Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lojalna_"

Lawendowy zawrót głowy 16:22, 17 sie 2015

Do góry
mateuszmichn napisał(a)

Dzięki wielkie. Aż mi wstyd że się upomniałem

no wiesz fajnie ze znowu sie pojawiłes u mnie )))))
Lawendowy zawrót głowy 16:21, 17 sie 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Z tym Joluś, że trawa której podałem nazwę jest rarytasem na ,,Ogrodowisku" i nie jest to kostrzewa sina.
http://www.hgtvgardens.com/flowers-and-plants/blue-oat-grass-helictotrichon-sempervirens

tak o tej Ci ja myslałam o tej jest piekna ..tylko niebieska ale to, ze jest srebrzysta daje jej punkt za ))))) jesli chodzi o fakture, gabaryty i prezencje jest idealna
Lawendowy zawrót głowy 16:18, 17 sie 2015

Do góry
Lawendowy zawrót głowy 16:16, 17 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

... piekne niebieskie kule teraz do kupienia w Casto cudne ale mnie niebieski trawkowy nie siedzi ....chodziłam kolo nich bardzo mi sie u Marzenki podobaja a u mnie jakos ...

Z tym Joluś, że trawa której podałem nazwę jest rarytasem na ,,Ogrodowisku" i nie jest to kostrzewa sina.
http://www.hgtvgardens.com/flowers-and-plants/blue-oat-grass-helictotrichon-sempervirens
Lawendowy zawrót głowy 16:11, 17 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Jakbyś się zdecydowała na Adagio, to dam Ci namiar gdzie kupić ładne sadzonki.

))dzieki przypomne Ci jak sie zdecyduje
Lawendowy zawrót głowy 16:11, 17 sie 2015

Do góry

chciałabym za domem ławeczke i miły widoczek bo tam zawsze wiecej cienia i ochłody ))ale to dopiero w przyszłe lato )
Lawendowy zawrót głowy 16:05, 17 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Waldus dzieki dzieki widzisz jak Ty napiszesz to zaraz z rozmachem dzieki sprawdez poszukam kulki nie zmienie hihihi

Jakbyś się zdecydowała na Adagio, to dam Ci namiar gdzie kupić ładne sadzonki.
Lawendowy zawrót głowy 15:50, 17 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Nie zapomniałam jestem dzis pierwszy dzien po przerwie beznetowej

Juz podaje wymiary dlugosc deski 2,1 metra , szerokosc deski 5 cm.
Kupowane czesc w Casto czesc w tartaku

Dzięki wielkie. Aż mi wstyd że się upomniałem
Lawendowy zawrót głowy 15:40, 17 sie 2015

Do góry
mateuszmichn napisał(a)
Pytałem, w zeszłym tygodniu o ten płotek ażurowy. Pewnie zapomniałaś, więc się przypominam. Trochę nie ładnie tak się upominać ale muszę wiedzieć jakie tam mają wymiary te listewki i co ile są przykrecone, bo myślałem u siebie nad czyms podobnym.

Nie zapomniałam jestem dzis pierwszy dzien po przerwie beznetowej

Juz podaje wymiary dlugosc deski 2,1 metra , szerokosc deski 5 cm.
Kupowane czesc w Casto czesc w tartaku
Lawendowy zawrót głowy 15:36, 17 sie 2015

Do góry
malkul napisał(a)

co to za czupryny? amozany? carex frosted curls?

Carex frosted curls )) ))))
Lawendowy zawrót głowy 15:34, 17 sie 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)
Dodałem jeszcze Miscanthus sinensis ,,Adagio". Mam go u siebie i dlatego polecam.
Jak chcesz Jolu mieć u siebie jeszcze coś nietuzinkowego, a będzie Ci pasowało do Twoich kompozycji, to ze swoich traw polecam Ci jeszcze piękne srebrzysto-niebieskie kule jakie tworzy ,,Helictotrichon sempervirens".

Znowu zong Waldus piekne niebieskie kule teraz do kupienia w Casto cudne ale mnie niebieski trawkowy nie siedzi ....chodziłam kolo nich bardzo mi sie u Marzenki podobaja a u mnie jakos .....

Musze to jeszcze raz przemyslec moze do tych kwadratow bukszpanowych )))))
Lawendowy zawrót głowy 15:28, 17 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
A na bym się na Twoim miejscu mocno zastanowił nad różami - niby dają kolor, ale do tak uporządkowanego i nowoczesnego dla mnie ogrodu róże wprowadzą... zamieszanie Ojjj, podpadne miłośniczkom róż

Sebus no przeciez rossarium nie zakladam )) damy rade to nie jest dluga lista ....dwie ))))))) to chyba balaganu nie zrobia )))
Lawendowy zawrót głowy 15:27, 17 sie 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)

posłuchaj masz wszytko przygotowane ..golaski po 20 października się dotaje i sadzi ...do tego czasu zdażysz spokojnie listę chciejstw zrobić ...ja w zeszłym roku takie zamówiłam i wcale nie załuję ...co prawda doniczkowe są mocnejze krzaki (nie wszystkie!) ...ale wybór ograniczony jednak jest w sezonie ...no może wczesną wiosną jest lepiej(nie wiem)

ogród bez róż jest smutny

Ale działasz ze mna ...niezle zakrecona rozano jestes ))))
Lawendowy zawrót głowy 14:44, 17 sie 2015
Do góry
lojalna_ napisał(a)

beda napewno juz sie zdecydowałam latem tylko ja taka powolna jestem z tym całym sadzeniem i przemysleniem wielu spraw ) dzieki za kopniaka rozanego

posłuchaj masz wszytko przygotowane ..golaski po 20 października się dotaje i sadzi ...do tego czasu zdażysz spokojnie listę chciejstw zrobić ...ja w zeszłym roku takie zamówiłam i wcale nie załuję ...co prawda doniczkowe są mocnejze krzaki (nie wszystkie!) ...ale wybór ograniczony jednak jest w sezonie ...no może wczesną wiosną jest lepiej(nie wiem)

ogród bez róż jest smutny
Lawendowy zawrót głowy 14:36, 17 sie 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
róże, róże ..i jeszcze raz roże posadź

masz dobre kompozycje to i róże ładnie dobierzesz kolorkami.

beda napewno juz sie zdecydowałam latem tylko ja taka powolna jestem z tym całym sadzeniem i przemysleniem wielu spraw ) dzieki za kopniaka rozanego
Lawendowy zawrót głowy 14:35, 17 sie 2015

Do góry
mateuszmichn napisał(a)
Piękne widoczki, festiwal traw zachwyca.
Wszystko sprawia piękny klimacik

czuje sie tu dobrze to chyba najwazniejsze L
Lawendowy zawrót głowy 14:34, 17 sie 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Jest tyle odmian pięknych miskantów i innych traw a ja ciągle czytam ML, ML, ML.
A może Miscanthus sinensis ,,Graziella" lub ,,Purple Falls"?
Jeszcze trochę i po naszych ogrodach będziemy przechodzić jak po labiryncie z luster.

Waldus dzieki dzieki widzisz jak Ty napiszesz to zaraz z rozmachem dzieki sprawdez poszukam kulki nie zmienie hihihi
Lawendowy zawrót głowy 14:32, 17 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

O proszę to będzie na bogato jak kule cisowe - masz jakieś dobre miejsce, w którym będziesz je kupować?

Tak sobie myślę jakie trawy pod ogrodzenie - miskanty faktycznie za wysokie i je przesłonią, rozlenice znowu bardzo rozłożyste.

A te pasiaki Apache nie podobają Ci się? One rosną max do 60 cm i w takiej bardziej zwartej kępie - ostatnio inag wklejała swoją rabatę z nimi u mnie.

zerkne Edytko
kulki kupuje u Kulasa w Katowicach sa rozne ale przynajmniej zyja i cena dostepna dla mnie
Lawendowy zawrót głowy 14:28, 17 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

co to za czupryny? amozany? carex frosted curls?
Lawendowy zawrót głowy 14:27, 17 sie 2015

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies