Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 00:13, 03 sty 2016

waldek727 napisał(a)
Skoro tak, to możesz być spokojna.
Już niebawem będziesz miała w tym miejscu śliczny kącik do odpoczynku w cieniu brzóz.

Jak sadziliśmy te brzozy, eM walczył o każdy m2 trawnika, dziś pewnie byłoby mi łatwiej zrobić większe rabaty, bo już trochę mu przeszła ta miłość do trawnika
lindsay80 00:16, 03 sty 2016

Iwk4 napisał(a)
Edytko, kawał dobrej roboty za wami. Pięknie wszystko powstało. Plan realizacji zadziwiający. Wszystko tak poukładane.
Ja jestem bardziej chaotyczna niestety

Ja to dzisiaj jestem pod wielkim wrażeniem Twoich podsumowań, dopiero takie zebranie zdjęć do kupy daje prawdziwy pogląd jak wiele się w naszych ogrodach wydarzyło.
Dziękuję za miłe słowa i ode mnie również wielkie wyrazy uznania dla Was!
waldek727 00:17, 03 sty 2016

amelia_b napisał(a)
Dziękuję bardzo,ja mam ochotę pocieszać w jednej linii serby,choinę kanadyjska i tuje, ale nie wiem jak mi to wyjdzie

To zależy Ameli czym będziesz pocieszać.
lindsay80 00:18, 03 sty 2016

Madzenka napisał(a)
Edytko ilością wykonanych prac w 2015 roku moglibyście obdzielić kilka ogrodów. Gratuluje

Dziękuję, rzyczywiście na początku roku to co nas otaczało jeszcze nie było ogrodem, teraz już niewątpliwie jest
lindsay80 00:21, 03 sty 2016

waldek727 napisał(a)

To zależy Ameli czym będziesz pocieszać.

No przecież widziałeś Waldku avatarek Amelii, jak tylko rośliny spojrzą na swoją piękną właścicielkę to na dzień dobry będą pocieszone

Ach te nasze telefony, tablety i ich słowniki
amelia_b 07:18, 03 sty 2016

lindsay80 napisał(a)

Jak sadziliśmy te brzozy, eM walczył o każdy m2 trawnika, dziś pewnie byłoby mi łatwiej zrobić większe rabaty, bo już trochę mu przeszła ta miłość do trawnika
Nie wiem co oni mają z tymi trawnikami, ja z tyłu wywalczylam rabaty na 140 i dla mnie za wąsko,posadziłam hortensje od siatki tak z 60 cm,ale chcę dosadzić im z tyłu na wiosnę tuje,wydaje mi się trochę za mało dla tui,hortensji i czegoś z przodu
waldek727 07:54, 03 sty 2016

Za mało Ameli. Za parę lat będzie Ci się to wszystko niepotrzebnie gnieść. 60 cm to idealna odległość między tujami, oraz tuj od ogrodzenia. Jeżeli chcesz coś jeszcze dać przed szpalerem tuj to proponowałbym Ci zachować kolejny 60-cio centymetrowy odstęp.
nawigatorka 08:25, 03 sty 2016

amelia_b napisał(a)
Nie wiem co oni mają z tymi trawnikami, ja z tyłu wywalczylam rabaty na 140 i dla mnie za wąsko,posadziłam hortensje od siatki tak z 60 cm,ale chcę dosadzić im z tyłu na wiosnę tuje,wydaje mi się trochę za mało dla tui,hortensji i czegoś z przodu

Amelio ja mam Serby od plotu oddalone o 2,2 m.ale u mnie jest miejsce na ich swobodny wzrost.widzialam kiedys u znajomego kilkuletnie.serby i to duze drzewa. Jesli chodzi o hortensje to sadzilam je 1,6m od siebie i pod roku prawie sie stykaja.musisz wiec chyba M skrasc trawniczek
nawigatorka 08:26, 03 sty 2016

Edyto wiesz ze jestem fanka Twoich dzialan az sie "boje" co teraz zdzialasz.postaram sie nadazyc.
leon60 08:41, 03 sty 2016

Full pracy ale jakie jakie efekty ! Brawo !
Serby od ulicy mam posadzone podobnie, odległości od ogrodzenia różne bo idzie po łuku ale jeśli ktoś nie zamierza ich ciąć trzeba zostawić znacznie większe odstępy. Świerk jaki by nie był to nie tuja