Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:34, 03 cze 2020

Do góry

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 12:29, 03 cze 2020

Do góry
Z ławeczki
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 12:29, 03 cze 2020

Do góry
Dzięki za rady, babki!

Mam kawałek warzywnika z wędrującą czarną włókniną, lezy sobie i jak skończę odchwaszczanie dookoła domu to przenosze się tam żeby skopać ten kawałek, wybrać chwasty i mieć miejce pod nowe warzywka niedługo czas na poplony!

Widze że pare rzeczy mi jeszcze brakuje jak ta motyka własnie

I ech ziemia jaką ma Monty...
u mnie na froncie jest obleśna spleśniała glina po tych deszczach :/
Spulchnię, przykryję korą, będzie lepiej???
Ogród bez reguł 12:28, 03 cze 2020

Do góry
Swe kwitnienie zapowiadają:

czyściec wełnisty, krwiściąg Menziesa

przetacznikowiec wirginijski, jukka karolińska

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 12:23, 03 cze 2020

Do góry
Kurki ok

Czy taka drobna kora jest oki? 240 zł za cztery metry sześcienne z transportem

Kolejne piwonie się otwierają
Ptasi gaj 12:22, 03 cze 2020

Do góry
Otrzymałam przed chwilą paczkę jestem bardzo zadowolona z roślinek i jak zapakowane perfekcja za każdym razem.

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:16, 03 cze 2020

Do góry
Pozdrawiam czerwcowo

[img
Tajemniczy Ogród 12:13, 03 cze 2020

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Pięknie wyszedł kącik z misą. Świetne miejsce na oglądanie ogrodu z innej perspektywy.
A mój ulubieniec, ściętolistny, jaki już ma gruby pieniek. Zuch chłopak!

Tak dokładnie jest, Haniu. Ten róg to najwyżej położone miejsce w naszym ogrodzie, z niego idą spadki w dwie strony i fajnie widać całą działkę, dlatego mimo tej betonowej ściany liczę, że uda się tam stworzyć piękne miejsce. Teraz muszę czekać na naturalne zagęszczenie
Udało mi się też kupić tam takie fajne dwa połączone krzesełka ze stolikiem bez możliwości dosiadania

Nieco dalej, za krzewami tawuły (nic innego chyba by tam nie urosło pod tymi ogromnymi sosnami) ustawiliśmy piaskownicę dla Najmłodszego. Jest pełna radość, bo dwa razy większa od starej i można w niej podkopywać się pod korzenie drzew

Ściętolistny wreszcie nabiera masy, w co przestał wierzyć mój M Uważał, że kupiliśmy przez omyłkę jakiegoś ołówka Ale nie!

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 12:03, 03 cze 2020

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Brzozowa po miskantowej metamorfozie.
Variegatusy czekają na donice.

Cześć Asiu, przybywam po raz pierwszy.
Strasznie mi się podoba ten Twój kącik brzozowy
Razem z trawami te brzozy ślicznie wyglądają
Co ile masz brzozy posadzone?
Myślę i myślę, gdzie by taki kącik brzozowy u siebie zrobić...
A jak się przypatrzeć to mam takie same krawężniki jako obrzeża
Pozdrawiam
Ogród pod lasem 11:54, 03 cze 2020

Do góry
Dzięki za podpowiedzi! Część z wymienionych już mam, patrzę które rosną w miarę wysoko...
A w tzw. międzyczasie zobaczcie co znalazłam. Fotka grujecznika z 2016 roku i dla porównania zrobiona o tej samej porze w 2019 Muszę cyknąć lepszą, bo nie widać jak wypiętrzył koronę.
Edit: jeszcze kwietniowe z tego roku na końcu

Tajemniczy Ogród 11:53, 03 cze 2020

Do góry
wiklasia napisał(a)
No to jak nam już jest tak dobrze i swobodnie, zluzowałyśmy gatki i przestałyśmy funkcjonować na półwdechu (żeby brońboże fałdki na brzuchu się nie uwidoczniły) to zapodawaj Agatko te zdjęcia po całości. A jak która z nas dojrzy na zdjęciu jakiegoś chwasta, albo lukę w nasadzeniach to zakrzyknie: A wiesz, u mnie tak samo!. Więc oprowadzaj po swoich włościach śmiało.
Bo ja ciągle niedosyt czuję Twojego ogrodu.

Haha, będzie w takim razie na Ciebie Ale z góry przepraszam za powtórki, bo już mi się miesza, co wstawiłam, a czego jeszcze nie Taka uporządkowana jestem Ze starej coś mi tam jeszcze zostało, a nową cyknę specjalnie dla Ciebie, jka przestanie padać

Sezon 2017 u Hanusi 11:52, 03 cze 2020

Do góry
Karolina już od tygodnia zajada truskawki, a moje gdzie są? Są na grządce, ale do koloru czerwonego czekanie może ze 2 tygodnie jeszcze.

Tajemniczy Ogród 11:44, 03 cze 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Super, coraz gęściej na rabatach i w ogrodzie, dekoracje nowe, krzesełka fajne

Prawda? Też zaczynam odczuwać na starej części przyjemne zagęszczenie Pamiętasz Sylwia, jak namawiałaś mnie na posadzenie paru roślin przy hamaczku? Teraz tam już fajnie zielono.
Sezon 2017 u Hanusi 11:30, 03 cze 2020

Do góry
Basiu, ja się bardzo cieszę, że mi udało się odwiedzić ten zakątek we właściwym czasie. Przeciez różaneczniki kwitną tylko o tej porze. Potem inny jest odbiór lasu. Jeszcze jesień ze zmiennością barw jest tam cudowna. Buki, klony, modrzewie. Ale teraz ruch i śpiew leśnego luda, jest zauważalny i słyszalny.

Mój ogrodowy pamiętnik 11:09, 03 cze 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Ale mi się chciało słońca po deszczowym weekendzie.
Zimno poza tym ciągle jak nie w maju. Ja to bym chciała w końcu stare kości wygrzać .

aaa, widzę w kąciku Twojego eukaliptusa - urósł chyba?
Wieczorem wrzucę mojego, który w końcu dotarł i już jest posadzony. Kurczę, mam nadzieję, że one faktycznie szybko rosną, jak zobaczysz mój egzemplarz, będziesz wiedziała dlaczego
Sezon 2017 u Hanusi 11:04, 03 cze 2020

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Były ławeczki na posiedzenie, były ustronne zakątki i.... był uśmiech lasu!

Haniu miło Cię widzieć.Cieszę sie razem z Tobą z wycieczki
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 10:44, 03 cze 2020

Do góry
Agi2006 napisał(a)
Dziś dostałam przesyłkę od Agi z Zielonego Azylu. Aga dziękuję bardzo. Przyszły zawilce snow white.

Posadziłam je od razu po powrocie z pracy. Trochę zmęczone podróżą ale trzymam za nie kciuki ☺

Niech rosną zdrowo!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies