Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe kreacje

Ogrodowe kreacje

Aurelllia 22:42, 14 wrz 2017

Rzeczka szafirkowa - zaczyna płynąć Szafirkiem Latifolium, a w połowie zaczyna się szafirek Armeński:
ElzbietaFranka 01:03, 15 wrz 2017

Jest ogromna, ale dużo terenu jest niedostępna. Mają bardzo duży wybór iglaków od maleństw do potężnych juz drzew. To samo dotyczy drzew liściastych.
Nastawieni na hurtową sprzedaż.

Aurelia czy jest duży wybór hortek u G. a jak u Zam.

Rzeki meandrują na całego będzie ładnie wiosną.

Aurelia czy ty odczytujesz pw.
Kasya 06:24, 15 wrz 2017

Aurelllia napisał(a)
Dzisiaj potworzyłam rzeczki krokusowe i szafirkowe - o których marzyłam, oglądając je wiosną
Rzeczka krokusowa - krokus Tricolor

Rzeczka krokusowa - krokus fioletowy

Rzeczka krokusowa przy obramówce, wokół berberysu z krokusa Spring Beauty

tez mam troche tego tricolor
a ile tam cebulek w tych rzeczkach ? bo nie chce mi sie liczyc
kerii 07:00, 15 wrz 2017

Ale super rzeczki ja będę robić obwódki z szafirków, chyba od gapię od Ciebie patent

Co ile sadziłaś szafirki? na opakowaniu pisze co 10cm. Mam do obsadzenia 15m i tylko 120 cebulek i nie wiem czy dokupić czy pokombinować
zoja 07:09, 15 wrz 2017

Ladne rzeczki ale fajnie bedzie wiosna
Ja takie male cebulki sadze z pomoca szpikulca - nakluwam i zasypuje - szybko idzie
Aurelllia 14:06, 15 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Jest ogromna, ale dużo terenu jest niedostępna. Mają bardzo duży wybór iglaków od maleństw do potężnych juz drzew. To samo dotyczy drzew liściastych.
Nastawieni na hurtową sprzedaż.

Aurelia czy jest duży wybór hortek u G. a jak u Zam.

Rzeki meandrują na całego będzie ładnie wiosną.

Aurelia czy ty odczytujesz pw.

Elu czytam wszystko, tylko działam w ogrodzie i czasem wracam taka padnięta, że nie mam siły odpisywać U Zamojskich jak byłam we wtorek to była nowa dostawa hortek Vanilek Natomiast u Grabczyńskich przy samym sklepie jest ich dwa razy więcej jak u Zamojskich i moim zdaniem ceny korzystniejsze bo hurtowe
Aurelllia 14:13, 15 wrz 2017

Kasya napisał(a)

tez mam troche tego tricolor
a ile tam cebulek w tych rzeczkach ? bo nie chce mi sie liczyc

Kasya rzeczki krokusowe Tricolor to 5 opakowań a w jednym jest 10 krokusów czyli 50 poszło
Rzeczka Spring Beauty 4 opakowania a w nich jest 8 krokusów to 32 krokusy
Rzeczka z fioletowych na tej nowej jesiennej rabacie to z tego boxa biedronkowego co było w nim 5 różnych rodzajów, połączyłam 3 boksy a w jednym było 18 krokusów czyli wyszło 54 krokusy
a rzeczka szafirkowa też była z tego boksa - 3 opakowania, w jednym 20 szafirków czyli 60 szafirków na górze dodałam jeszcze te latifolium ich w opakowaniu było 10 a kupiłam ich 3 więc 30 szafirków latifolium
Odpisuję teraz trochę szybko, bo lecę trochę działać, jak coś zawile napisałam to jeszcze wieczorkiem bardziej przejrzyście powyjaśniam Sadziłam dużo cebulek bo chciałam miec od razu ładny efekt na wiosnę, ale można mniej sadzić
Aurelllia 14:14, 15 wrz 2017

kerii napisał(a)
Ale super rzeczki ja będę robić obwódki z szafirków, chyba od gapię od Ciebie patent

Co ile sadziłaś szafirki? na opakowaniu pisze co 10cm. Mam do obsadzenia 15m i tylko 120 cebulek i nie wiem czy dokupić czy pokombinować

Kerii ja sadziłam ich dużo i gęsto, bo chciałam uzyskać na wiosnę szybko efekt ale można rzadziej - one szybko się rozmnażają więc za dwa lata jak posadzisz teraz rzadziej to się zagęszczą
Aurelllia 14:15, 15 wrz 2017

zoja napisał(a)
Ladne rzeczki ale fajnie bedzie wiosna
Ja takie male cebulki sadze z pomoca szpikulca - nakluwam i zasypuje - szybko idzie

Miałam ten szpikulec i sadzarkę to cebulowych kupić, ale że latam teraz po ogrodzie jak kot z pęcherzem to stanęło na łopatce
zoja 14:19, 15 wrz 2017

Aurelllia napisał(a)

Miałam ten szpikulec i sadzarkę to cebulowych kupić, ale że latam teraz po ogrodzie jak kot z pęcherzem to stanęło na łopatce

szpikulec kup koniecznie, a sadzarkę tylko wtedy jak nie sadzisz w koszyczkach - bo przy koszyczkach zbędna jest