Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:36, 15 wrz 2017

Do góry
Piekne foty z ta droga do nieba. Tak sie nieraz sklada, ze Tatry widac 150 km. Widze, ze tez masz jakis ugor za plotem. Krajobraz piekny gorki i dolinki.

Ptasi gaj 23:26, 15 wrz 2017

Do góry
Opadaja liscie z brzozy jutro siatka nakryjemy.

Musialam dzisiaj oszyscic oczko z wysokich roslin oststnia fota tak bylo juz irysy syberyjskie, krwawnice, sit, palka sciete.

Ptasi gaj 23:21, 15 wrz 2017

Do góry
Troche kwitnacych roz

Ptasi gaj 23:16, 15 wrz 2017

Do góry
Dzisiaj po poludniu nie zla pogoda wiec troche popracowalam przy cieciu. Przede wszystkim takim naglaca przycinka byla lawenda, ktora kwitla i kwitla miala jeszcze bardzo duzo niemrozwinietych kwiatow, ale trzeba bylo sciac.

Pierwszy raz wypuscila kwiaty

Najwyzsza wypuscila kwiaty

Ptasi gaj 22:52, 15 wrz 2017

Do góry
Obok na lace chyba kanie.

to dzisiejsze prawdziwki z działki

Ogrodowe kreacje 14:47, 15 wrz 2017

Do góry
Aurelllia napisał(a)

Elu czytam wszystko, tylko działam w ogrodzie i czasem wracam taka padnięta, że nie mam siły odpisywać U Zamojskich jak byłam we wtorek to była nowa dostawa hortek Vanilek Natomiast u Grabczyńskich przy samym sklepie jest ich dwa razy więcej jak u Zamojskich i moim zdaniem ceny korzystniejsze bo hurtowe

Pojadę w sobotę jak nie będzie padało to zobaczę po ile płaciła.
Ogrodowe kreacje 14:06, 15 wrz 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Jest ogromna, ale dużo terenu jest niedostępna. Mają bardzo duży wybór iglaków od maleństw do potężnych juz drzew. To samo dotyczy drzew liściastych.
Nastawieni na hurtową sprzedaż.

Aurelia czy jest duży wybór hortek u G. a jak u Zam.

Rzeki meandrują na całego będzie ładnie wiosną.

Aurelia czy ty odczytujesz pw.

Elu czytam wszystko, tylko działam w ogrodzie i czasem wracam taka padnięta, że nie mam siły odpisywać U Zamojskich jak byłam we wtorek to była nowa dostawa hortek Vanilek Natomiast u Grabczyńskich przy samym sklepie jest ich dwa razy więcej jak u Zamojskich i moim zdaniem ceny korzystniejsze bo hurtowe
Ogród za grosze 12:43, 15 wrz 2017

Do góry
Znowu pomyslalam. Wrzosy pieknie kwitna to na tym podwyzszeniu.
Widze ze generalne przerobki u ciebie z ogrodu pewnie nie wychodzisz.

Roze duzo pakow i brak rozkwitu taki to rok beznadziejny dla roz. Paki ciezkie i gnija, wierzch paka nawodniony przyjdzie troche slonca i zasycha i juz sie nie rozwija obrywam platki ale ile mozna.

Ja w tym roku tez mam azur na lisciach szczegolnie na pelargoniach i w jednym miejscu na rudbekiach.

Nic nie robie czekam na sloneczna pogode. Jade dzisiaj grzyby zebrac.

Pozdrawiam.

No szkoda tych róż, gdyby jeszcze było słonce może by jeszcze rozwinęły się te pąki. U mnie tylko pojedyncze kwitną a niektóre już pąków nie zawiązały. Podchodzę do tego ze stoickim spokojem ..... niech odpoczywają i nabierają sił na przyszły rok. Przyroda rządzi się swoimi prawami i nie mamy na to żadnego wpływu .
No tego grzybobrania to Ci zazdroszczę, uwielbiam zbierać a jeść już niekoniecznie .

Elu, tak to tojeść od Ciebie . Rośliny dane ze szczerego serca zawsze dobrze rosną w nowym ogrodzie.

Ogród za grosze 11:05, 15 wrz 2017

Do góry
Na ostatniej focie przy cisku widze tojesc roceslana, czy to ta moja czy twoja bardzo ladna zielonkutka dobra ziemie ma.
Ogród za grosze 11:03, 15 wrz 2017

Do góry
Znowu pomyslalam. Wrzosy pieknie kwitna to na tym podwyzszeniu.
Widze ze generalne przerobki u ciebie z ogrodu pewnie nie wychodzisz.

Roze duzo pakow i brak rozkwitu taki to rok beznadziejny dla roz. Paki ciezkie i gnija, wierzch paka nawodniony przyjdzie troche slonca i zasycha i juz sie nie rozwija obrywam platki ale ile mozna.

Ja w tym roku tez mam azur na lisciach szczegolnie na pelargoniach i w jednym miejscu na rudbekiach.

Nic nie robie czekam na sloneczna pogode. Jade dzisiaj grzyby zebrac.

Pozdrawiam.
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:56, 15 wrz 2017

Do góry

Piekna kompozycja z ta zurawka. Te astry sa pelne i nie za wysokie ladne.
Super są te astry tylko ,że właśnie wysokie i sie pokładly

Tak wygląda kwiatek z bliska

Ogród Cioci cz. 3 10:53, 15 wrz 2017

Do góry
Małgosiu masz ładne niskie "bonici" jak długo u ciebie są. U mnie też kwitną, ale wypuszczają pędy po 1,5 metra i to mnie denerwuje, chyba będę je ucinać, albo zostawię niech rosną jako pnące.

Ogród jesienny? Toż u ciebie na fotach pełnia lata.

Elu no właśnie ja obcinam te długie pędyLato podobno jeszcze jest
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:51, 15 wrz 2017

Do góry
Jeszcze jedno widze, ze masz lebiodke piekny krzaczek srebrzysto niebieski. Tez kupilam w tym roku ladnie rosnie, ale nie wiem czy kwitnie i pytam czy u ciebie juz kwitla, czy w ogole kwitnie.

Elu to srebrzyste to jest bylica Schmidta nana jeszcze nie kwitła ma teraz drobniutkie pączki..podobno kwitnie drobnymi żółtymi kwiatkami

Mam ją od ub roku..jest super trzyma zwarty krzaczek mimo deszczów...tez chcę dokupić ze 3 szt i posadzić gdzie żurawka a z tylu uzupełnić rozchodnikiem

Sezon 2017 u Hanusi 10:45, 15 wrz 2017

Do góry
Haniu witam. Tak jak wszedzie roslinnosc juz sie szykuje do jesieni. Koncowka lata bardzo kiepska u nas przynajmniej. Pomorza tez nie oszczedza deszcz i wichury.

Hortensja bardzo ladna pieknie sie przebarwia. Rudbekia stoi sztywno u mnie za bardzo wyrosla za dobra ziemia i sie ppklada przez deszcze i wiatry.
Piekna biel tej georginii.
Moze jesien bedzie ladniejsza.

Pozdrawiam
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:35, 15 wrz 2017

Do góry
gobasia napisał(a)

Hanuś czas najwyższy...a tym bardziej ,że lubił

Te mam pierwszy rok i zostaną u mnie ...nawet położone przez wiatr i deszcz ladnie wygladają

Piekna kompozycja z ta zurawka. Te astry sa pelne i nie za wysokie ladne.
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:33, 15 wrz 2017

Do góry
Jeszcze jedno widze, ze masz lebiodke piekny krzaczek srebrzysto niebieski. Tez kupilam w tym roku ladnie rosnie, ale nie wiem czy kwitnie i pytam czy u ciebie juz kwitla, czy w ogole kwitnie.
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:31, 15 wrz 2017

Do góry
Gobasiu latam po watkach, ale u ciebie dopiero zobaczylam astry bardzo piekne. Zawsze sialam rozowe i czerwone, ale te niebieskie bardzo ladne bardzo wyraziste.
W tym roku nie posialam bo wiosna mokra wiec sialam tylko cynie na ppdwyzszeniach. Rudbekia i werbena to wysiane w pplowie marca w domu.

Rozplenice twoje tez maja piekne kotki. Juz blizej jesieni oby byla ciepla i sloneczna.
Gożdzikowa - wiejski ogród 06:14, 15 wrz 2017

Do góry
Już Basiu chciałam alarmować co się dzieje z Toba, ale jesteś więc spokój mi wrócił.
Malowanie domu to najgorsza robota. Tej roboty chyba nikt nie znosi. Jeszcze jak pogoda to dobrze, gorzej jak mokro i nie schnie ściana.
Nigdy nie wynajmowałam malarza zawsze sama malowałam pokój po pokoju i tak powolutku odmalowałam całe mieszkanie.

Dwa lata temu powiedziałam niech ktoś inny zarobi. Pomalował bardzo szybko i nie drogo taka złota rączka.

Ta hortensja to chyba z wanilek "sundae freise" - bardzo ładna.

Elu malowanie robota paskudna ale mam już za sobą ...spokój na 3 lata co najmniej

Hortensja to vanille Fraise...lubię ją za zmiennośc koloru,teraz już zaczyna rudzieć mam jej 6 krzaczków

Ogrodowe kreacje 01:03, 15 wrz 2017

Do góry
Jest ogromna, ale dużo terenu jest niedostępna. Mają bardzo duży wybór iglaków od maleństw do potężnych juz drzew. To samo dotyczy drzew liściastych.
Nastawieni na hurtową sprzedaż.

Aurelia czy jest duży wybór hortek u G. a jak u Zam.

Rzeki meandrują na całego będzie ładnie wiosną.

Aurelia czy ty odczytujesz pw.
Mirkowy ogród (początki) 22:16, 14 wrz 2017

Do góry
Mirka piekne te serby. Teraz dobry czas na przesadzenie. Musisz duze karpy wykopac przy posadzeniu dobrze podlej.

O tej samej porze w 2012 r. Sadzilam zwykle swierki i sie wszystkie przyjely. W przyszlym roku nie specjalnie beda rosly musza sie zaaklimatyzowac w nowej ziemi, ale za w lata rusza.

Jest to duza praca, ale dacie rade.
Glebogryzarka dobry nabytek mam elektryczna, ale juz nie przydatna.

Daglezja tez jest ladna na zywoplot.
Elusia damy radę z przesadzaniem☺Daglezje mam ☺Kupiłam 10 ale tylko jedna przetrwała.Jest fajna i lubi cięcie. Miała być na żywopłot .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies