Piękna jest a posadzona że zwiewnymi trawami to jest to. Kupiłam też nasiona, ale nie wysialam w tym roku przez tego wirusa wiele rzeczy nie zrobiłam szczególnie w siewach może jeszcze w folii posieje.
U nas swierzbnica macedońska jest u ogrodnika po 20 zł taka wypasiona może kupię chociaż że 2 szt aby mieć wyrazie nieudanych wysiewie.
Napisz kiedy wysialas i kiedy zakwitła czy dobre wschody sa. Bo nieraz wysiejesz a guzik wschodzi.
Posiałam naparstnice i dosyć ładnie po wschodziła po niedzieli po flancuje do doniczek i do folii.
Masz nowoczesny ogród ładny zadbany może mniej. Ja z roboty nie wychodzę. Siedzę teraz i piele czyli opaleniznę utrwalam po powrocie znad morza.
Mój ogród taki sobie większy ale go lubię.
Odnośnie trawy Memory szczegółowo opisałam na moim wątku.
Pozdrawiam i zdrowia życzę w tych zakręconych czasach
U mnie na pierwszej fotce to prześwitujące słońce. Ale trochę mi podsuszyli jak mnie nie było. Ten na 1 fot tam jest sucho i i bardzo dobra ziemia rośnie w gumisie.
Tak się zastanawiam bo dzisiaj jeszcze patrzyłam moze on taki z urody bo dolne pede ok 30-40 cm od dołu ten z foty górnej ma zdrewniałe pędy opadające liście i tego nie widać.
U dołu mam Memory w innym miejscu tam było i jest zawsze mokro i wilgotno i ziemia byle jaka
Dla porównania pokazuje Melopartusa który rośnie obok Memory z 2 i 3 fotki
Górka zielona dół też
Trzeba obserwować w następnym roku jakoś nie zwracałam na to uwagi że żółknie nawet jak ma wilgotno. Moim zdaniem jak wysoki to i pędy drewnieją i liście zasychają. Moje mała ok 2 metrów.
I ja i ogród jesteśmy do Twojej dyspozycji, gdybyś była w okolicy.
Wczoraj i dzisiaj przeszły nad nami burze. Dały trochę ulgi zmęczonym płucom, bo już nie ma czym oddychać.
Hortensje w tym sezonie szczęśliwe nad wyraz.
Wypadła mi przy tej pergoli kolejna róża Zephirine. Może da się znaleźć jakiś powojnik do półcienia?
Klon Ginnala ze swoimi nasiennikami ładnie współpracuje z hortensjami.
Elu co robisz z gaurą na zimę? Zabezpieczasz ją jakoś? Mam pierwszy rok, w zasadzie dopiero wsadziłam małe sadzoneczki. To dobra wiadomość, że się sieje