Bardzo lubię liliowce. U mnie jeszcze sporo w pąkach. Bardzo podobają mi się takie ciemne.
rudbekie z gipsówką gipsówka
I porcja nocnych zdjęć od mojego męża Irys nie poczekał na mnie... Hortensje Wims Red, wciąż jeszcze w doniczkach czekają aż wrócę Limki Jeżówka Magnus już prawie I coś dla brzuszka
Z tego co ja widziałam to nie, ale rośliny w sezonie się zmieniają z kwitnieniem, a jesienią dochodzą przebarwienia
Miłość do pysznogłówki większa niż mączniak. U mnie z nim tak strasznie do tej pory nie było. A filarekę chalcedońska mam taką. Jak chcesz to zbiorę nasionka. Pamiętasz te pelargonie co kiedyś wzięliśmy ze szkółki na przeciwko ciebie ?? Żyją ciągle A jak tam twoja hortensja Debolistna ? Moja już jest taka
Już dwa tygodnie minęły od mojej wizyty w Ogrodach Kapias. Postanowiłam opublikować na pamiątkę kilka zdjęć na swoim profilu, ponieważ ta wizyta to był prezent urodzinowy od mojego małżonka W Ogrodach czułam się trochę jak w Disneylandzie. Ludzi było tyle, że trudno nam było zaparkować samochód. W czasach pandemii trochę nas to zaskoczyło. Tym bardziej, że Ogrody nie leżą w jakieś wielkiej metropolii. Ogrody podzielone są tematycznie Są ładnie zagospodarowane. Niedaleko wejścia jest staw Spodobał mi się ten gęsty pas funkii Kasiu , Pięknie Oj jaka szkoda ,że mam tak daleko , Może w przyszłym roku coś zaplanuje , No cudownie ,' Masz może jeszcze więcej fotek ?
Penstemon i czosnki ze stipą
Lawendowo
No Liliowo i kolorowo
No zazdroszczę jezowek Teraz widzę jak bardzo trawnika ubyło