Hej Kasiu, już się nie mogę doczekać powrotu, to zamknięcie nie wpływa dobrze na psychikę Brakuje powietrza.
Sunia na razie daje radę, bo przez to wszystko mąż nie miał czasu zająć się siatką.
Rzeczywiście traw nie ruszyły, a stały rozplenice
Mam nadzieję, że już lepiej i szybko wrócicie do domu.
Dobry mąż skoro mu się chce zdjęcia roślin po nocy robić, mojemu chyba by się nie chciało.
I porcja nocnych zdjęć od mojego męża Irys nie poczekał na mnie...
Hortensje Wims Red, wciąż jeszcze w doniczkach czekają aż wrócę
Limki
Jeżówka Magnus już prawie
I coś dla brzuszka
Upolowany i wybrany tulipanowiec szczepiony już przywieziony, szczepienie na 2,10 m. Teraz musimy uwijać się z miejscówką, to drzewko które wypełni lukę po wierzbie, tyle, że posadzimy ciut dalej od domu niż rosła wierzba.
Na tulipanowca polowaliśmy od zeszłej wiosny Teraz produkują drzewka na wyższym i grubszym pieńku i korona jest bujniejsza, co niestety przekłada się na cenę ale jakos nam nic innego nie pasowało do tego tulipanowca co już mamy Nasz jest szczepiony na ok 1,60 i chociaż mamy go już chyba dwa lata to ma cieńszy pieniek. Na razie sobie ładnie radzi tfu tfu, a stanowisko jest bardzo trudne.
Hortensje kupione w tym roku więc popędzone, pewnie w przyszłym roku będą później Chociaż wims Red kwitną ponoć najwcześniej
Pozdrawiam
U Ciebie początki ogrodowania a już tak dużo masz zrobione Ale ziemia chyba bardziej piaszczysta u Ciebie, u mnie ciężka glina. Z doświadczenia wiem trudno porównywać swoje działania przy tak różnym podłożu. Ale jeżeli moje wywody na coś Ci się przydadzą to fajnie
Na piaszczystych podłożach potrzeba dużo komostu. U mnie dużo piasku
Urszula u nas też glina, ale nawozilismy dużo piachu, w niektórych miejscach jest go gość dużo, bo trochę równalismy. Tam za ambrowcem był akurat dołek