Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród prawie romantyczny 19:24, 02 lip 2024

Do góry
I jeszcze jedna mała nowość - prezent od przyjaciół Chyba wiedzą, co lubię

Ogród pod lasem 19:20, 02 lip 2024

Do góry
Dziś znów spędziłam dzień tnąc. Opitoliłam dwie magnolie, dwa lilaki i brzozę Kocham mój nowy sprzęt

Genie teraz mocno odbarczona od dołu.

Glina i zielsko 19:12, 02 lip 2024

Do góry
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 19:07, 02 lip 2024

Do góry
LIDKA napisał(a)
A te cisy zimą dostały wody? Mogły uschnąć w tych donicach.

Wydajesz kase na rośliny które umierają. I roboty kupa.
Trudne to jest.

Ja bym postawiła panelowy płot, wywaliła te tuje całkiem i zrobiła normalną rabatę na tle płotu.

To jest widok z bocznego okna z sypialni
Czekałam 10 lat aż te drzewa urosną i zaslonią okna na piętrze
Widok na dom, na basen, bez tych drzew to masakra
Nie lubię jak ktoś na mnie patrzy…
Chcę tylko dół zagospodarować…

Przez zimę nie zaglądałam do cisów
Ale wiosną jak już zauważyłam że suche to podłoże suche nie było
Ale czubki niektórych były zwieszone
Stało się to szybko więc pomyślałam że grzyb… no bo chyba niemożliwe że za mokro…

Ogród prawie romantyczny 19:02, 02 lip 2024

Do góry
Dziękuję, że do mnie zaglądałyście. Czas mi trochę się rozsypał - byłam w sanatorium, potem dużo zajęć w pracy, której zebrało się sporo podczas mojej nieobecności, ogród poszedł w odstawkę i dopiero zaczęłam nadrabiać zaległości. I tak nie wiadomo kiedy zrobił się lipiec

Serdecznie Was pozdrawiam i przesyłam kilka fotek. Zaznaczam, że wszystkie chwasty omijamy wzrokiem

Ogród w malinówkach 18:25, 02 lip 2024

Do góry
Rozplenice Hameln ogólnie ok. Tylko zachwaszczone, obca trawka kwitnie. W jednej doniczce wisi coś z czerwonymi łodygami. Jak to wyskubać...

Ogród w malinówkach 18:24, 02 lip 2024

Do góry
Cat's Meow

Ogród w malinówkach 18:22, 02 lip 2024

Do góry
Cat's Pajamas

Ogród prawie wymarzony … 17:37, 02 lip 2024

Do góry
Tort dla mojego Niemęża na 18 urodziny i od ch… cholery miesięcy ♥️

Przerwa na kawę... 17:28, 02 lip 2024

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Parasol umiejscowiony jest idealnie. Te upały mocno weryfikują podejście do nasłonecznienia tarasu. Nie da się odpoczywać w pełnym słońcu.
Pięknie Ci wyszedł kącik wypoczynkowy pomiędzy drzewkami. Bardzo tam klimatycznie.
Frontowych rabat już nie rozpoznaję. Nasadzenia tak się zmieniły i podrosły, że jest tam zupełnie inaczej niż wcześniej. Pomysł z pomalowaniem kostki miałaś świetny.
Ciekawa jestem tego zagarniania trawnika.
Wiesz Haniu, że ja też nie poznaję frontu? Niby nie była to duża zmiana, wciąż kulki na niej są. A jednak wszystkie rabaty nabrały teraz spójności. Te nasadzenia pod linijkę i żwirek to nie moja bajka. Mogę podziwiać u innych ale sama potrzebuję trochę uporządkowanego chaosu. Pewnie jeszcze coś dojdzie, może coś wyleci samo lub z pomocą ale tak to już jest w ogrodzie.

Nowa rabata kosztem trawnika pewnie kiedyś powstanie. Skończyła mi się już przestrzeń do przeróbek. Reszta rabat dzielnie sobie radzi. Braki uzupełnione. Na efekt trzeba poczekać. Jestem ciekawa czy da się zrobić artystyczny warzywnik
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 17:02, 02 lip 2024

Do góry
Kasya napisał(a)

Żeby chciała iść na siatkę… wszędzie uparcie się płoży… piuropusznik jest. Zmalał trochę

Musisz do mnie przyjechać po taką co się wspina
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 16:56, 02 lip 2024

Do góry
To angielskie

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 16:46, 02 lip 2024

Do góry
Japonskie kolczaste cudo

Paź królowej I rusałka pawik

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 16:33, 02 lip 2024

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Chyba nie marchew, ale mam nieodparte wrażenie, że gdzieś już spotkałam tą roślinę.... Tylko gdzie...
A piuropusznika tam nie chcesz spróbować?, albo trzmieliny puścić na siatkę.

Żeby chciała iść na siatkę… wszędzie uparcie się płoży… piuropusznik jest. Zmalał trochę
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 16:27, 02 lip 2024

Do góry
A teraz lepsze bo zakupy

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 16:25, 02 lip 2024

Do góry
Chcecie oglądać brzydkie foty ?
Pewnie nie, ale zawsze sobie można poprawić humor myśląc „aż tak źle to u mnie nie jest”

Hosty zeżarły ślimaki, ale one nie chcą odrastać

Właściwie to wielkie halo… jedna tuja i 2 cyprysy raptem…
Pod ogrodzeniem widać suche cisy
Niektóre mają trochę zielonego na dole
Zostawić ? Igły usunąć czy nie ?

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 16:17, 02 lip 2024

Do góry
pestka56 napisał(a)
Inka dobrze pisze. Zrób donice np. z płyt betonowych. W LMie kupiłam takie, które wyglądają jak z ciemnobrązowych desek. Mają 35 x 35 x 4 cm.
Jeszcze nie dosadzone pod różami i w ogóle nie wykończone, ale wyglądają nieźle, uważam.

Fajny pomysł, nieźle wyglada
Jak te płyty są łączone ?
Tam za mało miejsca na takie duże ale jakiś pasek przy płocie wyniesiony można spróbować
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 16:13, 02 lip 2024

Do góry
Sylwia, no nie wiem, obcięłam te większe bo ogórkom przeszkadzały
Wydaje mi się że listki są delikatniejsze niż marchwi
Wrzucę fotki
Pod tują bo właściwie to 1 tuja i 2 cyprysy
Ivonne i stardust
Chcę parę pozycji wyższych żeby trochę zasłonić dom sąsiadów ale też niższe żeby zasłonić brzydki susz
Kupiłam jeszcze irgę horizontalis, kolejne testy

To coś

I marchew

sylwia_slomczewska napisał(a)
Wpadłam zapytać cosię orozwineło z tej " dzikiej marchwi" ? Marchew czy coś innego?
Czytam o problemach dentystycznych i współczuję.
Co do tui to nie wiem jak wysokiej rośliny pod nie szukasz. Ja nie mam jeszcze tak dorodnych, ale za to mam je gęsto i w dwóch rzędach miejscami, a przed nimi krzewów od groma. Tyle, ze moje sadzone były jednocześnie z tymi innymi roślinami. Ale udają się w tym sąsiedztwie astry, parzydła leśne, tawułki sobie radzą, świetnie sobie i w totalnym zacienieniu radzi kokorycz ta wysoka do pasa, gdzie więcej światła rosną azalie, barwinek wręcz szaleje. W półcieniu rośnie wawrzynek i juki kalifornijskie. Natomiast nie pod tujami, ale pod wierzbami płaczącymi( pijusy potworne) i w mega zagęszczeniu świerków, jodeł i drzew liściastych radzą sobie wilczomlecze, fiołki, o dziwo ciemierniki też całkiem nieźle, a tam jest latem cień totalny.

Czytam, że próbujesz z irgą, nie wiem jak w cieniu, ale z dostępem do słońca pod tujami szaleje u mnie. Dodam tylko, że pomimo długotrwałej suszy tych roślin nigdy nie podlewałam i żyją.

Migawki z Rodos 15:49, 02 lip 2024

Do góry
Wakacyjnie urlopowo przejazdem w dalsze strony- skansen łowicki w Maurzycach
Ogrodowe marzenie Mrokasi 15:16, 02 lip 2024

Do góry
mrokasia napisał(a)
Popatrzcie jak mi nereczka puchnie . To był świetny pomysł na rabatkę w tym miejscu.

Bardzo ładna nereczka, uwielbiam takie przestrzenne rabaty, a nie mam ani jednej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies