam
Nie życzę ci potem wybierania kamienia z ziemi, jak nic nie podłożysz.
W sprawie hortek napiszę do ciebie wieczorkiem na pv

Grunt miałam przygotowany, przerobiony obornik z ziemia z worka i z pola taką żyzną Moim zamiarem było wyłożenie tego geowłókniną i wysypanie kamienia. Jak skończę pokaże efekt.
Ogródek Iwony 21:13, 20 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ilonko, piękny wpis zostawiłaś. Wielkie dzięki. Podpisuję się pod nim. Troszkę moje intencje zostały inaczej odebrane, ale niech będzie.

Slowo pisane czasami zawodzi. Wiem jakie miałaś intencje. Buziaki!
Ogródek Iwony 20:47, 20 sie 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)

lobelia bylinowa. zdj poszukam później; )
Dzięki
Czyli wieloletnia? Nie znam takiej Fajnie tam wygląda. Potem wpadnę na fotki, jak znajdziesz
Ogródek Iwony 20:45, 20 sie 2015

Do góry
Gosiu, dobrze, ze już są zdrowe twoje różyczki. Ja staram sie kupować w sprawdzonych szkółkach, inaczej miewam kłopoty. Tak było z jednym bukiem - przywiozłam sobie mszyce razem z nim i musiałam działać

Viola, a widzisz? Rudbekia jest śliczna. I długo kwitnie
A dziś widziałam żółte jeżówki i mówiły kup mnie
Tylko M by mnie przegnał z nimi

Ewuniu, chyba mnie przeceniasz
Widzę, ze w hortensjach się zakochałaś Buziaki

Mirko, Ilonko - byłam w szkółce, pooglądałam i nic nie kupiłam Rozplenice nie miały szczotek, inaczej już bym je miała

Kasiu, rozplenice bez szczotek
W szkółce też nie miały Inaczej by mi wskoczyły na ręce szkoda, nie mogę się doczekać

Jolu, macham do Ciebie

Ogródek Iwony 20:42, 20 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Reniu, zacytuję twoją fotkę tu, bo jest piękna i tyle
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/94/943654/original.JPG
Tylko nie wiem, co to jest to drobne czerwone Masz więcej ujęć tego miejsca?

lobelia bylinowa. zdj poszukam później; )
Ogródek Iwony 20:36, 20 sie 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Bardzo dziękuję za powyższe rozważania o hortensjach, zwłaszcza Polar Bear (nie miałam, kupiłam od razu 3 do jednego dołka).
Bardzo mi pomogły w systematyzacji wiedzy o hortensjach.

Żółty i czerwony? Ależ oczywiście! Przecież chodzi o własną drogę.

Ewa, kupowałaś w szkółce, czy przez neta? Kiedyś Danusia pisała, ze jak się chce szybciej efekt, to sadzić po dwie do jednego dołka. Chyba w zimozielonym tak sadziła ?
Byłam dziś w szkółce, ale Miśków nie mieli

Co do wyboru drogi - poczytałam cię tu i tam i muszę się ukłonić przed twoimi mądrościami życiowymi
Ogródek Iwony 20:30, 20 sie 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
No to poczytałam...
...
Przecież to Danusia zawsze powtarza, że mamy tworzyć ogród dla siebie, szukać nowych rozwiązań i nie powtarzać ciągle tych samych wzorców...

Kolor czerwony niemodny?! Nie rozumiem. Ja mam od lat na tarasie czerwone pelargonie. I nie zmienię ich, bo mi się mega podobają... A, i dwie czerwone róże w donicach
...

Oj, Beatko, mądra z Ciebie kobieta. Tak trzymaj
Nie chodziło o mój czerwony, tylko o sposób, jak inni komentują czasami czyjeś ogrody. Czytając można mieć doła. Chwilowego. I żyje się dalej
Koniec urlopu - to największy powód do zmartwień
Zawsze też można zrzucić na pogodę i brak deszczu i naszą niemoc
Z hortensji chyba wybrałam Polar Bear. Tylko go zamówić muszę

Lawendowy zawrót głowy 20:28, 20 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
O matko, jakie Jola masz fajne podejście do dzieci
Tyle dobroci A Fidek miał pewnie przednią zabawę
Fajnie obserwować ogród innymi oczami
Buziam

Iwonko )) pozdrawiam Cie bardzo serdecznie ))
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 20:24, 20 sie 2015

Do góry
Reniu, co to za czerwona roślinka z drobnymi kwiatkami? Masz więcej ujęć tego miejsca? Tak, żeby rozszyfrować nasadzenia
Ogródek Iwony 20:21, 20 sie 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
To już wiem skąd ten wpis u mnie o czerwonej rabacie
...

