Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 11:30, 24 lut 2016

Do góry
ivo napisał(a)

na razie jeszcze nie! głowa do góry !

tia...

Do góry
anna_t napisał(a)

jeszcze nie ma południa, chyba nie bardzo żebym wina sie napiła??

Pij!

Do góry
anna_t napisał(a)

kolejny przytyk do mnie z tym czytaniem czy juz jestem przewrażliwiona?
tak, ja mam takie samo podejście do waszych propozycji jak ty. jako inspirację a nie konieczny gotowiec. moze rabata powstanie biorąc to co najlepsze według mnie z 8 wersji

PRZEWRAŻLIWIONA
Ogród z pergolą 11:29, 24 lut 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Róże pasują do wszystkiego, ja planuję je na takiej pergoli

https://pl.pinterest.com/pin/370984088034092644/

czyż nie jest to styl nowoczesny?

czytasz w moich myslach! miałam dzisiaj podpytac was o opinię, bo chciałam właśnie rozciągnąć takie linki między slupami altany na róże pnace i czy to bedzie pasować a ty mi inspirkę jeszcze podrzuciłaś
Ogród z pergolą 11:26, 24 lut 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
A poza tym miejsce masz piękne, kawka inaczej smakuje w takich okolicznościach. Do wszystkiego dojdziesz powoli sama, na spokojnie. U mnie też miejsca są takie, że odwracam wzrok - pokazałam je zresztą w swoim wątku.
Pamiętaj - Twój Ogród - Twoje zasady Poza tym dziś jest tak, a jutro może być inaczej. Dlatego kocham sadzić, przesadzać, zmieniać... Na pewno się spotkamy skoro mamy w miarę blisko do siebie Bogdzia zapowiedziała że może nawet na kocu na trawie siedzieć

o to jak tak to ja do siebie zapraszam, bo u mnie nawet mebli ogrodowych jeszcze nie ma
Ogród z pergolą 11:26, 24 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Marta wkońcu sie usmiechnęłam rozbawiałaś mnie pranie bedzie od wschodu, prawy front na twoim projekcie to zachód
to nie twój projekt namieszał, juz wczesniej burza wisiała w powietrzu
...

Kurcze, ale wtopa Oczywiście prawa strona to zachód Sorki
Ogród z pergolą 11:25, 24 lut 2016

Do góry
jazzy napisał(a)

To nie przytyk do Ciebie Ogólnie tak. Nie stresuj się! Projektowanie ogrodu to ma być przyjemność!

jeszcze nie ma południa, chyba nie bardzo żebym wina sie napiła??
Ogród z pergolą 11:23, 24 lut 2016

Do góry
jazzy napisał(a)

Ależ byłoby Ci przyjemnie wieszać pranie wśród rodków

zwłaszcza w maju
Ogród z pergolą 11:22, 24 lut 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Oczywiście, że pasują (róże do stylu nowoczesnego). Wątpliwość jednak mnie naszła, dlatego zapytałam.
W sumie to chyba nizle zamieszanie wprowadziłam moim projektem. Nie było to moją intencją. Głównie to zależało mi na pokazaniu obu stron podjazdu jednocześnie.
Ps. Te drzewa po prawej stronie podjazdu zasłoniłyby pranie

Marta wkońcu sie usmiechnęłam rozbawiałaś mnie pranie bedzie od wschodu, prawy front na twoim projekcie to zachód
to nie twój projekt namieszał, juz wczesniej burza wisiała w powietrzu
zaznaczyłam zieloną plamą gdzie będą sznurki z praniem i czerwonym kółkiem moja pralnie z wyjsciem na dwór.

tam jest cztery metry szerokosci, napewno od strony ogrodu zasłonie sznurki ale to nie temat na teraz bo to mało istotne jest
Ogród z pergolą 11:16, 24 lut 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Ania, i ja też zamówiłam róże w tamtym roku, w tym LO bo ND już mam 3 szt.
Zaplanowałam rabatę sama, licząc że będą wyglądać dobrze, jeśli nie to wykopię, przesadzę lub oddam. Też musisz dojrzeć czy chcesz je mieć, czy masz za mało czasu na ich pielęgnację. Ja będę komponować je z bylinami. Ale na to mam czas. Mam taką pracę, że mogę w ogrodzie być codziennie po kilka godzin.
Musisz odpowiedzieć sobie na pytanie na co możesz poświęcić czas. Zrób część rabat małoobsługowych, byś mogła czas poświęcić na inne wymagające więcej czasu rabaty.
Mi się projekt Jazzy podobał, moja kolorystyka. Z przodu domu uspokojenie kolorów po to by "zaszaleć" w innym miejscu. Zastanów się czy będziesz w stanie wszytko podlewać, czy z węża czy założysz system. Pierwsze wymaga czasu, drugie pieniędzy.
Do momentu gdy nie określisz co się Tobie podoba i nie podeślesz linków to takie projektowanie na siłę. Obejrzyć Pinteresta, ogrody innych osób i gdy zagra Ci w duszy na widok któregoś to będziesz wiedziała że idziesz w dobrą stronę.
Wtedy będziesz wiedziała jakie rośliny, czego szukasz i jakiej pomocy potrzebujesz... możesz liczyć na pomoc, ba nawet na wsparcie roślinkowe

juz tu pisałam, ciężko jest okreslic jednym slowem styl który sie preferuje. rózne piny mi sie podobają, już je tu wstawiałam.
jednym słowem to ja moge powiedziec ze uporzadkowany ale ja wszystko takie lubie bo jestem analitykiem z krwi kosci i duszy
Ja nie bede miec paru godzin dziennie na pielęgnacje ogrodu. moze tylko moja różanka bedzie pracochłonna, niewiem. bo sie nie znam na roslinach! po to jestem na forum aby bardziej doswiadczone osoby weryfikowały moje zapędy i prowadziły ku prostszym rozwiązaniom.
jest pare must have które chce w moim ogrodzie, rosliny które bardzo mi sie podobają:
róże, hortensje, jezowki, naparstnice, agastache, szalwie, kocimietka,lawenda, trawy ozdobne, kostki i obrzeża z bukszpanu, derenie, zurawki (choć niewiem czy tego nie zweryfikuje ta wiosna bo te zurawki po zimie to jakieś...paskudy, ale moze tylko u mnie) poza tym kocham peonie za zapach ale czy pasują w jednym ogrodzie do reszty ulubieńców? niewiem,niewiem,niewiem........................
Ogród z pergolą 11:04, 24 lut 2016

Do góry
jazzy napisał(a)

Dokładnie tak Masz słuszne podejście do tego wszystkiego

kurcze bo nie mozemy non stop sie nawzajem krytykować, patrzmy szerzej na propozycje i wyrażajmy konstruktywne opinie a nie te typu: nie bo mi sie to nie podoba i ch..
podobanie to kwestia gustu.
Jest duzy wybór gatunków, moze lepiej zaproponować inny pasujący gatunek i tyle. i będzie milej
Ogród z pergolą 10:59, 24 lut 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

narysuje, chociaz mi sie nie chce

:*
Ogród z pergolą 10:58, 24 lut 2016

Do góry
jazzy napisał(a)

Dokładnie tak

Ogród z pergolą 10:56, 24 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ty przynajmniej nie dostajesz po uszach codziennie

na razie jeszcze nie! głowa do góry !
Ogród z pergolą 10:52, 24 lut 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Mój projekt nie wyklucza też serbow od drogi. Nie wiedziałam o tej 15m drodze która ma powstać

nie dogadałyśmy się, zdarza się na forum internetowym przecież
Ogród z pergolą 10:51, 24 lut 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Kochana, upodobania się zmieniają Lepiej się upewnić po czasie
Poza tym ta ilość zamówionych róż też mnie trochę zmylila

czyli co róże nie pasuja do stylu nowoczesnego (minimalistycznego)?
to moze przestańmy nazywac mój styl albo o! eklektyzm! teraz będzie łatwiej mi pomagać?
super
Ogród z pergolą 10:48, 24 lut 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Aniu widzę że i u Ciebie projekt rodzi się w bólach u mnie też Ciężko się określić ja widzę że czytam czytam i pomału coś się wykluwa ale to pomału - bardzo.

ty przynajmniej nie dostajesz po uszach codziennie
Ogród z pergolą 10:47, 24 lut 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

aaaa to jak tak to posadź co metr ...najwyżej 1,2 ...co 1,5-2,0 za duża odległość ...za luźno będziesz mieć ...powinny sie mocno przenikać ...bo jak cos to zawsze możesz cięciem przeswitlić.
a i jeszcze jedna uwaga ....pamiętaj! że jak kiedyś skrócisz przewodnik to się dołem będą zagęszczać ...ale do góry nie pójdzie do czasu aż znów sobie wykształci kolejny przewodnik (3-4 sezony to gdzieś potrwa)

3-4 sezony??!!
Ogród z pergolą 10:44, 24 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

kolejny przytyk do mnie z tym czytaniem czy juz jestem przewrażliwiona?
tak, ja mam takie samo podejście do waszych propozycji jak ty. jako inspirację a nie konieczny gotowiec. moze rabata powstanie biorąc to co najlepsze według mnie z 8 wersji

To nie przytyk do Ciebie Ogólnie tak. Nie stresuj się! Projektowanie ogrodu to ma być przyjemność!
Ogród z pergolą 10:43, 24 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ta wschodnia strona domu bedzie raczej taka użytkowa nie reprezentacyjna, planuję tam sznurki na pranie ;p

Ależ byłoby Ci przyjemnie wieszać pranie wśród rodków
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies