Ja to dzisiaj jestem pod wielkim wrażeniem Twoich podsumowań, dopiero takie zebranie zdjęć do kupy daje prawdziwy pogląd jak wiele się w naszych ogrodach wydarzyło.
Dziękuję za miłe słowa i ode mnie również wielkie wyrazy uznania dla Was!
Jak sadziliśmy te brzozy, eM walczył o każdy m2 trawnika, dziś pewnie byłoby mi łatwiej zrobić większe rabaty, bo już trochę mu przeszła ta miłość do trawnika
Tak ma np. Syla, u niej mi się to podoba, sama też rozmyślałam nad takim rozwiązaniem, ale bałam się, że nie poradzę sobie z nasadzeniami przed takim żywopłotem i poszłam na łatwiznę.
Ja u Ciebie też kiedyś byłam i pamiętam te brzózki przy tarasie, ktorych teraz już nie ma, w wolnej chwili, też postaram się nadrobić
O widzisz, dobrze, że wpadłać teraz zanim zaczęłaś przeglądać mój wątek, bo tu masz wszystkie najistotniejsze rzeczy, które miały miejsce w 2015 roku.
Rabata z serbami ma 2,5 m szerokości, jeden od drugiego jest w odległości 125-130 cm. Od siatki 100 cm.
A tuje 60 cm od siebie i od siatki, ta rabata jest szeroka na 220 cm.
W obu przypadkach zależy mi na stworzeniu szczelnego żywopłotu.
to tak moze na zdjęciu wygląda, najmniejsza odległość między nimi to o ile dobrze pamiętam 2,2 m, a największa chyba 3,5 m.
Fajnie, że się pojawiasz i czuwasz
Wiesz Edytko, ja już kiedyś te brzózki u Ciebie widziałem, ale zastanawiam się teraz czy one nie są za gęsto posadzone. Starsze brzozy na ogół ciężko się przekorzeniają. Może pomyśl nad tym teraz jak nie jest jeszcze za późno i rozsadź je wiosną przynajmniej w 2 metrowych odstępach, lecz niekoniecznie w kółeczku.
A ja właśnie szukając zdjęć dla Iwonki przypomniałam sobie co nieco Trochę się działo przez ostatnie miesiące ... ale u Ciebie było podobnie ... mamy za sobą pracowity rok Chyba możemy byc z siebie zadowolone?