Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:08, 11 mar 2014

Do góry
dzięki.

To teraz Tymi podpowiedz. Masz jakieś większe miskanty chińskie?- dobrze się zachowują, nie brzydną w sezonie, nie kładą się? jakie masz odmiany?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:59, 11 mar 2014

Do góry
chyba trzeba unikać zestawienia jej z Twoja kostką bet. Z niektórymi da się łączyć granit, ale wtedy jak maja taka kamienną strukturę, albo są postarzane jak bruk ale tez nie wszystkie.
A w zestawieniu z kostka jak Twoja wydaje mi się że to nie będzie dobrze wyglądało.

Przemknęło mi przez myśl żeby może zrobić z tej kostki część tarasu która nie będzie pod pergolą, bo w okolicy nigdzie nie ma kostki bet. a zestawienie z drewnem jest fajne.
Tylko czy da się złapać poziomy tych części tarasu no i czy się Wam tak podoba?

Schody ?- dlaczego niepraktyczne?- bo mniej równe niż z betonowej kostki?- może troszkę, ale przy upadku na każdych nie jest przyjemnie. Dla mnie tylko zestawienie takich schodów z kostką w podjeździe by mnie zastanawiało.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:35, 11 mar 2014

Do góry
nad nią trzeba trochą uważać, przynajmniej początkowo, bo przerasta chwastami, choć z czasem mniej, może nawet przestanie ( sprawdzę w kolejnych sezonach).

Który pomysł lepszy?- z krawężnikami jeśli pomiędzy będzie trawa i będzie koszona.
Z macierzanką nie mam pewności jak się sprawdzi przy częstym użytkowaniu.
No i wschodnia strona to czy nie za mało słońca tam jest.

Chodnik- te dziurki może można wypełnić drobnym grysem kamiennym ?
Albo spróbować tam kostrzewę niedźwiedzie futro?- co 2-3 sezony do wyjęcia i odmłodzenia, ale od wschodu to być może sprawdziłaby się. chociaż tez nie wiem jak przy mocniejszym chodzeniu.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:08, 11 mar 2014

Do góry
to całkiem fajny pomysł.
I własnie ta macierzanka byłaby dobra, ta najmniejsza, bo nie urośnie tak silnie i dość jest płaska.

Tylko ja miałam kłopot żeby kupić właśnie Pygmaeus, najczęściej byłby pod te nazwą większe odmiany.
Wiosną mogę popatrzeć w sklepie w którym dostałam tę odmianę.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:51, 11 mar 2014

Do góry
u Ciebie to byłaby ścieżka mocno użytkowana?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:49, 11 mar 2014

Do góry
nie, nie mam krawężników w macierznce.
Mam w trawniku i mam narazie samotne, bez wypełnienia miedzy. Wynika to właśnie z wątpliwości co będzie najlepsze między krawężniki.

Z macierzanką trzebaby troszkę wyżej posadowić te krawężniki, tak z 1-1.5 cm żeby ona nie wystawała bardzo nad beton. Z deptaniem okazjonalnym będzie jej nawet dobrze, niedeptana wypiętrza się ( przynajmniej ta odmiana która mam Pygmaeus, taka najniższa). Co do nadepnięcia przez pszczoły, nie wiem jak będzie, ale Pygmaeus nie kwitnie obficie, raczej słabo, więc raczej się nie obawiam.

Moja macierzanka Pygmaeus ( mamy z niej taki pasek, w ramach z krawężnika, tym oddzielamy opaskę przy domu od gruntu). Lażę po niej raz w tygodniu, wtedy jest ładniejsza

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:21, 11 mar 2014

Do góry
zawsze niejasno się wyrażam- chodziło mi o bryły nasadzeń- wiesz inaczej wygląda 20 szt siewek np trzcinnika po sezonie- wtedy już ściana traw.
Bryły budowli ogrodowych na szczęście ukazują się u Gosi szybko, wręcz zaskakująco szybko , co wzbudza ukłucia zazdrości.
'Taneczny układ'- pięknie brzmi, i dobrze oddaje wrażenia
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:09, 11 mar 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
Coś Ty,dziewczyno!
jest super, a zobaczysz że w tym sezonie wszystko będzie znacznie większe, bujniejsze. Już będziesz łapać oczami bryły, kształty, nie tylko same sadzonki.
Szklarnia wymiata, ech

Marto, bynajmniej nie chodziło Ci o bryły i kształty architektury ogrodowej?

