Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 11:22, 24 lut 2016

jazzy napisał(a)
Oczywiście, że pasują (róże do stylu nowoczesnego). Wątpliwość jednak mnie naszła, dlatego zapytałam.
W sumie to chyba nizle zamieszanie wprowadziłam moim projektem. Nie było to moją intencją. Głównie to zależało mi na pokazaniu obu stron podjazdu jednocześnie.
Ps. Te drzewa po prawej stronie podjazdu zasłoniłyby pranie

Marta wkońcu sie usmiechnęłam rozbawiałaś mnie pranie bedzie od wschodu, prawy front na twoim projekcie to zachód
to nie twój projekt namieszał, juz wczesniej burza wisiała w powietrzu
zaznaczyłam zieloną plamą gdzie będą sznurki z praniem i czerwonym kółkiem moja pralnie z wyjsciem na dwór.

tam jest cztery metry szerokosci, napewno od strony ogrodu zasłonie sznurki ale to nie temat na teraz bo to mało istotne jest
ren133 11:23, 24 lut 2016

Takie coś naskrobałam
Wybacz jakość

Sorry, że bez wymiarów, wersja na każdą kieszeń (miscanty, carexy + brzoza to chyba nie będzie bardzo duży wydatek) i zagospodarowałam danicę
anna_t 11:23, 24 lut 2016

jazzy napisał(a)

Ależ byłoby Ci przyjemnie wieszać pranie wśród rodków

zwłaszcza w maju
anna_t 11:25, 24 lut 2016

jazzy napisał(a)

To nie przytyk do Ciebie Ogólnie tak. Nie stresuj się! Projektowanie ogrodu to ma być przyjemność!

jeszcze nie ma południa, chyba nie bardzo żebym wina sie napiła??
Kasya 11:26, 24 lut 2016

no dobra...to jeszcze mojego projektu tu nie było
wiec zeby namieszac bardziej...prosze bardzo

nie pamietam gdzie te serby byly...i nie pamietam co tam po tej drugiej stronie sciezki
ale wyobrazam sobie ze po pergoli roza ze studni moze przejsc na drugą strone sciezki i umiescic sie wzdluz

wrzosowisko przechodziloby stopniowo w trawki, najpier niskie a potem miskanty
i tak nie wiem czy wszystko z mojej wizji bedzie jasne

jazzy 11:26, 24 lut 2016

anna_t napisał(a)

Marta wkońcu sie usmiechnęłam rozbawiałaś mnie pranie bedzie od wschodu, prawy front na twoim projekcie to zachód
to nie twój projekt namieszał, juz wczesniej burza wisiała w powietrzu
...

Kurcze, ale wtopa Oczywiście prawa strona to zachód Sorki
anna_t 11:26, 24 lut 2016

AgataP napisał(a)
A poza tym miejsce masz piękne, kawka inaczej smakuje w takich okolicznościach. Do wszystkiego dojdziesz powoli sama, na spokojnie. U mnie też miejsca są takie, że odwracam wzrok - pokazałam je zresztą w swoim wątku.
Pamiętaj - Twój Ogród - Twoje zasady Poza tym dziś jest tak, a jutro może być inaczej. Dlatego kocham sadzić, przesadzać, zmieniać... Na pewno się spotkamy skoro mamy w miarę blisko do siebie Bogdzia zapowiedziała że może nawet na kocu na trawie siedzieć

o to jak tak to ja do siebie zapraszam, bo u mnie nawet mebli ogrodowych jeszcze nie ma
ren133 11:27, 24 lut 2016

Pod brzozą w przyszłości można dać kulki bukszpanowe z jakimiś kwitnącymi ... ale to pikuś przy tym co musisz zrobić teraz
anna_t 11:29, 24 lut 2016

AgataP napisał(a)
Róże pasują do wszystkiego, ja planuję je na takiej pergoli

https://pl.pinterest.com/pin/370984088034092644/

czyż nie jest to styl nowoczesny?

czytasz w moich myslach! miałam dzisiaj podpytac was o opinię, bo chciałam właśnie rozciągnąć takie linki między slupami altany na róże pnace i czy to bedzie pasować a ty mi inspirkę jeszcze podrzuciłaś
Iwk4 11:30, 24 lut 2016

anna_t napisał(a)

kolejny przytyk do mnie z tym czytaniem czy juz jestem przewrażliwiona?
tak, ja mam takie samo podejście do waszych propozycji jak ty. jako inspirację a nie konieczny gotowiec. moze rabata powstanie biorąc to co najlepsze według mnie z 8 wersji

PRZEWRAŻLIWIONA