To jest widok z bocznego okna z sypialni
Czekałam 10 lat aż te drzewa urosną i zaslonią okna na piętrze
Widok na dom, na basen, bez tych drzew to masakra
Nie lubię jak ktoś na mnie patrzy…
Chcę tylko dół zagospodarować…
Przez zimę nie zaglądałam do cisów
Ale wiosną jak już zauważyłam że suche to podłoże suche nie było
Ale czubki niektórych były zwieszone
Stało się to szybko więc pomyślałam że grzyb… no bo chyba niemożliwe że za mokro…
Dziękuję, że do mnie zaglądałyście. Czas mi trochę się rozsypał - byłam w sanatorium, potem dużo zajęć w pracy, której zebrało się sporo podczas mojej nieobecności, ogród poszedł w odstawkę i dopiero zaczęłam nadrabiać zaległości. I tak nie wiadomo kiedy zrobił się lipiec
Serdecznie Was pozdrawiam i przesyłam kilka fotek. Zaznaczam, że wszystkie chwasty omijamy wzrokiem
Wiesz Haniu, że ja też nie poznaję frontu? Niby nie była to duża zmiana, wciąż kulki na niej są. A jednak wszystkie rabaty nabrały teraz spójności. Te nasadzenia pod linijkę i żwirek to nie moja bajka. Mogę podziwiać u innych ale sama potrzebuję trochę uporządkowanego chaosu. Pewnie jeszcze coś dojdzie, może coś wyleci samo lub z pomocą ale tak to już jest w ogrodzie.
Nowa rabata kosztem trawnika pewnie kiedyś powstanie. Skończyła mi się już przestrzeń do przeróbek. Reszta rabat dzielnie sobie radzi. Braki uzupełnione. Na efekt trzeba poczekać. Jestem ciekawa czy da się zrobić artystyczny warzywnik
Chcecie oglądać brzydkie foty ?
Pewnie nie, ale zawsze sobie można poprawić humor myśląc „aż tak źle to u mnie nie jest”
Hosty zeżarły ślimaki, ale one nie chcą odrastać
Właściwie to wielkie halo… jedna tuja i 2 cyprysy raptem…
Pod ogrodzeniem widać suche cisy
Niektóre mają trochę zielonego na dole
Zostawić ? Igły usunąć czy nie ?
Sylwia, no nie wiem, obcięłam te większe bo ogórkom przeszkadzały
Wydaje mi się że listki są delikatniejsze niż marchwi
Wrzucę fotki
Pod tują bo właściwie to 1 tuja i 2 cyprysy
Ivonne i stardust
Chcę parę pozycji wyższych żeby trochę zasłonić dom sąsiadów ale też niższe żeby zasłonić brzydki susz
Kupiłam jeszcze irgę horizontalis, kolejne testy