Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 22:36, 18 sie 2015

MirellaB napisał(a)
Iwonko dziękuję za linki, niektóre znam,a inne nie.

Ale czy tegoroczne jakieś realizację Danusia pokazuje? Gdzie by ich szukać?

Mirelko, wydaje mi się, że nie
Ewa777 22:48, 18 sie 2015

Też nie wiedziałam, że są już cebulki w sklepach. Jeszcze nie myślałam o nich Za chwilę może być za późno
babka 22:57, 18 sie 2015

Iwk4 napisał(a)

Podoba mi się bardzo ! O wiele lepiej niż z tymi kamieniami. Teraz pasi do reszty Będziesz czyścić tę cegłę jakoś czy nie ma potrzeby ?
Viola 23:02, 18 sie 2015

Iwk4 napisał(a)

Violu, tylko patrzyłam. Nie byłam jeszcze przygotowana. W zeszłym roku kupowałam jasne tulipany, w tym roku bym dokupiła ciemne, najlepiej bordowe dla kontrastu

Muszę kupić takie same jak tej wiosny, ale jakie to były ? gdzieś karteczki trzymam
bacowa 23:04, 18 sie 2015

Jest nadzieja że w sobotę ciurkadełko będzie już działać , muszę tylko jakąś chemię kupić zeby woda była cały czas czysta. Nie obiło ci się o uszy co dziewczyny stosują ?
Iwk4 23:09, 18 sie 2015

Ewa777 napisał(a)
Też nie wiedziałam, że są już cebulki w sklepach. Jeszcze nie myślałam o nich Za chwilę może być za późno

Ewa, w zeszłym roku było dużo, kilka dostaw, w październiku kupowałam wielopaki przecenione za grosze. Nie ma co robić paniki Będą. Na razie są początki Ale przy okazji zakupu bułeczek ... trochę by się uzbierało
Iwk4 23:13, 18 sie 2015

bacowa napisał(a)
Jest nadzieja że w sobotę ciurkadełko będzie już działać , muszę tylko jakąś chemię kupić zeby woda była cały czas czysta. Nie obiło ci się o uszy co dziewczyny stosują ?

Ewuniu, dalej działasz? To super wiadomość
Może tabletki z chlorem, jak do basenu? Ale wtedy żadnych żabek tam mieć nie będziesz. Nikt się nie chwalił, a Ola ma równowagę biologiczną dzięki roślinkom. Kiedyś o tym była mowa. Jest też taki środek do odkażania wody do akwarium w małych buteleczkach w akwarystycznym. Może tam coś by doradzili ekologicznego?
Iwk4 23:19, 18 sie 2015

babka napisał(a)

Podoba mi się bardzo ! O wiele lepiej niż z tymi kamieniami. Teraz pasi do reszty Będziesz czyścić tę cegłę jakoś czy nie ma potrzeby ?

Kombinuję,aby dwie warstwy co najmniej rozebrać, dostać się do folii, usunąć ją, bo jest przełożona między cegłami, cegły oczyścić i od nowa położyć, zwracając uwagę na fugi. Licować nie będę, bo poprzednie też są na stary styl kładzione. To jest próbka na razie, chwila pracy.
Iwk4 00:09, 19 sie 2015

Kochani, co polecilibyście na solitera hortensjowego ?
Może być hortensja przebarwiająca na różowo, ale o większych kwiatach i kwitnąca niezbyt późno ?
Będzie niedaleko śliw wiśniowych podsadzonych przez ML i Red Barona? Do tego w plecach będzie mieć bluszcz i Miskanta Klaine Fontanne? (Ma białe pędzelki)
Moja rabatka
Będzie w kwadracie tam, gdzie z dala widać białe pędzelki miskanta
babka 00:18, 19 sie 2015

Iwk4 napisał(a)

Kombinuję,aby dwie warstwy co najmniej rozebrać, dostać się do folii, usunąć ją, bo jest przełożona między cegłami, cegły oczyścić i od nowa położyć, zwracając uwagę na fugi. Licować nie będę, bo poprzednie też są na stary styl kładzione. To jest próbka na razie, chwila pracy. Jak wrócę do domu, popracuję nad nią

Nie myślałam o licowaniu czyli tynkowaniu ale o jakimś czyszczeniu. Surowa cegła to jest to !!
Spore wyzwanie z tym rozbieraniem ale jeśli inaczej nie można się dokopać do folii to nie ma wyjścia

Rozmawiałyśmy o Phantom i coraz bardziej mi się ten pomysł podoba