Witaj Agatko Nie znam nazwy tej róży. Jest bardzo stara. Przesadzana była chyba ze trzy razy. W każdym miejscu potrafiła się odnaleźć i pięknie zakwitnąć.
Na drugim zdjęciu jest Galilardia.
Pozdrawiam
Powoli przekonuję się do hibiskusów. Ten akurat jest bylinowy. Kilka lat temu miałam 6 ładnych krzewów, i jednej zimy wszystkie mi przemarzły, mimo ich okrycia. Teraz zimy są łagodniejsze, więc zdecydowałam się nimi urozmaicić ogród. Wczoraj mąż przywiózł mi 7 małych sadzonek hibiskusów krzewiastych, ale kolory są nieznane.
Pozdrawiam
Też się dziwię.... Bo rośnie w takim miejscu, gdzie jest ziemia - pył a obok beton chodnikowy. Sadzonki kupowałam przez internet razem z pierwszymi hortensjami. Sprzedawca dawał mi 100% gwarancję, że to są niskie sadzonki. I może bym okazała niezadowolenie, ale hortensje zrekompensowały wszystko. Są cudne.
Pozdrawiam
Zobaczymy jak długo.. Czekam na deszcz i nie mogę się doczekać..... Jak tak dalej będzie to w oczku woda się skończy. Najbliższe dni będą upalne, więc dzisiaj muszę mocniej podlać.
Za dobrą masz ziemię... Za często im śpiewasz....
Tak na serio, to nasiona z torebki mi nie powschodziły. Z kupionych sadzonek dopiero się rozsiewają. Pozdrawiam