Witam po krótkiej przerwie... Chciałabym się podzielić zmianami jakie naniosłam w jednej części.... Zajęło mi to trochę czasu bo musiałam poprzenosić inne rośliny ale mam nadzieję że jak rośliny podrosną to efekt będzie. W prawdzie jeszcze nie skończyłam bo czekam na wrzosy jesienią by dosadzic i szukam jeszcze traw do przodu... Nie znam nazwy dokładnej stąd te poszukiwania trochę trwają..chodzi o taką hakone chloe.. Długolistna.. Moze marca.. Piękne aż rażąco zieloe czy może żółte licie.. . Aaaa.. Bym zapomniałam... Ostała mi się tam jedna róża...co sądzicie o tym żeby pomiędzy klonami dosadzić taką róże?
Nie opisałam co tam nowego jest a przecież jeszcze nic nie widać... 3 klony szczepione... Trawy morning light na przemian po ukosie z hortensja i limelight.. Z przodu żurawki... I chce te trawy... Pokaże zdjęcie.. Moze ktoś pomoże z nazwą...
Na górze knautia, na dole penstemon nie okrywam go niczym zimuje bez problemu, ale są takie co nie zimują. Jak masz tego co ja to nie ma z nim problemu z zimowaniem żadnego
I jeszcze jedno - to penstemon? Zimuje? Okrywasz go na zimę? Pytam bo różne opinie czytałam. Kupiłam, cieszy mnie bardzo, fajnie by było gdyby "zimę" przeżył