Oczywiście, że pasują (róże do stylu nowoczesnego). Wątpliwość jednak mnie naszła, dlatego zapytałam.
W sumie to chyba nizle zamieszanie wprowadziłam moim projektem. Nie było to moją intencją. Głównie to zależało mi na pokazaniu obu stron podjazdu jednocześnie.
Ps. Te drzewa po prawej stronie podjazdu zasłoniłyby pranie
kurcze bo nie mozemy non stop sie nawzajem krytykować, patrzmy szerzej na propozycje i wyrażajmy konstruktywne opinie a nie te typu: nie bo mi sie to nie podoba i ch..
podobanie to kwestia gustu.
Jest duzy wybór gatunków, moze lepiej zaproponować inny pasujący gatunek i tyle. i będzie milej
tak wejde w burzliwa dyskucje i pozwole sobie zasugerować odpowiedz na pytanie czy róże nie pasują do nowoczesnego mimnimaliostycznego ogordu..patrząc na projekt jazzy i ewentualne pasowanie róz do tego... przypomij sobie ogród pod trzema debami...totalnie minimalistyczy zimozielony przedogródek a na tyłach lawenda róże trawy i byliny pasuje ?
głowa do góry słowo pisane zawsze trudniejsze niż mówione a mówione tez czasem trudne
juz tu pisałam, ciężko jest okreslic jednym slowem styl który sie preferuje. rózne piny mi sie podobają, już je tu wstawiałam.
jednym słowem to ja moge powiedziec ze uporzadkowany ale ja wszystko takie lubie bo jestem analitykiem z krwi kosci i duszy
Ja nie bede miec paru godzin dziennie na pielęgnacje ogrodu. moze tylko moja różanka bedzie pracochłonna, niewiem. bo sie nie znam na roslinach! po to jestem na forum aby bardziej doswiadczone osoby weryfikowały moje zapędy i prowadziły ku prostszym rozwiązaniom.
jest pare must have które chce w moim ogrodzie, rosliny które bardzo mi sie podobają:
róże, hortensje, jezowki, naparstnice, agastache, szalwie, kocimietka,lawenda, trawy ozdobne, kostki i obrzeża z bukszpanu, derenie, zurawki (choć niewiem czy tego nie zweryfikuje ta wiosna bo te zurawki po zimie to jakieś...paskudy, ale moze tylko u mnie) poza tym kocham peonie za zapach ale czy pasują w jednym ogrodzie do reszty ulubieńców? niewiem,niewiem,niewiem........................
Szpaler rh pasowałby przed drzewami Albo pomiędzy podsadzone
A Danica zamiast kosodrzewiny też by fajnie pasowała moim zdaniem
Przed domem jest ścieżka, to też pomoże przy sadzeniu drzew chyba.