Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Coś jeszcze, coś więcej... 16:53, 09 cze 2020

Do góry
Cześć wszystkim Wiem, że czekacie na foty - już za chwilę, już za momencik
Wybaczcie, że tak długo - walka o zdrowie i praca mnie wciągnęły - już prawie złapałem pion

Na początek zdjęcia z... 26 kwietnia

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:45, 09 cze 2020

Do góry
violaskom napisał(a)

Dorota, nieustannie podziwiam Twój ogród. Ilością kwiatów i kolorów chyba nikt Ci nie dorówna. Śliczne kolory na tle pięknej soczystej zieleni. Mnogość gatunków kwiatów zawsze mnie u Ciebie zachwyca. Masz piękne naparstnice. Moje w tym roku są mało imponujące. Podoba mi się bardzo dziewanna, szczególnie ta biała. Czy ona jest wieloletnia? Czy się wysiewa? Co to za białe kwiaty na tym obrazku?. Wcześniej widziałam też zbliżenie takich białych z żółtym środkiem.
Zawsze jestem pod wrażeniem Twojego ogrodu. Takie lubię najbardziej.
Te białe kwiatki to goździki wieloletnie, pachnące.

Dziewanna jest wieloletnia, nasionka kupiłam w ogrodniczym, ona co rok jest większa. Dziewanna utrzymuje nasionka w kuleczkach na łodygach do wiosny. Od ubiegłego roku wiosną wykruszam nasionka nad rabatami i mam dodatkowe, młode roślinki. Zauważyłam, że ta biała pasuje do każdej innej roślinki. Te białe z żółtym środkiem to coś podobnego do stokrotek, nie mam pojęcia co to jest.
Jak to nikt mi nie dorównuje, a Ty? Masz takie piękne i inne od moich kwiatków i ilość też baaaardzo mi odpowiada.

Teraz zaczyna się czas róż, mam jednego takiego dziwaczka.

Ogród pod Górą 16:33, 09 cze 2020

Do góry
Sylwia to jest to bagienko oczywiście jest koszone
Zielony zakątek z Antonówką 16:24, 09 cze 2020

Do góry
To tak z grubsza

"Cesarzowej W" zbiera się na kwitnienie

I na koniec 'Stiletto'

Ogród bez reguł 16:19, 09 cze 2020

Do góry
Ja to już wydeptałam kółko od tego dreptania w miejscu
Ja czuję się pocieszona, bo co prawda jestem nienormalna od urodzenia , ale na szczęście nie aż tak bardzo, jak widać

Coś Wam jeszcze pokażę - właśnie sobie tym poprawiłam humor

czerwiec 2018

czerwiec 2020

Może nie jest to jakaś spektakularna metamorfoza, ale zawsze dowód na work in progres
Zielony zakątek z Antonówką 16:18, 09 cze 2020

Do góry
... i bracia mniejsi

'Olympic Silver Medal'

'Dream Queen'

'Silver Threads and Golden Needles'

'Lemon Lime' uległa modyfikacji ... - hybryda 'Nakaiana'
Zielony zakątek z Antonówką 16:14, 09 cze 2020

Do góry
'Blue Umbrellas' - na środku

'Blue Angel'

'Maple Leaf'
W ogródku emerytki 16:01, 09 cze 2020

Do góry
gogo napisał(a)
Ogródek z "lotu ptaka", od lewej strony.

No no piękny wizerunek ogródka
Zielony zakątek z Antonówką 16:00, 09 cze 2020

Do góry
'Regal Splendor'

'Enterprice'

'Krossa Regal'

'Clifford's Forest Fire'
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 15:38, 09 cze 2020

Do góry
Ja żeby dynie i cukinie szybciej skiełkowały moczyłam na perlicie, ale można na ręczniku papierowym lub wacikach. Taką tackę postawiłam w ciepłym miejscu na piecu od CW, po dwóch dniach były kiełeczki. Potem do ziemi w tekturowe ruloniki i po niecałych dwóch tygodniach mam tak:

Od wczoraj już nie przynoszę do domu, w weekend pójdą na grządkę razem z tym rulonikiem
Zielony zakątek z Antonówką 15:22, 09 cze 2020

Do góry
Czas na hostusie

'Sum and Substance'

'Beauty Substance'

'Guacamole'

'Sagae'

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 15:15, 09 cze 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

taka miała być, a jest cudna pomyłka

Czekam aż moje marketówki zakwitną
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 15:11, 09 cze 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Na szczególną uwagę zasługuje Midori

Sylwia, fantastyczne clematisy. To są bardzo kapryśne rośliny wiec możesz być szczęśliwa. Ja mam jednego bylinowego i daje radę. Ale o tych delikatniejszych nawet nie marzę.
Odwodnienie ogrodu i odprowadzenie deszczówki 15:00, 09 cze 2020

Do góry
Witajcie, działkę mamy od niedawna, zaczelismy budowę domu ale musimy zrobić porządek w ogrodzie.
Działka 1000 m2 ze spadkiem w kierunku ogrodu, dom stoi wyżej.
Teraz stoi woda w ogrodze po dwóch ulewach, ale u nas nic nie rośnie .... jeszcze ..... dopiero ogród wyrównujemy, niestety okazało się że w ogrodzie mieliśmy śmieci, gruzowisko, poprzednia właścicielka, kiedyś tam zakopała, chyba właśnie żeby teren wyrównać i utwardzić. Tak sobie to leżało na polu, bo w ubiegłym roku to jeszcze pole uprawne było. My to wywieźliśmy i teraz mamy dziurę w której zebrało się dużo wody, nasza działka położona nisko. Musimy nawieźć ziemi. Właśnie się zastanawiam jakiej ziemi szukać. Generalnie u nas gliniasta jest. Jak powinny się kształtować warstwy gleby, żeby ziemnia dobrze spływała i ogród nie był zatopiony.
Później planujemy również wykonanie studni chłonnych, które tą wodę będą zbierały.
Czy możecie poradzić jakiś artykuł gdzie łopatologicznie będzie napisane jak się powinno ziemię układać/nawozić.
Tu na zdjęciu jest jej mało, po wczorajszych deszczach było jej więcej

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:27, 09 cze 2020

Do góry

Dorota, nieustannie podziwiam Twój ogród. Ilością kwiatów i kolorów chyba nikt Ci nie dorówna. Śliczne kolory na tle pięknej soczystej zieleni. Mnogość gatunków kwiatów zawsze mnie u Ciebie zachwyca. Masz piękne naparstnice. Moje w tym roku są mało imponujące. Podoba mi się bardzo dziewanna, szczególnie ta biała. Czy ona jest wieloletnia? Czy się wysiewa? Co to za białe kwiaty na tym obrazku?. Wcześniej widziałam też zbliżenie takich białych z żółtym środkiem.
Zawsze jestem pod wrażeniem Twojego ogrodu. Takie lubię najbardziej.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 14:21, 09 cze 2020

Do góry
Okularowa.

Z tej odległości i perspektywy nie wygląda bardzo źle...ale dobrze nie jest wcale..

I jesienna rabata- rozpierducha, bo to w rejonie rażenia tarasu i poszerzanej ścieżki (przy okazji panowie robią mi tu obrzeże rabaty i będą robić ścieżkę z płyt- co widac nawet po próbach schematu ułożenia i zupełnie odleżanej w tych miejscach trawie...))

Ogród z koniczynką 14:17, 09 cze 2020

Do góry
Awaria sprzętu podręcznego w takim czasie to faktycznie problem. Kwiatek ode mnie.

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 14:11, 09 cze 2020

Do góry
Tu cukinie siane wprost do gruntu, nawet lepiej sobie radzą bo rosną na oborniku

Warzywka

Tu przy tarasie, czekam aż rośliny podrosną
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 14:09, 09 cze 2020

Do góry
Joku napisał(a)
Ten żylistek duży rośnie? Jakaś mniejsza krzewuszka? Szukam czegoś niedużego z krzewów żeby oszczędzić sobie roboty.
Jolu żylistka kupiłam w 2013 roku, od tego czasu wiele nie urósł, jedynie ładnie się rozkrzewił. Nazywa się karłowy, lub złocisty, teraz ma tak 60-70 cm wysokości. Tek wiosny trochę mi gałązki podmarzły ale ładnie się zregenerował.

tak wyglądał

Tajemniczy Ogród 14:08, 09 cze 2020

Do góry
Makusia napisał(a)
Agatko, przywituję się po długiej przerwie.
Jak się rozstawałam z ogrodowiskiem, to Twój ogród był piękny, teraz obie części zachwycają.
Świetny element wodny, wpasowałaś go w punkt. Połączone krzesełka bardzo klimatyczne- pasują idealnie.

Witaj Makusiu po przerwie! Ten kącik to moje oczko w głowie, obiecałam sobie, że tam też będzie ładnie. Krzesełka są super wygodne, jestem baaardzo zadowolona z zakupu Do pełni szczęścia jeszcze muszę poczekać, aż choiny kanadyjskie osłonią mnie od sąsiadów za siatką

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies