Przepraszam, że dopiero teraz, standardowo zrzucam to na brak czasu przez opiekę nad dzieckiem. Jest coraz bardziej ruchliwa i wymaga dużo maminej uwagi
Na początek moja ulubiona, bo z tamtego roku, więc sporo rośliny. Wiem, że rabaty z rzędami nie są na topie, ale mi się tak podoba
PS tym razem przed pieleniem - naprawdę mało czasu
Rabata wzdłuż przyszłego chodnika i rabata wzdłuż ogrodzenia frontowego. Rośliny w tych kwadratach do zmiany.
Marcin Ja mam w tym kamieniu koreankę , berberysy, daniki. I inne iglaki oraz katalpe.
Miałam odsunięte kamienie i rośliny podsypane korą. Podrosły i zasłoniły te korę.
Rosną zdrowo. Mam pod tym kamieniem agro.
Przy szmaragdowym żywopłocie mam rabate z kora. To tu gdzie hortki.
To jedyne miejsce w moim ogrodzie gdzie jako tako rośnie hakone. Choć tu mam gline że garki można lepić. Dołki im szykowałam.
I próba policzenia ile sadzonek jeżowek potrzeba..juz widzę,że jedną 'trójkę' brązowych doniczek (symbol niższej jeżówki) usunę. Choć i tak chyba za gęsto, nie? Kubeczki jogurtowe to stipa Pony, bo oprócz sztywnych jeżowek i seslerii potrzebuję żeby tu sie coś ruszało, choć ostmicy chyba wlasnie przeplotę spontanicznie.Generalnie myslalam tu o 3 odmianach jeżówki-nie za dużo?