Szklarnia, szopka, skrzynie warzywne - wszystko w świetnym układzie tanecznym gra ze sobą.

Podziwiam pracowitość, zapał, konsekwencję i dobre projektowanie oraz ciąg prac.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 09:07, 11 mar 2014

Do góry
wracam dopiero teraz.

Naprzeciwko masz duży bukszpan, prawda?
To może nawiązać i zrobić tu bukszpanowe kule. Albo kule dwóch rodzajów- lilaki Palibin tak ze 3 szt i przed nimi rozsypane w trawach czy żurawkach bukszpany.
Mogą tez być Palibiny na pniu i do nich bukszpany

Nie jest to żaden odkrywczy pomysł.
Możesz marudzić,wtedy pójdziemy innym tropem.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:02, 11 mar 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Przyjęły się, czy masz jeszcze inne? U mnie pod jedną wielka dziura, jak pięść prawie i niestety sam czubeczek został.

mam tylko te Twoje.
Nie wiem czy wszystkie się przyjeły, ale część na pewno bo ruszają powoli
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:26, 11 mar 2014

Do góry
Coś Ty,dziewczyno!
jest super, a zobaczysz że w tym sezonie wszystko będzie znacznie większe, bujniejsze. Już będziesz łapać oczami bryły, kształty, nie tylko same sadzonki.
Szklarnia wymiata, ech
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:22, 11 mar 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
ale śliczne sasankowe futrzaki.
Moje tez się klują, ale narazie małe jak paznokieć.

Przyjęły się, czy masz jeszcze inne? U mnie pod jedną wielka dziura, jak pięść prawie i niestety sam czubeczek został.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:15, 11 mar 2014

Do góry
ale śliczne sasankowe futrzaki.
Moje tez się klują, ale narazie małe jak paznokieć.

Ogród średniowieczny i nie tylko 23:37, 10 mar 2014

Do góry
MarekW napisał(a)
i jak się miały? mogą do półcienia bo na stronie nic nie piszą

Alba Rose bardzo dobrze, zacieniala ja magnolia i brzoskwinia, bonica i the fairy zależało od roku od opadów, pogody, ale też ładnie pod orzechem rosły
http://www.rosacwik-sklep.pl/pl/p/The-Fairy/227 the fairy na każde stanowisko
Ogrodowe zacisze 21:13, 10 mar 2014

Do góry
Faktycznie bardzo ładnie odświeżyłaś ogród I ładna lawenda - moja brzydko przetrwała

Marysiu - magnolie z nasion są. Wysiewałam jesienią 2012. To magnolia parasolowata.
Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 10:04, 10 mar 2014

Do góry
O matuchno...a co tu się dzieje...Iza nam się rozszalała i wątek ruszył z kopyta
Fajnie...moja magnolia też chyba susan...
a dzieci 20 i 16
Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 08:12, 10 mar 2014

Do góry
Gabrysiu moja magnolia to odmiana SUSAN......

Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 19:09, 09 mar 2014

Do góry
Obiecana magnolia od M na dzień kobiet

Tu jako pasażerka....

A tu juz w całej okazałości.....

Początki w Kruklandii 17:35, 07 mar 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Tak mi Magnolia wymyśliła - bukiet brzóz. One u mnie dopiero 2 lata są (jeszcze niepełne), więc efektu jakiegoś szałowego nie ma. Czekam na efekty dopiero. Aktualnych zdjęć nie mam.

A to są doorenbosy?
Początki w Kruklandii 17:29, 07 mar 2014

Do góry
Tak mi Magnolia wymyśliła - bukiet brzóz. One u mnie dopiero 2 lata są (jeszcze niepełne), więc efektu jakiegoś szałowego nie ma. Czekam na efekty dopiero. Aktualnych zdjęć nie mam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies