Ola, dzięki za opinię.
Też pobieżnie to przeczytałam, jeszcze Bożenkę się zapytałam, ciekawa jestem, co zaproponuje
No słoneczko jest, wcale nie jest to dobrze ...
Czytam o kwasowości i wybarwieniu i muszę sprawdzić ph moich Vanilek. Rok temu słabo się wybarwiały, w tym roku dalej są białe, albo to nie są Vanilki, albo ph ma przyczynę
Co do cegły - M ostatnio oglądał moją pracę i rzucił pytaniem:
Czy wiesz, ze te cegły się lekko ruszają?
Dobra wiadomość, tylko mądrego tam trzeba, by nie zniszczył. Rozwalić każdy może, ale odzyskać już trzeba z głową
Nie myślałam o licowaniu czyli tynkowaniu ale o jakimś czyszczeniu. Surowa cegła to jest to !!
Spore wyzwanie z tym rozbieraniem ale jeśli inaczej nie można się dokopać do folii to nie ma wyjścia
Rozmawiałyśmy o Phantom i coraz bardziej mi się ten pomysł podoba
Kochani, co polecilibyście na solitera hortensjowego ?
Może być hortensja przebarwiająca na różowo, ale o większych kwiatach i kwitnąca niezbyt późno ?
Będzie niedaleko śliw wiśniowych podsadzonych przez ML i Red Barona? Do tego w plecach będzie mieć bluszcz i Miskanta Klaine Fontanne? (Ma białe pędzelki) Moja rabatka
Będzie w kwadracie tam, gdzie z dala widać białe pędzelki miskanta
Bożenko, co poleciłabyś na solitera? Może być hortensja przebarwiająca na różowo, ale o większych kwiatach i kwitnąca niezbyt późno ?
Będzie niedaleko śliw wiśniowych podsadzonych przez ML i Red Barona? Do tego w plecach będzie mieć bluszcz i Miskanta Klaine Fontanne? (Ma białe pędzelki) Moja rabatka
Będzie w kwadracie tam, gdzie z dala widać białe pędzelki miskanta
Kombinuję,aby dwie warstwy co najmniej rozebrać, dostać się do folii, usunąć ją, bo jest przełożona między cegłami, cegły oczyścić i od nowa położyć, zwracając uwagę na fugi. Licować nie będę, bo poprzednie też są na stary styl kładzione. To jest próbka na razie, chwila pracy.
Ewuniu, dalej działasz? To super wiadomość
Może tabletki z chlorem, jak do basenu? Ale wtedy żadnych żabek tam mieć nie będziesz. Nikt się nie chwalił, a Ola ma równowagę biologiczną dzięki roślinkom. Kiedyś o tym była mowa. Jest też taki środek do odkażania wody do akwarium w małych buteleczkach w akwarystycznym. Może tam coś by doradzili ekologicznego?
Ewa, w zeszłym roku było dużo, kilka dostaw, w październiku kupowałam wielopaki przecenione za grosze. Nie ma co robić paniki Będą. Na razie są początki Ale przy okazji zakupu bułeczek ... trochę by się uzbierało