Wydaje mi się, że sztuką jest nie rezygnacja z kolorów (czy faktur roslinnych), tylko ich umiejętne zestawienie tak, by nie gryzło w oczy i tworzyło wspólną całość

Reniu, zacytuję twoją fotkę tu, bo jest piękna i tyle
Tylko nie wiem, co to jest to drobne czerwone Masz więcej ujęć tego miejsca?
Ogródek Iwony 20:17, 20 sie 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Iwonko, śliczne czerwone róże i nie tylko Pamiętaj - indywidualizm górą, a ja uwielbiam indywidualizm Ana-Art ma rację, zapomnieliśmy na Ogrodowisku o tolerancji, uważamy, że wszyscy muszą mieć ekstra kanciki, wypielone rabatki, soczyście zielony zadbany trawnik (kiedyś nawet ktoś z forumowiczów napisał, że nie mamy prawa nazywać trawnika z mniszkiem i koniczyną trawnikiem, bo to nie trawnik, tylko chwastowisko, bardzo się wdedy tym przejęłam, ale... potem spojrzałam na to inaczej), bo innego wstyd pokazać, przemyślane kompozycje itp. ale... czy o to ma chodzić w ogrodniczkowaniu??? Czyż nie ogrodniczkuje się dla samej przyjemności? Ja nie mam soczystego trawnika, nie mam kancików, mam "niemodne" tutaj góry kamienia i co z tego? Niech sobie inni myślą, co chcą, a ogród jest przede wszystkim dla mnie i tworzę go tak jak kocham - sercem. Ty też tak tworzysz - sercem - i to jest właśnie najpiękniejsze Wystarczy pooglądać ogrody "poza Ogrodowiskiem" i świat się rozjaśnia, są równie piękne, choć inne.

No, to się rozpisałam, kończę już, Pozdrawiam

Agnieszko, napisałaś to, co czułam. Czasami zapominamy, co ważne
Wszyscy czasami mamy doła. I dobrze, ze z niego wychodzimy silniejsi. Mądre słowa tu są, więc sobie zacytowałam. Dziękuję Czasami zapominamy, co ważne
Ogródek Iwony 20:11, 20 sie 2015

Do góry
Olga, napisałam u Ciebie

Małgoś, fotki w niedzielę. Jak będę w domu. Teraz mogę wkleić te, co mam na kompie:
Miskant Klaine Fontanne, pierwszy sezon u mnie - sięga mi do pasa:

Moje małe królestwo 20:04, 20 sie 2015

Do góry
Olga, tam gdzie będą roślinki, przygotuj dobrze grunt i zrób duże dziury dla roślin. Pod kamień połóż agrowłókninę tam, gdzie nie będzie roślin. Ona przepuszcza wodę. Sprawdzałam
Nie życzę ci potem wybierania kamienia z ziemi, jak nic nie podłożysz.
W sprawie hortek napiszę do ciebie wieczorkiem na pv
Ogródek Iwony 20:00, 20 sie 2015

Do góry
Ana, przyjęłam to, co napisałaś, zimny prysznic czasami się przydaje. Mam tylko nadzieję, ze czytają te wpisy także ci, którzy na rabatach skrzętnie ukrywają "kolory niby niemodne ogrodowiskowo", a którym się one podobają.
Ktoś by powiedział, że to zestawienie jest niemodne, a mnie zachwyca Cudowne zestawienie faktur i kolorów
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/93/933924/original.jpg
Ogródek Iwony 19:54, 20 sie 2015

Do góry
inag napisał(a)
I ja też stawiam na Polar bear. Mam i jestem w nich zakochana. Kwiaty przeogromne, wielgachne, pełne, bardzo mięsiste. Nie przypala ich słońce. U mnie rosną obok vanilek i te są wręcz brązowe - tak popalone Z polarami zero problemów a kwiaty niesamowite..

Będę szukać Polar Bear. Wszystko wskazuje na to, ze warto go mieć w ogrodzie.
Ogródek Iwony 19:52, 20 sie 2015

Do góry
Olu, tak, róże Montana są piękne. A najfajniejsze jest to, że kwitną nieprzerwanie od początku czerwca. Jesli ktoś znainne róże, które kwitną bez przerwy, proszę, by zostawił wiadomosć. Chętnie takie będę gościć. Nie mam miejsca na różę kapryśne - mam za mały ogród

Doniu
, na fotce dostrzegłaś latarenki z Ikea. Marzyłam o latarenkach zimą i na Mikołaja dostałam 3 takie. Szukałam dla ciebie fotki, ale nie mam latarenek. Zrobię w niedzielę, jak będę w domku

Ilonko, piękny wpis zostawiłaś. Wielkie dzięki. Podpisuję się pod nim. Troszkę moje intencje zostały inaczej odebrane, ale niech będzie. Bynajmniej widzę, że czerwony też może być git
Przyjdę do ciebie wypytać się o Red Leonardo. Czy potrafisz określić jego kolor? czy pasowałby do czerwieni? Czy to jest burgund, czy biskupi?

Lawendowy zawrót głowy 18:50, 20 sie 2015

Do góry
O matko, jakie Jola masz fajne podejście do dzieci
Tyle dobroci A Fidek miał pewnie przednią zabawę
Fajnie obserwować ogród innymi oczami
Buziam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:14, 20 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dobra, już nic nie piszę
Bo jeszcze ciasta nie dostanę

a szkoda by było sie smakiem obejść
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:12, 20 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dobra, już nic nie piszę
luzik ja prawdomówna ale nie sknerowata
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:10, 20 sie 2015

Do góry
Dobra, już nic nie piszę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies