Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

anna_t 16:38, 29 lut 2016

To na wiosnę zakładam mini szkółkę rozchodnikową
Warmia 17:41, 29 lut 2016

kamila66 napisał(a)
Kurcze a ja co roku walczę z jakimś robalem rozchodnikowym co roku wiosną muszę o nie walczyć bo mi wpierdziela to coś korzenie

A nie wygniwa on czasem? Z moim tak było. Miał za mokro i dwa lata z rzędu zastanawiałam się co jest nie halo. Przeniosłam go w inne miejsce i dał czadu latem.
malkul 18:06, 29 lut 2016

anna_t napisał(a)
To na wiosnę zakładam mini szkółkę rozchodnikową

szybko pójdzie ja ukorzeniałam z urwanej u kapiasa gałązki
anna_t 18:31, 29 lut 2016

kradziejka
Makao_J 19:44, 29 lut 2016

kamila66 napisał(a)
Kurcze a ja co roku walczę z jakimś robalem rozchodnikowym co roku wiosną muszę o nie walczyć bo mi wpierdziela to coś korzenie

A może Marta ma rację i to nie robal a nadmiar wody. Jesteś pewna i widziałaś że to robal?
Makao_J 19:49, 29 lut 2016

No pewnie że można rozmnażać rozchodniki te które Wam się podobają. Z jednej gałązki wyrośnie nowa kępka, co roku coraz gęstsza i większa. Ale trochę czasu na to potrzebują

Pochwalcie się swoimi osiągnięciami
Makao_J 19:50, 29 lut 2016

malkul napisał(a)

szybko pójdzie ja ukorzeniałam z urwanej u kapiasa gałązki

Ciekawa jestem jaką odmianę miał
JoannA 21:08, 29 lut 2016

JoannaDe napisał(a)

Zazdraszczam zakupów Ja niestety muszę się mocno powstrzymywać bo i tak nie wiem jeszcze co, gdzie i jak

PS. Wczoraj obciachałam jałowca

Nieźle się obłowiłaś Aniu. Wsadziłaś te kłącza do doniczek czy od razu do ogrodu pójdą?
U mnie kosmos czekoladowy ładnie przezimował i widzę że wypuszcza już małe kły. Byłam ciekawa jak przezimuje i kupiłam latem jedną sadzonkę na próbę. Teraz dokupiłam jeszcze parę sztuk w sklepie na górze.
W ubiegłym roku kupiłam nasionka kosmosa muszelkowego i wyrósł mi ten zwykły. Pewnie rozsiał się jak głupi po całej działce
ag_zie 21:40, 29 lut 2016

zakupy fajne zrobiłaś
Makao_J 06:57, 01 mar 2016

JoannA napisał(a)

Nieźle się obłowiłaś Aniu. Wsadziłaś te kłącza do doniczek czy od razu do ogrodu pójdą?
U mnie kosmos czekoladowy ładnie przezimował i widzę że wypuszcza już małe kły. Byłam ciekawa jak przezimuje i kupiłam latem jedną sadzonkę na próbę. Teraz dokupiłam jeszcze parę sztuk w sklepie na górze.
W ubiegłym roku kupiłam nasionka kosmosa muszelkowego i wyrósł mi ten zwykły. Pewnie rozsiał się jak głupi po całej działce

Kłącza na razie idą do doniczek. mogłabym je trzymać do V i wsadzić do gruntu ale obawiam się że do tego czasu ta ja je zasuszę bo nie wiem jak o nie dbać w takiej formie.

Do V fajnie już puszczą i wtedy najpierw hartowanie a potem do gruntu.

Mówisz że kosmos się rozsiewa To nie dobrze. Muszę się zastanowić w takim razie czy siać.

Czekoladowego w tym roku nie sprowadzali więc dla pocieszenia wzięłam choć ten różowy.