Ania, i ja też zamówiłam róże w tamtym roku, w tym LO bo ND już mam 3 szt.
Zaplanowałam rabatę sama, licząc że będą wyglądać dobrze, jeśli nie to wykopię, przesadzę lub oddam. Też musisz dojrzeć czy chcesz je mieć, czy masz za mało czasu na ich pielęgnację. Ja będę komponować je z bylinami. Ale na to mam czas. Mam taką pracę, że mogę w ogrodzie być codziennie po kilka godzin.
Musisz odpowiedzieć sobie na pytanie na co możesz poświęcić czas. Zrób część rabat małoobsługowych, byś mogła czas poświęcić na inne wymagające więcej czasu rabaty.
Mi się projekt Jazzy podobał, moja kolorystyka. Z przodu domu uspokojenie kolorów po to by "zaszaleć" w innym miejscu. Zastanów się czy będziesz w stanie wszytko podlewać, czy z węża czy założysz system. Pierwsze wymaga czasu, drugie pieniędzy.
Do momentu gdy nie określisz co się Tobie podoba i nie podeślesz linków to takie projektowanie na siłę. Obejrzyć Pinteresta, ogrody innych osób i gdy zagra Ci w duszy na widok któregoś to będziesz wiedziała że idziesz w dobrą stronę.
Wtedy będziesz wiedziała jakie rośliny, czego szukasz i jakiej pomocy potrzebujesz... możesz liczyć na pomoc, ba nawet na wsparcie roślinkowe