nie Aniu, nie widzą mi się drzewa na środku..jakoś te obeliski mi sie spodobały.ale obwódka bukszpanowa to świetny pomysł
a według Ciebie po bokach drzewa to kiepsko będzie?
napewno będzie mniej formalny taki różano-hortensjowy
zastanawiam się własnie nad drzewami, powinny być takie same jak na froncie? bo nawiązaniem do frontu byłyby te skarpety z bukszpanu.
tylko czy ja to dobrze sobie wymyśliłam?
na froncie byłyby graby w skarpetach, obok ice dance i w plecy hortensje
a z tyłu ogrodu te rabaty schodkowe bardzo podobnie, drzewa w skarpetech, na tyłach hortki a obok skarpet i przed coś do wymyślenia. pare pomysłów juz gdzieś pisałam. będzie dobrze?
wiem Iwonko że mój ogród za 10 lat będzie zupełnie inny ale chodzi mi o to żebym to przewidziała jaki będzie
czyli taki uklad rabat może zostać czy macie jakieś inne ptopozycje?
i w tym rabatach bocznych byłyby po 2 drzewa, bedzie ok?
Fajne zestawienia roślin wymieniasz.
Aniu, nie odpowiesz sobie na wszystkie wątpliwości od razu. Ani nikt inny. Czasem trzeba się przekonać, jak to miejsce będzie wyglądało, jak już częściowo obsadzisz. Twój ogród teraz będzie miał zupełnie inne warunki dla roślin, niż za 10 lat.
I do tych warunków dostosujesz nasadzenia. Np. hosty lubią cień. Ale teraz go nie będzie w pewnych miejscach. A za jakiś czas rośliny podrosną i wszystkie warunki się mogą zmienić.
Teraz lewa rabata wydaje mi się, że ma lepsze proporcje. Jest lepsze dojście z lewej strony.
Bardzo mi się podoba pomysł tych środkowych rabat z obeliskami i lawendą